Hírek

mol_bubi

Leleplezzük az új MOL Bubi bicikliket

2021. március 02.

Gőzerővel zajlik az új MOL Bubi biciklik összeszerelése a Csepel Zrt. üzemében, és hamarosan a nagyközönség is találkozhat a modern kerékpárokkal a fővárosban. Az idén megújuló, fenntartható közbringarendszerhez 1200 kerékpárt szerelnek össze Csepelen, amelyeknek március 1-től kezdődik a tesztelése.

Márciustól tesztelik az új MOL Bubi kerékpárokat, azaz bárki felfigyelhet a vadiúj bringákra Budapest utcáin. 100 új kerékpárt már összeszereltek, ezekben a hetekben pedig további 400 kerékpár készül el Csepelen.

A Csepel Kerékpárgyártó és Forgalmazó Zrt. az egyetlen olyan cég ma Magyarországon, amelyik teljes körű kerékpárgyártással foglalkozik. Az 1928-ban Weiss Manfréd által alapított gyár az államosítást követően a Csepel Művek részeként működött tovább, és gyártotta a szinte mindenki által jól ismert Csepel bicikliket.

Most a vadonatúj MOL Bubi bringák készre szerelése is ebben az üzemben történik. A defekttűrő, fújt gumikkal felszerelt új bringákkal könnyebben és gyorsabban lehet haladni, az egyszerűbb használatot okoslakat biztosítja. Új bicajhoz új applikáció jár, amelynek segítségével egyszerűbben és gyorsabban lehet majd regisztrálni és felvenni a MOL Bubi bringákat, sőt egy teljesen új weboldal is készül.

2021. március 1-től a megújuló közbringaszolgáltatást a közbeszerzésen nyertes Csepel Zrt. teszteli a gyűjtőállomásokon, hogy megbizonyosodjanak arról, hibátlanul működik-e például az adatkommunikáció, azaz a kerékpár-felvétel és leadás. Március 17-től várhatóan megkezdődnek a vállalkozói folyamattesztelések, itt már nemcsak a bérlést, de a regisztrációt, a fizetést és az ehhez kapcsolódó folyamatokat is ellenőrzik. A sikeres Vállalkozó tesztek alapján lehet megajánlani a rendszert a BKK számára tesztelésre, és kezdődhet a Megrendelő oldali teszt (várhatóan: március 23-tól), ahol a BKK Zrt. kollégái győződnek meg a rendszer üzemképességéről. Ekkor már az ügyfélszolgálati folyamatokat is vizsgáljuk.

Ha minden rendben működik, illetve a tesztek során észlelt esetleges hibákat kijavították, várhatóan még tavasszal elindul a próbaüzemi tesztelés. Ennek a célja, hogy a valóshoz hasonló terhelés alá vessék a rendszert, és a hibátlan működés kritériumait megteremtsék. Ez az egyik végső feltétele az éles indulásnak. A próbaüzem végére már 800 kerékpár várja az üzembehelyezést, további 400 kerékpárt az élesüzem indulását követő négy héten belül állítanak üzembe.

Budapesti Közlekedési Központ

 
mol_bubi

Ilyen lesz a MOL Bubi új logója

2021. február 25.

Hét év után megfiatalodik a MOL Bubi jól ismert logója, és frissül a közbringa-rendszer arculata is. Budapest közbringa-szolgáltatásának új emblémája az eddig elért eredményeket és a leendő sikereket egyszerre szimbolizálja. Idén tavaszra a logó mellett a komplett szolgáltatás is megújul és egy modernebb, fenntartható MOL Bubit vehetnek birtokukba a fővárosban közlekedők.

A 2014-ben indult MOL Bubi egy igazi sikertörténet volt Budapest életében: a több mint 100 ezer regisztrált felhasználó mintegy 7 millió kilométert tett meg a közbringával, ezzel jelentősen hozzájárulva a városi kerékpározás terjedéséhez, valamint az 531 ezer megspórolt CO2 kibocsátásával Budapest zöldebbé és élhetővé tételéhez.

Az elmúlt 7 évben egy értékes brand jött létre a megosztáson alapuló közlekedési eszközök piacán. Nem véletlen, hogy a Forbes 2015-ben a legtrendibb magyar márkák közé választotta a közbringát. A városi kerékpározást ösztönző rendszer idén tavasszal megújul, amely egyben a MOL Bubi logóját is érinti.

Az almazöld kerékpárokra jellemző dizájn széles körben ismertté, elismertté vált, ezért a logó újratervezésekor kulcsfontosságú szempont volt a beazonosíthatóság. A közbringa-szolgáltatás jelképe megtartotta az eddigi stílusjegyeket, csupán az aktuális designtrendekhez igazodott. A megújult logó egyszerre jelképezi a korábbi szolgáltatással való kontinuitást, ezzel együtt a megújulást, illetve jobban illeszkedik a névadó szponzor arculatába is.

Természetesen a MOL Bubinak nem csak az arculata változik meg, tavasztól számos új fejlesztéssel is találkozhatnak majd a fővárosban közlekedők:

 • 1200 teljesen új, az eddigieknél 3,1 kg-mal könnyebb kerékpár érkezik Budapestre,
 • az új bringákat fújt, defekttűrő gumikkal szerelik fel, ami a korábbi szivacstömlős kerekekkel szemben jelentősen könnyebb és gyorsabb haladást biztosít,
 • az egyszerűbb használatot biztosító okoslakat és egy praktikus mobiltartó is lesz a bringán,
 • felhasználóbarát, új weboldal és applikáció készül, amellyel egyszerűen és gyorsan lehet intézni a biciklik bérlését,
 • új, megfizethető díjszabás lesz, megszűnik a kauciós díj.

Azaz a fővárosi közlekedők egy modernebb, könnyebben használható, ráadásul – az új üzemeltetési struktúra miatt – a Főváros számára takarékosabb Bubit vehetnek birtokukba, mely támogatja a fenntartható és élhető Budapest vízióját.

Budapesti Közlekedési Központ

 
mol_bubi

Legördült a gyártósorról az első új MOL Bubi kerékpár

Budapest, 2021. február 17.

Bemutatták az új MOL Bubi biciklik prototípusát egy közös gyárlátogatás alkalmával a Csepel Zrt. üzemében. Idén tavaszra a kerékpárok mellett a komplett szolgáltatás is megújul, pár hónap múlva egy modernebb, fenntartható közbringarendszert használhatnak a fővárosban közlekedők.

Február 17-én egy közös gyárlátogatáson vett részt Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere és Walter Katalin a BKK vezérigazgatója, illetve Szollár Domokos, a MOL-csoport kabinetfőnöke. Az esemény házigazdája a Csepel Kerékpárgyártó és Forgalmazó Zrt. volt, apropóját pedig az adta, hogy elkészült a megújult MOL Bubi kerékpárok első példánya. A gyárlátogatás résztvevői nyeregbe pattanva szerezték meg első benyomásaikat az új bringával kapcsolatban:

 • a bicikli 3,1 kg-mal könnyebb mint elődei,
 • defekttűrő, fújt gumikkal van felszerelve, ami könnyebb és gyorsabb haladást biztosít,
 • az egyszerűbb használatot biztosító okoslakat és egy praktikus mobiltartó is lesz a bringán.

Az új kerékpárokból összesen 1200 darabot szerelnek össze Csepelen, emellett felhasználóbarát, új weboldal és applikáció is készül, amellyel egyszerűen és gyorsan lehet intézni a biciklik bérlését.

"Az egyik legfontosabb felhasználói elvárás az volt az új biciklivel kapcsolatban, hogy könnyebben lehessen tekerni” – mondta Walter Katalin a gyárlátogatáson. A BKK vezérigazgatója szerint az új kerékpárral tényleg könnyebb haladni, ami remélhetőleg sok új felhasználót fog meggyőzni arról, hogy érdemes kipróbálni a megújult rendszert.

A látogatás résztvevői nemcsak az új MOL Bubi bicikli prototípusát ismerhették meg, hanem Klimon Péter, a bicikliket gyártó Csepel Zrt. vezérigazgatója bemutatta az összeszerelés teljes folyamatát is, ami garantálja, hogy a következő öt évben minőségi kerékpárokat használhassanak a budapestiek.

A fővárosban közlekedők 2021 tavaszától maguk is kipróbálhatják a modern kerékpárokat és megtapasztalhatják a MOL Bubi újításait.

