2017. június 1. és 30. között rendezik meg a budapesti közösségek és intézmények bringás kihívását a Budapest Cycling Challenge-et. A verseny időtartama alatt a kerékpárral közlekedők csapatokban mérhetik össze magukat a megtett kilométerek alapján az ingyenesen letölthető Naviki mobilapplikációt használva.

Hogyan lehet az applikációban regisztrálni?

Az ingyenes Naviki mobilapplikáció letöltését követően a „Beállítások” menüben lehet regisztrálni felhasználónév, e-mail-cím, jelszó megadásával.

A mobilapplikáció iOS, Andorid és Windows Phone operációs rendszerű telefonokon, illetve táblagépeken is elérhető. A Naviki honlapja itt található.

Egyéniben és csapatban is lehet indulni?

Igen, a kihíváson egyéniben és csapatban is részt lehet venni.

Hogyan lehet csapatot regisztrálni a kerékpáros kihívásra?

A csapatok létrehozásának igényét a [email protected] e-mail-címen a csapatnév és a kapcsolattartó nevének, telefonszámának megadásával lehet jelezni. Az igény leadását követően a kapcsolattartóval egyeztetünk, melynek alapján regisztráljuk a csapatot a rendszerbe.

Hogyan lehet csapathoz csatlakozni?

A versenyhez az applikációban a Beállítások –> Versenyek menüpontban a BCC2017 fülön, Budapest kiválasztásával lehet csatlakozni. Amennyiben csapatát már regisztráltuk, úgy a Beállítások –> Versenyek –> Csapataim menüpontban tud csatlakozni hozzá.

A csapat kiválasztását követően máris lehet gyűjteni az almazöld MOL Bubi kerékpárokkal vagy saját bringával a kilométereket. Ezután ha bármikor MOL Bubival vagy kerékpárral közlekedik, lépjen be az applikációba, hogy rögzítse utazását. Ahhoz, hogy az applikáció számolni tudja a verseny ideje alatt bringával megtett kilométereket, be kell kapcsolni a telefon GPS-funkcióját.

A Naviki mobilapplikáció használati útmutatója itt olvasható.

Az applikáció honlapján lehet rögzíteni a más okostelefonos applikációkkal rögzített útvonalakat.

Milyen típusú kerékpárral lehet részt venni?

A versenyben bármilyen kerékpárral részt lehet venni: a MOL Bubi bringákkal, saját, bérelt vagy cargo kerékpárokkal, tandemmel, triciklivel, akár elektromos bringával is. Fontos, hogy az utazás átlagsebessége ne legyen több mint 30 km/óra, a maximális sebesség pedig ne haladja meg a 45 km/órát.

Hol lehet a verseny aktuális állását megnézni?

A naponta frissülő ranglistát itt érheti el. (Végeredmény)

Miért éri meg kerékpárral közlekedni?

A rövid belvárosi utakat a leggyorsabban kerékpárral lehet megtenni. A MOL Bubi közbringarendszernek köszönhetően Budapesten ma már 112 helyen lehet bármikor az almazöld bringákra pattanni. A kerékpárral közlekedők nem csupán időt takarítanak meg, hanem az egészséges életmódhoz is hozzájárul a rendszeres bringázás. MOL Bubi bérlettel egyszerre négy kerékpárt is fel lehet venni, így a közös kerékpározás élménye hamar összehozza a csapatot.

A Budapest Cycling Challenge-ben való részvétellel a fentieken túl izgalmas versengéssé is válik a mindennapos kerékpárhasználat, hiszen más csapatokkal is össze lehet mérni, hogy ki tesz meg több kilométert kerékpárral egy hónap alatt.

Mit nyerhetnek a versenyben részt vevők?

A résztvevők között 150 darab szilikonból készült kerékpáros-telefontartót, 100 darab univerzális sportbérletet, 10 darab kerékpárt sorsolunk ki az egyéni regisztráció alapján. A csapatok 3 x 10 darab éves MOL Bubi bérletre váltható kupont nyerhetnek.

A részletes játékszabályzat itt olvasható.