A regisztráció folyamata

A MOL Bubi közbringarendszert 24 órás, 72 órás vagy hetijeggyel, illetve negyedéves, féléves vagy éves MOL Bubi bérlettel lehet igénybe venni.

Bérletes felhasználó regisztrációs folyamata

Bérletes felhasználó az lehet, aki negyedéves, féléves vagy éves MOL Bubi bérletet vásárol, és személyesen szerződést köt a BKK Ügyfélközpontjaiban. A rendszer használatát megkönnyítő MOL Bubi kártyát a szerződés aláírását, illetve a negyedéves, féléves vagy éves MOL Bubi bérlet árának kifizetése után lehet átvenni.

A személyes ügyintézést megkönnyíti az elektronikus előregisztráció, ami itt, vagy az ingyenesen letölthető MOL Bubi mobilalkalmazáson keresztül lehetséges. Az előregisztráció során megadhatja a regisztrációhoz szükséges személyes adatait, valamint kifizetheti bankkártyával a negyedéves, féléves vagy éves bérletét. Ekkor azonban regisztrációja még inaktív, azaz a közbringarendszert még nem tudja használni. A BKK Ügyfélközpontjaiban a személyes szerződéskötéskor be kell mutatni a személyazonosításra alkalmas dokumentumokat, ezt követően válik a megvásárolt MOL Bubi bérlet aktívvá.
Amennyiben korábban már vásárolt MOL Bubi bérletet, akkor az eredetileg kapott MOL Bubi kártya használati jogosultsága az új bérlet vásárlásakor megújul. A bérletet a BKK Ügyfélközpontjaiban személyes szerződéskötéssel lehet aktiválni. Új kártyát tehát nem bocsátanak ki.

Egyenleg

Minden bérletes felhasználó rendelkezik egyenleggel, melyből az esetlegesen felmerülő túlhasználati díjat levonják. Az egyenleg bármikor ellenőrizhető és feltölthető a molbubi.bkk.hu Felhasználói fiók menüpontján keresztül, vagy a MOL Bubi mobilalkalmazás segítségével, illetve személyesen bármelyik BKK Ügyfélközpontban.
Bérletes felhasználók az egyenleg kimerülésekor figyelmeztető e-mailt kapnak a regisztrációkor megadott e-mail-címre. A közbringarendszer negatív egyenleggel nem használható, vagyis először a tartozást kell kiegyenlíteni.

Bármilyen kérdés merül fel a regisztrációval vagy a használattal kapcsolatban, kérjük, hívja a BKK Központi Ügyfélszolgálatát a +36 1 3 255 255-ös telefonszámon, vagy küldje el a [email protected] címre!

Jegyes felhasználó regisztrációs folyamata

A 24 órás, a 72 órás vagy a hetijegyet az érintőképernyős terminállal rendelkező MOL Bubi gyűjtőállomásnál, a molbubi.bkk.hu weboldalon, vagy a MOL Bubi mobilalkalmazáson keresztül lehet megvásárolni.
Jegyvásárláskor a felhasználó bankszámláján kerékpáronként előzetesen zárolnak 25.000 forintot. A jegy érvényességi idejének lejártakor – tehát 24 óra, 72 óra vagy 7 nap (168 óra) múlva – történik az elszámolás: ebből az összegből levonják a megvásárolt jegy árát, a 30 percen túli kerékpárhasználati díjat, valamint az áfás számla postázási költségét, amennyiben ezt előzetesen kérte. Az összeg felszabadítása – a bankkártyát kibocsátó kártyatársaság és bankjának eljárásrendjétől függően – várhatóan a jegy érvényességi idejének lejártát követő 4–15. banki napon belül lehetséges.

Jegyvásárlást követően e-mailben és SMS-ben is megkapja a 6 számjegyű PIN-kódját, amellyel a közbringarendszert akár azonnal használhatja.