Budapesti Közlekedési Központ

 
mol_bubi

Aláírták a szerződést: indul a MOL Bubi megújítása

2020. december 23.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Csepel Kerékpárgyártó és Forgalmazó Zrt. vezetői ma ünnepélyes keretek között aláírták a MOL Bubi megújításáról és üzemeltetéséről szóló szerződést.

A BKK 2020 szeptemberében írt ki nyílt közbeszerzést a fővárosi közbringarendszer fejlesztésére, üzemeltetésére. November 30-án a Csepel Kerékpárgyártó és Forgalmazó Zrt. ajánlatát hirdették ki nyertesnek a tenderen. Az eredménnyel kapcsolatban nem érkezett kifogás a pályázók részéről, ezért a törvényeknek megfelelően december 23-án délután Fendrik László, a Budapesti Közlekedési Központ megbízott vezérigazgatója, és Klimon Péter, a Csepel Kerékpárgyártó és Forgalmazó Zrt. vezérigazgatója aláírta az 5 évre szóló szerződést.

„Fontos lépést tettünk a mai napon, hiszen hat év után elérkezett az ideje annak, hogy alapjaiban újuljon meg a MOL Bubi” - mondta az aláíráskor Fendrik László. A BKK vezérigazgatója emlékeztetett arra, hogy az elmúlt időszakban jelentősen megváltoztak a felhasználói igények és a szokások, valamint a technológiai lehetőségek, ezért hatékonyabbá és korszerűbbé kell tenni a közbringarendszer működését. Ez a folyamat a mai aláírással visszafordíthatatlanul elkezdődik.

A szerződés főbb pontjai
Az 5 évre szóló kontraktus többek között az alábbiakat tartalmazza:

1200 db egyenként 21,4 kg saját tömegű, fújt gumikkal felszerelt új kerékpár beszerzését,
158 darab gyűjtőállomás üzemeltetését,
az új gyűjtőállomások tervezését, engedélyeztetését, a gyűjtőállomások áthelyezését,
új központi háttérrendszer (szoftver) kiépítését,
egy új, felhasználóbarát mobilapplikáció fejlesztését.
A BKK előzetes ütemezése alapján 2021 tavaszán már egy modernebb, fenntartható MOL Bubit használhatnak a fővárosban közlekedők.

Budapesti Közlekedési Központ

 
mol_bubi

A MOL Bubi kuponnal rendelkezőket is kompenzáljuk

A Budapesti Közlekedési Központ kompenzálja azokat a MOL Bubi felhasználókat is, akik a közbringarendszer 2020. november végi leállása miatt nem tudták felhasználni az idén vásárolt negyedéves, féléves vagy éves MOL Bubi bérletre váltható kuponjaikat. Írd meg a [email protected] e-mail-címre 2021. március 31-ig a kupon vásárlójának nevét, címét, telefonszámát, valamint a vásárlás időpontját, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. A kompenzációhoz szükséges a fel nem használt MOL Bubi kupon is, ezért, kérjük, őrizd azt meg. Tavasszal várunk vissza a megújult MOL Bubival.

mol_bubi

Kihirdették a MOL Bubi tender nyertesét

Budapest, 2020. december 1.

A Csepel Kerékpárgyártó és Forgalmazó Zrt. nyerte el a Budapesti Közlekedési Központ által a MOL Bubi megújítására kiírt tendert. Sikeres szerződéskötés esetén a fővárosban közlekedők jövő tavasztól használhatják a megújult szolgáltatást.

November 2-ig lehetett benyújtani a MOL Bubi megújításával kapcsolatos ajánlatokat, amelyeket a bírálóbizottság a törvény által előírt módon, az értékelési szempontrendszer alapján megvizsgált. A Budapesti Közlekedési Központ az ár-érték arány szempontjából legjobb ajánlatot hirdette ki nyertesnek. Ennek értelmében a BKK a Csepel Kerékpárgyártó és Forgalmazó Zrt.-vel köt szerződést, amelyre a közbeszerzési szabályok alapján legkorábban 2020. december 11-én kerülhet sor.

A cég 5 évre szóló ajánlata az alábbiakat tartalmazza:

 • 1200 db egyenként 21,4 kg saját tömegű, fújt gumikkal felszerelt új kerékpárt,
 • 158 darab gyűjtőállomás üzemeltetését,
 • új gyűjtőállomások tervezését, engedélyeztetését, a gyűjtőállomások áthelyezését,
 • új központi háttérrendszer (szoftver) kiépítését,
 • egy új, felhasználóbarát mobilapplikáció fejlesztését.

A felsoroltak mellett egyéb újításokra is számíthatnak a felhasználók. Az előzetes tervek alapján 2021 tavaszán már egy modernebb, fenntartható MOL Bubit használhatnak a fővárosiak, a pontos részletekről hamarosan bővebb tájékoztatást ad a BKK.

Budapesti Közlekedési Központ

 
mol_bubi

Vasárnap éjszaka megkezdi fiatalító téli álmát a MOL Bubi – köszönjük az elmúlt hat évet!

Budapest, 2020. november 28.

November 29-én, vasárnap tekerhetünk utoljára a MOL Bubi almazöld bringáival, mielőtt a közbringarendszer éjfélkor téli álomra hajtja a fejét. A fiatalító, regeneráló álom a tervek szerint tavaszig tart, ekkor egy modernebb, az elmúlt hat év alatt fokozatosan megváltozott felhasználói igényekhez illeszkedő közbringarendszerként ébred majd fel. A Budapesti Közlekedési Központ ezúton köszöni a százezernél is több MOL Bubizónak, hogy jó példával elöl járva a BKK-val együtt pedáloznak a városi kerékpározás terjesztéséért, és ezzel ők is aktív részesei Budapest zöldebbé, élhetőbbé tételének.

A naptári tél kezdete előtt egy nappal, november 29-én, vasárnap 23:59-től leáll a MOL Bubi, 30-án, hétfőn 0 órától nem lehet kerékpárt felvenni a 2014-ben 76 gyűjtőállomással indult közbringarendszer azóta 158-ra nőtt gyűjtőállomásának egyikén sem. Ahogy a Budapesti Közlekedési Központ korábban bejelentette, ez nem azt jelenti, hogy a közbringarendszer megszűnik, éppen ellenkezőleg: mindössze „téli álomra” megy, hogy 2021 tavaszától megújulva térjen vissza.

Honnan indult, hova jutott a MOL Bubi?

A MOL Bubi közbringarendszer hat évvel ezelőtt nagy sikerrel tört be a közösségi és a megosztáson alapuló közlekedés piacára. Az elmúlt években nemcsak a gyűjtőállomások, de az elérhető kerékpárok száma is közel a duplájára nőtt: az 1100 almazöld bringával indult rendszer ma 2071 kerékpárt tudhat magáénak. A MOL Bubi születése óta a biciklikkel közel 3 milliószor utaztak, összesen körülbelül 6 millió kilométert tekerve. A tavaszi pandémiás helyzet kezdetén 100 forintra mérsékelt havidíjnak és az online regisztrációnak köszönhetően idén rengeteg új MOL Bubizó pattant az almazöld bringák nyergébe, így 2020-ban átléphette a százezret az ügyfelek száma.

Ennél is fontosabb azonban a közbringarendszer társadalmi és környezeti hasznossága: az elmúlt hat év alatt a MOL Bubival közlekedők körülbelül 1 millió kilogramm kibocsátott széndioxidtól óvták meg Budapestet. A közbringarendszer a bevett módszertani számítások szerint ugyanebben az időszakban 1 milliárd forint társadalmi hasznot termelt. Azzal, hogy a felhasználók útjukat, vagy annak egy részét az almazöld bringákkal teszik meg, nemcsak ők maguk válnak nyitottabbá a városi kerékpározásra, illetve a kerékpározás és a közösségi közlekedés kombinálására, de erre ösztönzik a többi városlakót is. Piackutatási eredmények szerint ugyanis a MOL Bubinak köszönhetően mára dupla annyian nyitottak a közbringázásra, mint a rendszer indulása előtt. Nem mellékes: ezzel aktívan hozzájárulnak ahhoz is, hogy Budapest mielőbb egy zöld, élhető, klímabarát és emberközpontú város legyen. Aki biciklizik, rengeteget tesz a saját egészségéért, hiszen a bringázás edzi a szívet, a vérkeringést, javítja a fizikai teljesítőképességet, a mozgásnak köszönhetően csökkenti a stressz levezetését. A BKK büszke arra, hogy a közbringarendszer elindításával azoknak is lehetővé tette a bringázás élményét, akik bármilyen okból nem tudnak a fővárosban saját kerékpárjukkal közlekedni. Ez a lendület azonban nem tart örökké, a hat év egy közbringarendszer számára hosszú idő, ezért elkerülhetetlen a MOL Bubi szolgáltatásának újragondolása.

