Kérdések és válaszok a megújuló MOL Bubiról

1. Mikortól szünetel a szolgáltatás?

A MOL Bubi téli álomra megy, ugyanis a Budapesti Közlekedési Központ 2021 tavaszán egy vadonatúj, a fejlődő városi közlekedés igényeinek még inkább megfelelő közösségikerékpár-szolgáltatással készül. Érvényes bérleteddel a MOL Bubi bringákat 2020. november 29-én éjfélig használhatod, ettől az időponttól már nem tudsz kerékpárt felvenni és visszaadni a gyűjtőállomásokon.

2. Mikor indul újra a szolgáltatás?

A Budapesti Közlekedési Központ szakterülete folyamatosan azon dolgozik, hogy mihamarabb, előreláthatóan tavasztól ismét használhassátok a MOL Bubit. A rendszer újraindulásáról természetesen széles körben tájékoztatunk, addig is szíves türelmedet kérjük.

3. Mi lesz az érvényes bérletemmel?

Amennyiben 2020. október 28-a után vásároltál 100 Ft-os kedvezményes havi MOL Bubi bérletet, Társaságunk a teljes bérlet árát visszatéríti a vásárláskor használt bankkártyádra. Ha éves, féléves vagy negyedéves bérleted van, amelyik november 29-e után is érvényes (lenne), annak árát csupán a 100 Ft-os havibérlet értékével csökkentjük, és a fennmaradó részét a vásárláskor használt bankkártyádra utaljuk vissza.
A folyamat automatikus, csak adategyeztetéskor keresünk meg e-mailen keresztül.

4. Mi lesz az egyenlegemmel?

A MOL Bubi bérletedhez tartozó, alapegyenlegen felül feltöltött összeget visszatérítjük. A kompenzáció folyamata automatikus: az összeget a feltöltésekor használt bankkártyára utaljuk vissza. Ha a kompenzációhoz hiányzik például a kártya- vagy bankszámlaszám, akkor e-mailben keresünk fel adategyeztetés céljából. Ha a MOL Bubi számládon csak a bérlethez tartozó alapegyenleg található a MOL Bubi ÁSZF alapján, azt nem áll módunkban visszatéríteni, de az új rendszer kialakításánál gondolunk majd rád is. A pontos részletekkel hamarosan jelentkezünk, addig is türelmedet kérjük.

5. Mikor vehetek utoljára bérletet?

Új terméket már nem tudsz vásárolni a rendszerben, azonban 2020. november 29-én éjfélig még használhatod az almazöld bringákat.

6. Miben lesz más a megújított szolgáltatás?

 1. Nagyobb lesz a szolgáltatási terület?
  A szolgáltatási terület mérete a rendszer újraindulásakor az elképzelések szerint változatlan marad, ugyanakkor hosszabb távon a szolgáltatási terület bővítését, továbbá a virtuális gyűjtőállomások létesítését is megvizsgáljuk.
 2. Több gyűjtőállomás lesz?
  A gyűjtőállomások száma a rendszer újraindulásakor a terveink szerint változatlan marad.
 3. Drágább lesz?
  A szolgáltatás díjrendszere rugalmas, ügyfélbarát és könnyen áttekinthető lesz annak érdekében, hogy minél inkább a felhasználóink igényeihez igazodjon. A rendszer újraindulásáról és a felhasználási feltételekről természetesen széles körben tájékoztatunk, addig is szíves türelmedet kérjük.
 4. Gyorsabbak lesznek a biciklik?
  A rendszerbe teljesen új, fújt gumival felszerelt kerékpárok kerülnek, hogy a biciklik lényegesen könnyebben és gyorsabban tekerhetők legyenek.
 5. Lesz elektromos rásegítésű kerékpár?
  Egyelőre nem tervezünk ilyen típusú kerékpárokat a rendszerbe.
 6. Lesz több bringaút?
  A kerékpáros-fejlesztéseinkről a https://bkk.hu/utazasi-informaciok/kerekpar/fejlesztesek/ oldalon megtalálsz minden információt. Az aktuális kerékpáros térképünket az alábbi linken találod.

7. Free float (szabad gyűjtésű) lesz az új rendszer?

Az elképzelések szerint a rendszer újraindulásakor a MOL Bubi továbbra is kötött gyűjtésű (azaz gyűjtőállomás-alapú) marad. A gyűjtőállomások száma nem változik, a parkolás funkciót továbbra is elérheted. Az új rendszerrel azonban a BKK képes lesz a virtuális gyűjtőállomások bevezetésére is, amelynek lehetőségét igény szerint fogjuk megvizsgálni.

8. Az új MOL Bubi is 100 Ft lesz? Ha igen, meddig lesz 100 Ft?

A 100 Ft-os kedvezményes havi MOL Bubi bérlet bevezetését a pandémiás helyzet indokolta. Jelenleg új díjstruktúrát dolgozunk ki. Célunk, hogy a MOL Bubi szolgáltatás elérhető áron álljon rendelkezésre ügyfeleink részére, és minél inkább igazodjon a felhasználók igényeihez.

9. Cégként hogyan lehet bérletet vásárolni a dolgozóknak? Milyen fizetési módon?

A szolgáltatás díjrendszere várhatóan teljes egészében megújul annak érdekében, hogy minél inkább megfeleljen a felhasználók igényeinek. A rendszer újraindulásáról és a felhasználási feltételekről időben tájékoztatunk, addig is szíves türelmedet kérjük.

10. Cégként hogyan lehet gyűjtőállomást igényelni? Mennyibe kerül?

A vállalati értékesítés rendszere várhatóan teljesen megújul. A rendszer újraindulásáról és a szerződési feltételekről később tájékoztatjuk partnereinket.

11. Érvényes BKK-bérlettel tudom-e majd használni az új rendszert?

Az új díjstruktúra kialakításán folyamatosan dolgozunk. Célunk, hogy az új MOL Bubi minden szempontból jobban igazodjon felhasználóink igényeihez. Amint kialakítottuk az új rendszer díjszabását, tájékoztatjuk ügyfeleinket.