10 érv, hogy miért tuti a MOL Bubi

Soha nem kerülsz dugóba

Míg az autósok reggel és este gyakran dugóba kényszerülnek, addig neked nem kell ettől tartanod. A MOL Bubi közbringával könnyedén elférsz az autók mellett, ezért gyorsabban célba érhetsz.

Nem kell aggódnod a parkolóhely miatt

A belvárosban sokszor körülményes parkolóhelyet találni, de a MOL Bubival ez nem fordulhat elő. Városszerte 76 gyűjtőállomáson teheted le és veheted fel a bringát.

Kalóriát égetsz

Ha reggel MOL Bubival jársz munkába, és azzal is indulsz haza, már sokat tettél az egészségedért. Akár mindennap beleférhet egy ebéd utáni sütemény, nem kell aggódnod majd a kalóriák miatt. Például ha egy 65 kilós ember 15 km/órás sebességgel teker, körülbelül 200 kalóriát éget el fél óra alatt.

Együtt kerekezhet a család

Egy MOL Bubi bérlettel alkalmanként akár négy kerékpár is kölcsönözhető. Így együtt bringázhat az egész család, ráadásul az első fél órában díjmentesen. Pattanjatok nyeregbe, menjetek egy kört a Városligetben, vagy guruljatok végig a Duna-parton! A MOL Bubi bicikliket csak 14 éven felüliek használhatják!

Nem baj, ha otthon felejtetted a biciklilakatod

Minden MOL Bubi kerékpár rendelkezik lakattal, tehát akkor is biztonságosan leteheted, ha éppen nem egy dokkolóhoz rögzíted. Ennek ellenére azt javasoljuk, hogy inkább a gyűjtőállomáson zárd le, hiszen a belvárosban 300-600 méterenként találsz egyet.

Nincs várakozási idő

Békásmegyerről vagy Rákospalotáról továbbra is a hagyományos közösségi közlekedés eszközeivel érdemes a belvárosba jönni. Ha azonban a belső kerületekben van dolgod, a MOL Bubi a leggyorsabb eszköz. Előny, hogy nem vagy menetrendhez kötve: akkor indulsz, amikor akarsz, és akkor is teszed le a közbringát, amikor kedved tartja. Budapest kerékpárosbarát fejlesztéseinek köszönhetően ráadásul egyre több egyirányú utcát alakítunk biciklivel kétirányúvá.

Úgy leszel egészségesebb, hogy észre sem veszed

Kutatások bebizonyították, hogy a rendszeres kerékpározás csökkenti a vérnyomást, a stresszt, a szív- és érrendszeri problémák, illetve a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának esélyét, ráadásul jókedvre derít. Heti 30 km biciklizéssel már 50 százalékkal csökkentheted a szívbetegségek kialakulását.

Nem kell törődnöd a bringa karbantartásával

Nem fog a fék, kilyukadt a gumi, olajozni kellene a láncokat, be kell állítani a váltót? Mostantól ez nem a te gondod! A MOL Bubi közbringák karbantartása a mi dolgunk, hogy te gondtalanul kerékpározhass. Ha meghibásodást észlelsz, kérjük, jelentsd be kollégáinknak, hogy minél gyorsabban kijavíthassuk a problémát, te pedig pattanj fel egy másik MOL Bubira!

Zöldebb, mint bármi a városban

A MOL Bubi zöld, és itt nem csak a közbringák színére gondolunk. A bicikli a leginkább környezetkímélő közlekedési eszköz a városban, ráadásul gyors is. Tudtad, hogy minden egyes kerékpáros átlagosan 6,2 tonna szén-dioxid-kibocsátást spórol meg a Földnek azzal, ha autó helyett két keréken közlekedik?

A közösségi bicikli közösséget alkot

Azokban a városokban, ahol már régóta használnak közbringákat, több bringás közösség is alakult. Biciklizés közben nincs körülöttünk az a burok, amelyik autósként vagy a buszon, metrón. A MOL Bubin ülve biztos, hogy több mosolyt kapsz, mintha mással közlekednél. Próbáld ki a MOL Bubit, és mosolygósabbak lesznek a hétköznapok is!