Hogyan ébred majd téli álmából a MOL Bubi?

A rövid válasz a kérdésre: frissen, üdén, fiatalosan. Az előttünk álló hónapokban lezárul az új rendszer elindításához szükséges közbeszerzés, és várhatóan jövő tavasszal egy sokkal korszerűbb, hatékonyabb, a mai elvárásoknak megfelelő MOL Bubi tér vissza:

 • 1200 teljesen új, a jelenleginél könnyebb kerékpár érkezik Budapestre, az állomány igény esetén további 360 biciklivel bármikor bővíthető lesz.
 • Az új bringákat defekttűrő, fújt gumikkal szerelik majd fel, ami a jelenlegi szivacstömlős kerekekkel szemben könnyebb és gyorsabb haladást biztosít.
 • Rugalmas tarifarendszer lép életbe, amelyben a BKK-bérlettel rendelkezők jelentős kedvezményekre számíthatnak.
 • A közbringarendszer üzemeltetéséhez új informatikai háttér épül ki.
 • Felhasználóbarát, új applikáció érkezik, amellyel egyszerűen és gyorsan lehet igénybe venni a szolgáltatást.
 • Az üzemeltetési modell is megváltozik, ezáltal jóval kedvezőbb lehet a rendszer fenntartása.
 • Változatlanul megmarad a jelenlegi szolgáltatási terület, a rendelkezésre álló 158 gyűjtőállomás és a parkolási funkció. Az új rendszerrel a BKK képes lesz a virtuális gyűjtőállomások bevezetésére is, amelynek lehetőségét igény szerint fogja vizsgálni a társaság.

Budapesti Közlekedési Központ

 
mol_bubi

Így kompenzálja a BKK az érvényes bérlettel rendelkező MOL Bubi felhasználókat

2020. november 27.

Kompenzálja a Budapesti Közlekedési Központ azokat a MOL Bubi felhasználókat, akik a közbringarendszer 2020. november végi leállása miatt nem tudják felhasználni az érvényes bérletüket, vagy a bérlethez tartozó alapegyenlegen felül is feltöltöttek használati díjra fordítható keretet. Ahogy a BKK korábban közölte, a MOL Bubi szolgáltatás november 29-e éjszakáig használható, ezután a közbringarendszer téli álomra megy, és tavasszal vadonatúj bringákkal, mobilalkalmazással, többszintű árazással és rugalmasabb használati feltételekkel megújulva tér vissza.

A MOL Bubi előreláthatóan 2021 tavaszán egy vadonatúj, a fejlődő városi közlekedés igényeinek még inkább megfelelő közösségikerékpár-szolgáltatással tér vissza. Ahogy a BKK korábban hírül adta, a közbringarendszer jobb kihasználása és hatékonyabb működtetése érdekében korszerűsíti, fejleszti azt, így a MOL Bubi vadonatúj, fújt gumis kerékpárokkal, rugalmas és a BKK tarifarendszerébe illeszkedő árazással, új informatikai háttérrel, felhasználóbarát mobilalkalmazással és új üzemeltetési modellel érkezik majd. A még érvényes bérlettel rendelkező felhasználók az almazöld bringákat 2020. november 29-én 23:59-ig használhatják, ettől az időponttól kezdve azonban már nem tudnak kerékpárt felvenni és visszaadni a gyűjtőállomásokon.

Hogyan kompenzálja a felhasználókat a BKK?

Aki 2020. október 28-a után vásárolt 100 forintos MOL Bubi havi bérletet, annak a BKK a teljes bérletárat visszatéríti a vásárláskor használt bankkártyára. Akinek éves, féléves vagy negyedéves bérlete van, amely november 29-e után is érvényes, annak a BKK szintén visszautalja a bérletárat, azt mindössze a 100 forintos havibérlet értékével csökkentve. Ez a folyamat automatikus mindenki számára, aki a közbringarendszerbe történt regisztráció folyamán megadta a visszautaláshoz szükséges minden adatot; ha a kompenzációhoz hiányzik például a kártya- vagy bankszámlaszám, a BKK az adott ügyfelet e-mailben keresi majd meg adategyeztetés céljából.

Aki a MOL Bubi bérletéhez az alapegyenlegen felül is töltött fel pénzt a használati díjra fordítható kerethez, annak a BKK a feltöltött összeget visszatéríti. A folyamat ebben az esetben is automatikus, adategyeztetés szükségessége esetén a BKK e-mailben veszi fel a kapcsolatot az adott ügyféllel. Akinek a MOL Bubi-számláján csak a bérlethez tartozó alapegyenleg van feltöltve, azt a BKK nem téríti vissza.

Arról, hogy az előttünk álló téli időszakban miért szünetel a MOL Bubi szolgáltatása, pontosan milyen részletekben újul meg a közbringarendszer, mit köszönhetünk a MOL Bubi elmúlt hat évének, és hogy áll az új közbringarendszer közbeszerzése, a BKK korábbi közleményében olvashatnak. A kompenzációval és a megújulással kapcsolatban további kérdéseket és válaszokat találnak a BKK honlapján.

 
mol_bubi

Modernebb és költséghatékonyabb – Megújult formában tér vissza a MOL Bubi

2020. november 14.

Jövő tavasszal a jelenlegihez képest modernebb, a változó felhasználói igényekhez igazodó MOL Bubit vehetnek birtokukba a fővárosban közlekedők. Új mobilapplikáció, könnyebben tekerhető kerékpárok, valamint többszintű árazás és rugalmasabb használat – ezek lesznek az új közösségi kerékpárrendszer jellemzői.

A MOL Bubi teljesen új dimenziókat nyitott a budapesti közösségi közlekedésben. Mára a rendszer megvalósította eredeti célját, hozzájárult a kerékpározás, mint reális városi közlekedési alternatíva elfogadtatásához, népszerűsítéséhez. A sikeres bevezetésnek köszönhetően egy széles körben ismert, elismert (pl.: a Forbes 2015-ben a legtrendibb magyar márkák közé választotta), értékes brand jött létre a megosztáson alapuló közlekedési eszközök piacán.

A népszerű közbringarendszer 2014-óta elérhető Budapesten, hat év után azonban elérkezett az ideje annak, hogy alapjaiban újuljon meg a szolgáltatás: a felhasználói igények és a szokások, valamint a technológiai lehetőségek is jelentősen megváltoztak ez idő alatt. Ezért írt ki közbeszerzést a vállalat a rendszer átalakítására, ennek köszönhetően az új MOL Bubi 2021 tavaszától lesz elérhető a felhasználók számára.

A jelenleg érvényben lévő üzemeltetői szerződés 2020. november 29-én jár le, amelyet a BKK nem hosszabbított meg az átmeneti hónapokra, tehát a szolgáltatás tavaszig szünetelni fog. A leállás egyébként is elengedhetetlen lett volna a rendszer átalakításához, erre pedig a téli időszak a legideálisabb: ilyenkor az átlagoshoz képest 90 százalékkal alacsonyabb a kerékpárok kihasználtsága. (Napi szinten 230-280 bérlés jellemző a téli hónapokban, de előfordult már olyan nap is, amikor 90-nél kevesebb felvételt regisztráltak.) A hosszabbítás költségei ezzel szemben irreálisan nagy kiadásokkal terhelték volna a BKK egyébként is megtépázott költségvetését, amely a koronavírusnak köszönhetően megközelítőleg 30 milliárd forintos hiányt mutat.

Mit köszönhetünk a MOL Bubinak eddig?

A MOL Bubi születése óta a 2071 darab almazöld biciklivel

 • megközelítőleg 3 milliószor utaztak,
 • jellemzően 8 percig használták a bringákat alkalmanként, amelyekkel
 • összesen kb. 6 millió kilométer utat tettek meg, ezért
 • kb. 1 millió kilogramm kibocsátott széndioxidtól óvták meg Budapestet.

A közbringa népszerűsége a kezdeti lendület után alábbhagyott, ugyanis megmutatkoztak annak hibái: a nehéz kerékpárok, a bonyolult, személyes jelentlétet igénylő regisztrációs rendszer, a 25 ezer forintos kaució, a nehézkes kerékpárfelvétel miatt folyamatosan csökkent a felhasználók száma. Idén tavasszal a 100 forintos havi díjnak, az online regisztrációnak és a kaució eltörlésének köszönhetően sokan visszatértek a MOL Bubihoz, a rekordszámú új ügyfél miatt pedig átlépte a százezret a regisztrált ügyfelek száma.

Milyen lesz az új MOL Bubi?

Ahhoz, hogy a BKK növelni tudja a kerékpárok kihasználtságát, hatékonyabbá váljon a működtetés, korszerűbb legyen a rendszer, számos ponton fejleszteni kell a MOL Bubit:

 • 1200 teljesen új, a jelenleginél könnyebb kerékpár érkezik Budapestre, ez az állomány – igény esetén – további 400 biciklivel bármikor bővíthető. A közbeszerzésben előírt kerékpárok számát az elmúlt hat év statisztikái alapján határozta meg a cég. A kimutatások alapján nincs szükség ennél nagyobb mennyiségre.
 • A kiírás szerint a leendő szolgáltatónak defekttűrő, fújt gumikkal kell felszerelnie a kerékpárokat, amelyek a jelenlegi szivacstömlős kerekekkel szemben könnyebb és gyorsabb haladást biztosítanak.
 • Tervek szerint egy rugalmas tarifarendszer lép életbe, amelyben a BKK-bérlettel rendelkezők jelentős kedvezményekre számíthatnak. Az üzemeltetéséhez új informatikai háttér épül ki.
 • Felhasználóbarát, új applikáció érkezik, amellyel egyszerűen és gyorsan lehet igénybe venni a szolgáltatást.
 • Az üzemeltetési modell is megváltozik, ezáltal jóval kedvezőbb lehet a rendszer fenntartása. A BKK lízingszerződés keretében bérelné az eszközöket a leendő szolgáltatótól a következő 5 évben, így nem kellene megvásárolnia a bicikliket. A logisztikáért és a karbantartásért is ez a társaság felel majd.
 • Városszerte megmarad a jelenleg rendelkezésre álló 158 dokkoló, de a BKK a jövőben újszerű – ún. free-floating – megoldásokat is tesztelni fog a felhasználók kényelme érdekében. Ezzel egy esetleges későbbi bevezetés esetén az is lehetővé válhat, hogy az ügyfelek a kerékpárokat előre kijelölt virtuális dokkolóknál helyezzék el.

Az új MOL Bubi rendszerben azonban nem lesznek elektromos meghajtású biciklik. Ennek az az oka, hogy az e-kerékpárok jelentősen növelnék a közbringarendszer fenntartását, ugyanis ezeknek a bicikliknek nem csak a beszerzése, hanem a későbbi üzemeltetési költsége is többszöröse egy hagyományos kerékpárénak.

Mikortól tekerhetünk az új MOL Bubival?

A MOL Bubi közbeszerzése jelenleg is fut, ez alapján választja ki a BKK a leendő szolgáltatót, aki már jövő tavasszal elindítja az új rendszert. A BKK a megújult MOL Bubi pontos indulási dátumát a folyamatban lévő közbeszerzési eljárás sikeres lezárása után, a szerződéskötést követően jelenti be.

Akik a kényszerű leállás miatt már nem tudják a meglévő bérletüket teljes mértékben kihasználni kompenzációban részesülnek. Ennek módjáról a közlekedési társaság később ad tájékoztatást.

 
mol_bubi

Téli álomra megy a MOL Bubi, megújulva tér vissza

2020. november 4.

A közbringarendszer megújításának előkészítő munkái miatt november végén ideiglenesen leáll a MOL Bubi rendszer. A felhasználók új terméket már nem tudnak vásárolni a rendszerben, azonban 2020. november 29-ig még használhatják az almazöld bicikliket. A BKK minden olyan ügyfelét kompenzálja, akik érvényes MOL Bubi bérlettel rendelkeznek, de a leállás miatt már nem tudják a meglévő bérletüket teljes mértékben kihasználni.

A Budapesti Közlekedési Központ 2021-ben egy vadonatúj, a városi közlekedés fejlődő igényét kielégítő közösségi kerékpár-szolgáltatással várja ügyfeleit. A régi MOL Bubi biciklik használatára 2020. november 29-én éjfélig van lehetőség. Ettől az időponttól kezdve nem lehet kerékpárt felvenni és visszaadni a gyűjtőállomásokon.

A rendszeres MOL Bubi felhasználók eddig havi, negyedéves, féléves, éves, illetve 100 forintos havi bérletet válthattak. A BKK a 2020. október 28-a után vásárolt 100 Ft-os bérletek árát teljes egészében visszafizeti, illetve természetesen gyors és ügyfélbarát kompenzációt biztosít azon negyedéves, féléves, illetve éves bérlettel rendelkezők számára is, akik bérletének érvényessége a november 29-i leállás után járna le.

A BKK később ad tájékoztatást a kompenzáció pontos módjáról.

Budapesti Közlekedési Központ

 
mol_bubi

6 éves a MOL Bubi – túrórudival várják az idei Bringás reggelin a kerékpárosokat

2020. szeptember 8.

Bringás reggelin vendégeli meg a kerékpárral munkába, vagy iskolába indulókat a Fővárosi Önkormányzat megbízásából a Budapesti Közlekedési Központ 2020. szeptember 9-én, szerdán reggel 7:00 és 9:00 között Budapesten a Városháza Parkban, a MOL Bubi gyűjtőállomás mellett. A Magyar Kerékpárosklub akciója különleges hangsúlyt kap a koronavírus-járvány második hulláma idején.

Túrórudival várják a kerékpárosokat szerdán reggel a MOL Bubi 6. születésnapja alkalmából. A Klub aktivistái és partnerei Budapest 19 kerületében, országosan mintegy 40 helyszínen várják reggelivel a bringázókat. A járványhelyzetre tekintettel kézfertőtlenítővel is készülünk a helyszínen, kollégáink pedig kesztyűben és maszkban várják a Városháza Parkban, a MOL Bubi gyűjtőállomás mellett a MOL Bubi vagy saját bringával érkezőket. A helyszínek folyamatosan frissülő listája megtalálható a Kerékpárosklub Facebook eseményén.

A Bringázz a munkába! kampányban az elmúlt évek során több tízezer ember ült nyeregbe, azonban a kampány 2020-as fordulóját átírta az új típusú koronavírus-járvány. A kampány eredeti célja –, hogy minél többen pattanjanak nyeregbe, kipróbálják és megszeressék a kerékpáros közlekedést – továbbra is él, ráadásul a koronavírus és a dugók elkerülésére egyszerre hasznos a gyors, olcsó és egészséges közlekedési mód, amelyet jó volna, ha minél többen kipróbálnának hétköznap is.

A járvány megfékezésére bevezetett esetleges kijárási korlátozások és más, hasonló jellegű intézkedések miatt a kampány mottója is módosult, 2020 üzenete az INKÁBB BRINGÁZZ!

Az rendhagyó kampányról https://bringazzamunkaba.hu/ oldalon olvasható bővebb információ.

mol_bubi
 
mol_bubi

A MOL Bubi továbbra is százzal megy!

2020. augusztus 24.

Egy MOL Bubi bringa és egy 450 lóerős sportautó versenyében melyik nyerne? – erre a kérdésre kapunk választ a fővárosi közbringarendszer új kampányfilmjében. A Winkler Róbert irányításával zajló kihívás teljesítéséhez 100 forint áll rendelkezésre, a bringát tekerő Péterfy Bori és az autót vezető Kiss Gergely közötti megmérettetés így meglepő eredménnyel zárul.

A BKK vadonatúj videójából kiderül, hogy miért is jobb választás a kerékpár, mint egy 450 lóerős sportkocsi: Péterfy Bori színésznő, énekesnő hajtja a 100 forintos havidíjért igénybe vehető MOL Bubi közbringát, legyőzve az ugyanilyen összegből az autóval alig több, mint 2 kilométert megtenni képes Kiss Gergely olimpiai bajnok vízilabdázót. A 100 forintos jelképes összegért a MOL Bubi közbringáival továbbra is egy hónapon keresztül, alkalmanként legfeljebb 30 percig lehet utazni további díj megfizetése nélkül. Ráadásul nemcsak pénzt spórolhatunk: a rendszeres biciklizés csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát, erősíti az immunrendszert és a mentális egészség megőrzését is.

Aki még nem regisztrált a MOL Bubi rendszerébe, az most a személyes ügyintézést is megspórolhatja, hiszen már nem kell személyesen bemennie a BKK ügyfélszolgálatára: a szerződést interneten is meg lehet kötni, elég hozzá egy okostelefon. A közbringarendszer a következő hónapokban átfogó technológiai megújításon megy majd keresztül. A tervek szerint 2021-től új applikáció támogatná a bérlést, a műszaki fejlesztések során könnyebben tekerhetővé válnak a biciklik, amelyekre okoslakat is kerül. Mindemellett a szolgáltatás díjrendszere is teljes egészében megújul annak érdekben, hogy a közösségi közlekedési bérlettel rendelkezők különleges kedvezménnyel vehessék igénybe a szolgáltatást.

A 158 gyűjtőállomásból és 2071 kerékpárból álló MOL Bubiról minden további információ megtalálható a közbringarendszer honlapján: https://molbubi.hu

Budapesti Közlekedési Központ

 
mol_bubi

A BKK újra üzembe helyezte a Millenáris park–Fény utca MOL Bubi gyűjtőállomást

2020. augusztus 20.

Újra használhatják a Millenáris park–Fény utca MOL Bubi gyűjtőállomást a közbringarendszer ügyfelei. A gyűjtőállomást a Millenáris Park megújulásával korábbi helyszínéhez közel, a Millenáris főbejáratával szemben 2020. augusztus 20-án, csütörtökön helyezték üzembe.

Ismét működik a MOL Bubi közbringarendszer Millenáris park–Fény utca gyűjtőállomása, amelyet korábban a Millenáris Park bővítési munkálatai miatt ideiglenesen megszüntettek. A Millenáris park–Fény utca gyűjtőállomás kiváló lehetőséget nyújt a megújult városrészben dolgozók és a környéken lakók számára, hogy a környezet terhelése nélkül közlekedjenek. A gyűjtőállomást korábbi helyszíne közvetlen közelében, a Millenáris főbejáratával szemben telepítették újra. Az ismételt üzembe helyezéssel összesen 158 MOL Bubi gyűjtőállomás működik Budapesten, és továbbra is 2071 almazöld kerékpár áll rendelkezésre a környezettudatos közlekedési módot választók számára.

A fővárosban kialakított új kerékpársávok mellett a jövőre teljesen megújuló közösségi kerékpár-szolgáltatói rendszer – új mobilapplikáció, könnyebben tekerhető kerékpárok, többszintű árazás és rugalmas használat bevezetése – is a városi kerékpározás népszerűsítését szolgálja. Ráadásul a MOL Bubi jelenleg is 100 forintos jelképes összegért használható egy hónapon keresztül, azaz alkalmanként legfeljebb 30 percig lehet utazni további díj megfizetése nélkül.

Budapest városvezetése és a Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a közösségi közlekedés részarányának növekedése mellett a kerékpáros közlekedés is a közösségi közlekedés integráns része legyen, azaz a különböző közlekedési módok kombinálása során, miközben az utasok átszállnak egyik járműről a másikra, a MOL Bubi is versenyképes választásként szolgáljon. A közbringarendszer igénybevételével, használatával kapcsolatos további információk a molbubi.hu oldalon érhetők el.

mol_bubi
 
mol_bubi

Magántőkés MOL Bubi gyűjtőállomás épült a BudaParton

2020. július 10.

Újabb gyűjtőállomással bővült a MOL Bubi közbringarendszer, így már 158 helyszínen összesen 2071 almazöld bicikli áll a fővárosban közlekedők rendelkezésére. A Dombóvári út és a Buda-part tér sarkán található új gyűjtőállomás a Property Market fejlesztésében valósult meg.

BudaPart GATE elnevezéssel 2020. július 9-étől új MOL Bubi gyűjtőállomást alakítottak ki Újbuda népszerű szabadtéri pihenő- és szabadidőközpontjával, a Kopaszi-gáttal szemben. A BudaPart finanszírozásában kiépített állomáson 20 bringa dokkolhat egyszerre. A fejlesztésnek köszönhetően 158-ra nőtt a Budapesten működő MOL Bubi gyűjtőállomások száma.

A Lágymányosi-öböl túloldalán található fejlesztési területen számos lakóépület és irodaház épül, így például a MOL új székháza, a MOL Campus is. A BudaPart GATE gyűjtőállomás kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy az új városnegyedben dolgozók és a környéken lakók könnyen, ráadásul a környezet terhelése nélkül juthassanak el a belvárosba. Nem ez az első állomás, ami magántőkéből valósult meg, már többen is felfedezték a MOL Bubiban rejlő lehetőségeket. Korábban a Mill Park, és a Nordic Light Offices nevű állomások mellett a Corvin sétányon és a Westend bevásárlóközpont bejárata mellett is hasonló konstrukcióban épült gyűjtőállomás.

Jövőre megújul a MOL Bubi

A Főváros még májusban döntött arról, hogy a Budapesti Közlekedési Központ közreműködésével teljesen megújul a MOL Bubi. Tervek szerint 2021-től új applikáció támogatná a bérlést, a műszaki fejlesztések során az eddigi szivacstömlős helyett fújt gumi és okoslakat kerülne a kerékpárokra. Mindemellett a szolgáltatás díjrendszere is teljes egészében megújulna annak érdekben, hogy a közösségi közlekedési bérlettel rendelkezők különleges kedvezménnyel vehessék igénybe a szolgáltatást.

 
mol_bubi

Már több mint százezer regisztrált felhasználója van a MOL Bubinak

2020. június 11.

Rekordszámú új ügyfele lett a MOL Bubinak 2020 áprilisában, ezzel összességében átlépte a százezret a regisztrált ügyfelek száma. Bár a járványveszély miatt drasztikusan visszaesett a forgalom Budapesten, még ennek ellenére is jelentősen többen bubiztak az elmúlt időszakban.

Átlépte a százezret a MOL Bubi regisztrált felhasználóinak száma, jelenleg 7-8 ezren veszik igénybe rendszeresen a BKK közszolgáltatása keretében az almazöld bicikliket. A közbringarendszer indulása óta több mint hárommilliószor utaztak Budapesten ezekkel a kerékpárokkal. Jellemzően 8 percig tart egy utazás a MOL Bubival, amelynek használói a rendszer indulása óta összesen mintegy hatmillió kilométert tettek meg a fővárosban. A gyűjtőállomások száma a kezdeti 76-ról mára 157-re nőtt, az állomásokon található 2071 db kerékpár mintegy 40 négyzetkilométernyi területet szolgál ki.

Jó ritmusban érkezett a 100 forintos MOL Bubi

Március 15-től átmenetileg jelképes, havi 100 forintos összegért lehet használni a fővárosi közbringarendszert. A havibérlet korlátlan számú, alkalmanként legfeljebb 30 percig tartó utazást tesz lehetővé további díj megfizetése nélkül. Az intézkedés kiemelkedő sikert hozott, a számok egyértelműen túlmutatnak a járványhelyzeten, hiszen sokkal kevesebb közlekedő mellett lett sokkal magasabb a bubizók és a MOL Bubival megtett utazások száma.

Több kerékpársáv, megújuló MOL Bubi

A Fővárosi Önkormányzat még március végén döntött arról, hogy új kerékpársávokat alakít ki a fővárosban, ennek köszönhetően a közszolgáltatásként működő MOL Bubi mellett a városi kerékpározás helyzete általánosságban is javult. Emellett arról is döntés született, hogy jövőre teljesen megújul a közösségi kerékpár-szolgáltatói rendszer: új mobilapplikáció bevezetése, könnyebben tekerhető kerékpárok, valamint a többszintű árazás és a rugalmasabb használat bevezetése is a tervek között szerepel. A MOL Bubiról minden további információ megtalálható a közbringarendszer honlapján: https://molbubi.hu

 
mol_bubi

Teljesen megújul jövőre a MOL Bubi

2020. május 29.

Teljesen megújul a közösségi kerékpár-szolgáltatói rendszer jövőre – erről döntött május 28-án a Főváros és a Budapesti Közlekedési Központ. Új mobilapplikáció bevezetése, könnyebben tekerhető kerékpárok, valamint a többszintű árazás és a rugalmasabb használat bevezetése is a tervek között szerepel. A cél az, hogy a fejlesztéseknek köszönhetően Budapesten még többen kerékpározzanak és a MOL Bubi a főváros közösségi közlekedésének ténylegesen részévé váljon.

A Budapesti Közlekedési Központ minden, rendelkezésére álló eszközzel támogatja azokat az állampolgárokat, akik a járványveszély idején szeretnék elkerülni a tömeget, és ehhez a MOL Bubit választják közlekedési eszközként. Ezért két jelentős és azonnali fejlesztést vezet be a közbringarendszert érintően:

A MOL Bubi 2014. évi bevezetése alapjaiban járult hozzá a kerékpározás, mint a városi közlekedési forma népszerűsítéséhez és elfogadtatásához. Máig 2071 almazöld kerékpár állt forgalomba a város 157 különböző pontján. Március 15-től átmenetileg jelképes, havi 100 forintos összegért lehet használni a fővárosi közbringarendszert. A döntésnek köszönhetően az utóbbi hónapokban javultak a mutatók, mára a MOL Bubi regisztrált felhasználóinak száma átlépte a százezret. Bár a járványveszély miatt drasztikusan visszaesett a forgalom Budapesten, még ennek ellenére is jelentősen többen bubiztak, ami azt bizonyítja, hogy van igény a városi kerékpározásra.

Egyszerűbb bérlés, könnyebb hajtás

A BKK és a Főváros együtt ezért úgy döntött, hogy a hosszú távú célok elérése és a költséghatékonyság érdekében új alapokra helyezi a közbringarendszer üzemeltetését 2021-től. A fejlesztési szándékot a névadó szponzor MOL is üdvözölte, a cég továbbra is aktív partnere kíván lenni a budapesti közbringarendszernek.

A MOL Bubi a következő hónapokban átfogó technológiai megújításon megy majd keresztül. A tervek szerint 2021-től új applikáció támogatná a bérlést, a műszaki fejlesztések során az eddigi szivacstömlős helyett fújt gumi és okoslakat kerülne a kerékpárokra. Mindemellett a szolgáltatás díjrendszere is teljes egészében megújulna annak érdekben, hogy a közösségi közlekedési bérlettel rendelkezők különleges kedvezménnyel vehessék igénybe a szolgáltatást.

A MOL Bubi nagy értékkel bír a fővárosiak számára. Budapest városvezetésének és a Budapesti Közlekedési Központnak eltökélt szándéka, hogy a közösségi közlekedés részarányának növekedése mellett a kerékpáros közlekedés is népszerűbbé váljon. Sőt, ez utóbbi a közösségi közlekedés integráns része legyen, azaz a különböző közlekedési módok kombinálása során, miközben az utasok átszállnak egyik járműről a másikra, a MOL Bubi is versenyképes választásként szolgáljon.

 

mol_bubi

A MOL Bubi kuponokat év végéig lehet beváltani

2020. március 31.

A MOL Bubi kuponok (akár negyedéves, féléves vagy éves bérletre válthatók) beváltási határidejét meghosszabbítottuk 2020. december 31-ig. A korábban megvásárolt, egyedi azonosítóval ellátott kuponok nem névre szólnak, azokat bérletre váltani a BKK Ügyfélközpontjaiban lehetséges. A járványveszély miatt azonban 2020. március 19-től bezártak a BKK Ügyfélközpontjai, ezért a beváltás idejét meghosszabbítottuk. A bérlet érvényessége a kupon beváltásakor kezdődik.


mol_bubi

Egyszerűbb MOL Bubizás a járványveszély idején: online regisztráció, százforintos havidíj

2020. március 17.

Karácsony Gergely főpolgármester március 14-i bejelentésének megfelelően átmenetileg jelképes, 100 forintos összegért lehet használni a fővárosi közbringarendszert. Ezzel egyidőben, az egyszerűbb használat érdekében a BKK pilot jelleggel bevezeti az online regisztráció lehetőségét is. A közbringarendszer Óbudától Kelenföldig, a Városmajortól a József Attila-lakótelepig 157 gyűjtőállomással és 2071 biciklivel áll a felhasználók rendelkezésére.

A Budapesti Közlekedési Központ minden, rendelkezésére álló eszközzel támogatja azokat az állampolgárokat, akik a járványveszély idején szeretnék elkerülni a tömeget, és ehhez a MOL Bubit választják közlekedési eszközként. Ezért két jelentős és azonnali fejlesztést vezet be a közbringarendszert érintően:

 • Átmenetileg jelképes, havi bruttó 100 forintos áron biztosítja a MOL Bubi használatát mindenkinek.
 • Pilot jelleggel elindul az online regisztráció és szerződéskötés lehetősége, azaz a felhasználóknak ettől a naptól nem szükséges személyes ügyintézés a közbringarendszer használatához.

A közeljövőben egyébként is bevezetni tervezett fejlesztéseket a rendkívüli helyzetre való tekintettel előrébb hozták. Az újdonságokat számos alkalommal már tesztelték, arra az esetre azonban, ha kisebb technikai fennakadások történnek az első napokban, az ügyfelek türelmét és megértését kérjük.

„A MOL Bubi megújítását tavaszra terveztük, hiszen a 2014-ben átadott közbringarendszer a gyűjtőállomásainak és kerékpárjainak számát illetően ugyan impozáns pozícióban van, de egyszerűbb regisztrációt, fizetést, új árazási politikát, kedvezményeket tervezünk bevezetni, és foglalkozunk azzal is, hogyan lehetne javítani a bringázás felhasználói élményén. Most a járványveszély miatt tehát olyan fejlesztéseket adunk át, amelyek előkészítése már korábban elkezdődött és előrehaladott állapotban volt” – mondta el Dr. Varga Ivett, a BKK vezérigazgatója. Hozzátette: a járványhelyzet elmúltával a most bevezetett 100 forintosnál magasabb, a korábbinál azonban jóval kedvezőbb tarifával működhet majd a közbringarendszer.

További információk a közbringarendszer használatáról

Az online regisztrációra a MOL Bubi honlapján (molbubi.hu) és a MOL Bubi alkalmazásban (Google Play Áruház: http://bit.ly/molbubi_android, App Store: http://bit.ly/molbubi_ios) van lehetőség. A felhasználói fiókot rövid regisztrációs folyamat után aktiválják, ezután a jelképes, havi 100 forintos havidíj online kifizetése után a közbringarendszer azonnal használható. További tudnivalók új felhasználók számára:

 • A 100 forintos bérlettel alkalmanként 30 perces bringázást tesz lehetővé további díj megfizetése nélkül. 30 percen túli folyamatos használat esetén külön használati díjat is kell fizetni, amelynek összege a túlhasználat idejétől függően fokozatosan emelkedik. Ezért célszerű a közbringarendszer használatbavétele előtt feltölteni a felhasználói egyenleget. Az egyenlegfeltöltésről és a túlhasználati díjról bővebben molbubi.hu/dijszabas.php oldalon olvashat.
 • A 100 forintos díjterméket megvásárló felhasználók egyszerre 1 darab kerékpárt tudnak felvenni.

Akinek jelenleg is van használatban lévő MOL Bubi jegye vagy bérlete, az az aktív díjtermékével tudja továbbra is használni a közbringarendszert. A jegy / bérlet érvényességének lejárta után természetesen a jelenlegi felhasználók is válthatnak új, 100 forintos havi bérletet.

mol_bubi
 

mol_bubi

Újabb gyűjtőállomással bővült a MOL Bubi közbringarendszer

2020. március 11.

Új gyűjtőállomással bővült a MOL Bubi közbringarendszer, ezzel együtt már 157 helyszínen lehet az almazöld bringákat felvenni vagy letenni. A II. kerületi Kis Rókus utcában a gyűjtőállomást 2020. március 11-étől, szerdától vehetik igénybe a fővárosban közlekedők.

„Tavasszal új lendületet kap a MOL Bubi, mely fontos láncszeme a városi mobilitásnak, így nagyobb hangsúlyt szánunk neki a főváros közösségi közlekedésében” – jelentette be a BKK Zrt. vezérigazgatója. Dr. Varga Ivett hozzátette: „Számos újítással készülünk, amelyről hamarosan a nagyközönséget is tájékoztatjuk.” A Millenáris Széllkapu beruházás részeként megvalósult MOL Bubi gyűjtőállomás esetében a dokkolókat és a terminált a beruházó vállalat finanszírozta, a gyűjtőállomás terveztetése, engedélyeztetése és rendszerbe illesztése, valamint a teljes körű üzemeltetése a BKK feladata. A II. kerületi Kis Rókus utcában található, Millenáris Park melletti fejlesztés fontos kiegészítő közlekedési módot biztosít a környéken dolgozóknak és az ott élőknek. Az új gyűjtőállomás is hozzájárul a főváros környezetterhelésének csökkentéséhez és a zöld megoldások alkalmazásához. Ezzel a fejlesztéssel már összesen 157 gyűjtőállomást és 2071 kerékpárt használhatnak a környezettudatos közlekedési módot választók. A MOL Bubi kiterjedt hálózatáról, a regisztrációról, és a jegy-, bérletvásárlásról a MOL Bubi honlapján lehet tájékozódni.

 

mol_bubi

13 új gyűjtőállomást telepített a BKK az Üllői út környékén

2019. december 18.

Új MOL Bubi gyűjtőállomásokat telepített a BKK az M3-as metró déli szakaszának rekonstrukciója miatti autóbuszos pótlással érintett térségbe, ezzel bővítve a rendelkezésre álló közlekedési eszközök számát. A fejlesztésnek köszönhetően a 13 új gyűjtőállomással és 225 új bringával már 156 helyszínen 2071 kerékpár várja használóit.

A BKK folyamatosan törekszik a szolgáltatási színvonal emelésére, így a MOL Bubi fejlesztésére is. A BKK az utóbbi időben a hangsúlyt a gyűjtőállomások elérhetőségének növelésére és a szolgáltatási terület optimalizálására helyezte. A rendszer bővítésével kapcsolatban a BKK az ügyfelei véleményét is kikérte, emellett piackutatást is végzett. Az új gyűjtőállomások helyszíneinek meghatározásakor ezen vizsgálatok eredményeit is figyelembe vette.

A BKK a fejlesztéssel érintett területeken kezdeményezte a közúthálózat kerékpárosbarát fejlesztését is. A folyamatban lévő, kerékpáros közlekedést elősegítő forgalomtechnikai beavatkozások közé tartozik a Baross utcai autóbusz- és kerékpársáv kijelölése, illetve a korábban egyirányú Szigony utca kétirányú megnyitása a kerékpárral közlekedők számára. Ezeket a beavatkozásokat a Budapest Közút a közeljövőben megvalósítja.

A 13 új gyűjtőállomás az M3-as metró déli szakaszának rekonstrukciója által érintett térségben, és az ahhoz kapcsolódó területeken biztosítanak fenntartható, alternatív eljutási lehetőséget a közlekedőknek. Az új gyűjtőállomásokon összesen 225 új kerékpár várja a közlekedőket.

Az új gyűjtőállomások az alábbi helyszínen találhatók:

 • Semmelweis Klinikák M
 • Tömő utca – Illés utca
 • Diószegi Sámuel utca – Elnök utca
 • Szenes Iván tér
 • Nagyvárad tér M – Vágóhíd utca
 • Pöttyös utca M
 • Ferencváros vasútállomás – Fék utca
 • Kerekerdő park
 • Liliom utca – Tűzoltó utca
 • Haller utca – Tűzoltó utca
 • Ecseri út M
 • Nagyvárad tér M – NKE
 • Ludovika tér

A MOL Bubi rendszer célja a városi kerékpározás népszerűsítése. A MOL Bubi egyirányú, rövid utakra ideális, elősegíti a közösségi közlekedéssel kombinált utazásokat. További cél, hogy a belső városrészekben levő úticélok kerékpárral történő elérésének lehetősége biztosított legyen, és a Budapest külsőbb kerületeiben vagy a városon kívül lakók számára is vonzó közlekedési alternatíva legyen ez a fajta közlekedési mód a belső városrészekben. Az elmúlt években, a kerékpáros közlekedés feltételeinek javításával egyre többen választják rövid városi utazásaikhoz alternatívaként a biciklit. A BKK adatai szerint a MOL Bubi kerékpárokat tavasztól őszig használják a legtöbben, az adatok szerint azonban a Bubi télen is vonzó, a megtett, rövid utak száma a leghidegebb időszakban is csak a harmadára csökken le. A MOL Bubival történő utazás jellemző időtartama 7-9 perc.

 • A MOL Bubi közbringarendszert igénybe vehető 24 órás, 72 órás vagy hetijeggyel, illetve negyedéves, féléves vagy éves MOL Bubi bérlettel.
 • A MOL Bubi kiterjedt hálózatáról, a regisztrációról, és a jegy-, bérletvásárlásról a MOL Bubi honlapon lehet tájékozódni: https://molbubi.hu/regisztracio-tudnivalok.php

Az M3-as metró rekonstrukciójával érintett területeken való kerékpáros közlekedésről információk az alábbi linken olvashatók: https://bkk.hu/m3felujitas/gyalogosok-kerekparosok.php

 

mol_bubi

Indul az „5 éves a MOL Bubi nyereményjáték”

2019. szeptember 9.

2019. szeptember 8-án ünnepli 5. születésnapját Budapest kedvenc almazöld bringája, a MOL Bubi. Ünnepeljen velünk, és vegyen részt a szeptember 9. és 13. között zajló Facebook-nyereményjátékban, hogy értékes ajándékokat nyerjen! Játékunkról bővebben az alábbi linken olvashat: https://molbubi.bkk.hu/5szuletesnap/


mol_bubi

MOL Bubi történetének legnagyobb egyidejű fejlesztése – 16 új gyűjtőállomással, 300 új kerékpárral bővült a közbringarendszer

2019. május 10.

A Fővárosi Önkormányzat finanszírozásában a közbringarendszer legnagyobb egyidejű fejlesztéseként 16 új gyűjtőállomással és 300 kerékpárral bővült a MOL Bubi közbringarendszer, így már 143 helyszínen 1846 kerékpár várja használóit.

A BKK folyamatosan törekszik a szolgáltatási színvonal emelésére, ebbe beletartozik a MOL Bubi fejlesztése is. A BKK az utóbbi időben a hangsúlyt a gyűjtőállomások elérhetőségének növelésére és a szolgáltatási terület optimalizálására helyezte. A BKK 2017-ben az ügyfelei között végzett felmérést a rendszer bővítésével kapcsolatban, majd 2018-ban piackutatást is végzett, így az új gyűjtőállomások helyszíneinek meghatározásakor elsősorban ezen vizsgálatok eredményeit vette figyelembe. A jelenlegi fejlesztésnek köszönhetően olyan frekventált, sokak által látogatott területeken, mint a XI. kerületi egyetemi negyed, illetve az Infopark hat új gyűjtőállomással bővül a rendszer. A VII. és IX. kerületben is sűrűbb lett a szolgáltatási terület: a felhasználók négy új helyszínen vehetik fel és tehetik le az almazöld kerékpárokat. A szolgáltatás területileg is bővült: a XIII. kerületben a Rákosrendező térsége (Szegedi úti tengely) is elérhetővé vált az almazöld kerékpárokkal. Ez azért is fontos, mert a vonattal Budapestre érkezőknek nem szükséges a Nyugati pályaudvarig bemenniük a Váci út eléréséhez, hanem MOL Bubi kerékpárra átülve, a térség kerékpárforgalmi főhálózatát használva, időt spórolva érhetik el úticéljukat.

A 16 új MOL Bubi gyűjtőállomást az alábbi helyszínekre telepítette a BKK:

 • VII. kerület Almássy tér, 22 dokkolóállás
 • VII. kerület Bethlen Gábor tér, 22 dokkolóállás
 • VII. kerület Károly körút (Astoria M) – Zsinagóga, 16 dokkolóállás
 • IX. kerület Ráday utca – Kinizsi utca, 14 dokkolóállás
 • XI. kerület Egry József utca – E épület 20 dokkolóállás
 • XI. kerület Műegyetem rakpart – R épület 20 dokkolóállás
 • XI. kerület Magyar tudósok körútja – Műegyetem, Q épület 24 dokkolóállás
 • XI. kerület Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, 19 dokkolóállás
 • XI. kerület Infopark – aluljáró, 31 dokkolóállás
 • XI. kerület Pázmány Péter sétány – Északi tömb, 31 dokkolóállás
 • XIII. kerület Kassák Lajos utca – Dunyov István utca, 20 dokkolóállás
 • XIII. kerület Pap Károly utca, 20 dokkolóállás
 • XIII. kerület Hajdú utca – Szegedi út, 13 dokkolóállás
 • XIII. kerület Béke tér, 30 dokkolóállás
 • XIII. kerület Rákosrendező vasútállomás, 22 dokkolóállás
 • XIV. kerület Vágány utca / Róbert Károly körút, 16 dokkolóállás

Az új gyűjtőállomások és kerékpárok tovább növelhetik a MOL Bubi népszerűségét, amely a most lezárult fejlesztéssel összesen már 143 helyszínen, 1846 kerékpár áll a felhasználók rendelkezésére.

 

mol_bubi

Ideiglenes MOL Bubi gyűjtőállomás a Szent Gellért téren

2019. május 2.

2019. május 1. és június 30. között a Szent Gellért téren, az M4-es metró kijáratánál ideiglenes MOL Bubi gyűjtőállomást alakítanak ki. Az ideiglenes gyűjtőállomás az Európai Unió Horizont 2020 kutatási és innovációs programjának, a „Városok az emberekért (Cities-4-People)” projekt keretében kialakított Mobilitási pont része, amelynek lényege, hogy többféle közlekedési mód, szolgáltatás érhető el mindenki számára egy központi helyen, kis területre koncentrálva. Részleteket itt olvashatók.


mol_bubi

Véget ért a MOL Bubi téli üzeme

2019. március 1.

A MOL Bubi téli üzeme 2019. március elsején véget ért. A téli üzem alatt átvizsgálták és – amennyiben szükséges volt – megjavították a kerékpárokat.


mol_bubi

Újabb, magántőkés gyűjtőállomással bővült a MOL Bubi közbringarendszer

2018. december 14.

A Skanska Ingatlan Magyarország Kft. támogatásával 2018. december 14-étől újabb gyűjtőállomással és 20 almazöld kerékpárral bővült a MOL Bubi közbringarendszer. A négy magántőke bevonásával készült gyűjtőállomás közül a Mill Park elnevezésű már a második, ami a Skanska közreműködésével jött létre. Az új állomás a IX. kerületben a Tóth Kálmán utcában a Skanska Ingatlan Magyarország Kft. fejlesztésében megvalósult Mill Park irodaház mellett található.

Az új gyűjtőállomás kiegészítő közlekedési módot biztosít a Mill Park irodaházban dolgozóknak és a környéken lakóknak. A Mill Park gyűjtőállomás a Boráros téri és a MÜPA–Nemzeti Színház H gyűjtőállomásoktól pár perces kerékpározással könnyen elérhető. Ezzel a fejlesztéssel már összesen 127 gyűjtőállomáson 1546 almazöld kerékpár várja a MOL Bubi rendszer használóit.

A Skanska ingatlanfejlesztő cég - amely fő céljaként azt tűzte ki, hogy egy jobb társadalomért épít -, élen jár az egészséges életmódot és a környezet megóvását egyaránt támogató zöld megoldások alkalmazásában. A Nordic Light után a Mill Park a második Skanska által fejlesztett irodaház Magyarországon, ahol új MOL Bubi gyűjtőállomás lesz elérhető. Céljuk, hogy az új szolgáltatással is megkönnyítsék a környéken élők és dolgozók közlekedését. A saját kerékpárral munkába érkezők részére 200 férőhelyes tároló illetve az azokhoz tartozó öltözők és zuhanyzók állnak rendelkezésre.

Az épületben dolgozókat egy 5500 négyzetméteres belső kert várja, ahol dolgozhatnak, pihenhetnek vagy munkatársaikkal találkozhatnak.

A két épületből álló, 36000 négyzetméternyi bérelhető irodaterület kínáló Mill Park irodakomplexumot 2018 augusztusában az Erste Alapkezelő Zrt. vásárolta meg.

 

mol_bubi

Elkezdődött a téli üzem

2018. november 20.

Elkezdődött a MOL Bubi közbringarendszer téli üzeme, amely várhatóan 2019. március 1-jéig tart. A téli üzemben műszakilag átvizsgáljuk a kerékpárokat, és amennyiben szükséges, javítjuk őket. Ebben az időszakban kevesebb kerékpár található az utcákon, de a napi használat arányát folyamatosan figyelemmel kísérjük. Amennyiben a használat mértéke miatt szükséges, módosítjuk a kerékpárok számát.


mol_bubi

Indul a 4 éves a MOL Bubi nyereményjáték

2018. szeptember 3.

A MOL Bubi a negyedik születésnapját ünnepli 2018. szeptember 8-án, szombaton. Ebből az alkalomból születésnapi nyereményjátékban lehet részt venni, és szeptemberben minden héten 10 MOL Bubi – bringás ajándékcsomagot vihetnek haza azok a szerencsések, akik érvényes MOL Bubi bérletükkel regisztrálnak a játékba. A játék végén, október 1-jén pedig 4 fődíj (négy MOL Bubi – születésnapi ajándékcsomag) is gazdára talál. Ünnepeljen velünk, és regisztráljon a játékra itt: molbubi.bkk.hu/4szuletesnap


mol_bubi

Újabb gyűjtőállomással bővült a MOL Bubi rendszer

2018. május 25.

A WestEnd Magyarország Ingatlanhasznosító Zrt. támogatásával megvalósult a harmadik, magántőke bevonásával létrehozott, MOL Bubi gyűjtőállomás, mely a VI. kerületben a Váci út 3. szám alatt a bevásárlóközpont oldalsó bejáratához közel található. A fejlesztés kiegészítő közlekedési módot biztosít a környéken dolgozóknak és lakóknak. Ezzel a fejlesztéssel további húsz kerékpárral bővült a MOL Bubi közbringarendszer, így már összesen 126 gyűjtőállomáson 1526 almazöld kerékpár várja a MOL Bubi rendszer használóit.

A fejlesztés részeként a bevásárló központ Nyugati pályaudvar és Lehel tér felőli kijáratainál üzembe helyeztek három FUTÁR-kijelzőt, a vásárlók megfelelő tájékoztatása érdekében

 

mol_bubi

Újabb, magántőke bevonásával megvalósuló gyűjtőállomással bővült a MOL Bubi közbringarendszer

2018. március 27.

A SKANSKA Magyarország Kft. támogatásával megvalósult a második, magántőke bevonásával létrehozott, Nordic Light Offices elnevezésű gyűjtőállomás, mely a XIII. kerületben a Váci út 96-98. szám alatti irodaház előtt található. A fejlesztés kiegészítő közlekedési módot biztosít az irodaházban dolgozóknak és a környéken lakóknak. Mától további húsz kerékpárral bővült a MOL Bubi közbringarendszer, így már összesen 125 gyűjtőállomáson 1506 almazöld kerékpár várja a MOL Bubi rendszer használóit.


mol_bubi

Véget ért a MOL Bubi téli üzeme

2018. március 1.

2018. február 28-án véget ért a MOL Bubi téli üzeme, március 1-jétől pedig újra üzembe állt az összes almazöld MOL Bubi kerékpár. A téli üzem ideje alatt átvizsgálták a kerékpárokat, elvégezték rajtuk a szükséges javításokat, hogy mostantól ismét teljes létszámban rendelkezésre álljanak.


mol_bubi

December 15-én kezdődik a MOL Bubi téli üzeme

2017. december 14.

2017. december 15-én (pénteken) kezdődik a közbringarendszer téli üzeme és várhatóan 2018. március 1-jéig tart. A téli üzem alatt kevesebb almazöld bringa lesz kint az gyűjtőállomásokon, de az aktuális időjárási adatokat és a felhasználói igényeket folyamatosan figyelemmel kiséri a BKK, így a rendszerben lévő kerékpárok számát a használat mértékével arányosan határozza meg. A téli üzem ideje alatt végzik el a kerékpárok műszaki átvizsgálását és amennyiben szükséges javítják azokat, hogy tavasszal ismét teljes létszámban álljanak rendelkezésre.


mol_bubi

Közlekedjen MOL Bubival az M3-as metró felújítása alatt is!

2017. november 6.

Elkezdődött a Főváros egyik legjelentősebb közlekedési beruházása, az M3-as metróvonal rekonstrukciója. A munkálatok több ütemben és több évig tartanak, ami sok százezer utas napi utazási szokásait érinti. A felújítás idején a Lehel téri metróállomást és a belvárost is könnyen megközelítheti a MOL Bubi kerékpárokkal. Váltsa ki most díjmentesen a negyedéves MOL Bubi bérletre váltható kuponját! Mutassa be érvényes Budapest-bérletét 2017. november 6. és 30. között a BKK Központi Ügyfélszolgálatán (1075 Budapest, Rumbach Sebestyén u. 19–21.), és Öné lehet díjmentesen a 200 darab negyedéves MOL Bubi bérletre váltható kupon egyike! Vegyen részt az akcióban, és közlekedjen MOL Bubival az M3-as metró felújítása alatt is! Részletek: molbubi.bkk.hu/kuponakcio


mol_bubi

Kerékpárral a metrófelújítás idején

2017. november 3.

November elején kezdődik a Főváros egyik legjelentősebb közlekedési beruházása, az M3-as metróvonal rekonstrukciója. A MOL Bubi közbringarendszer remek közlekedési alternatíva az M3-as metrópótlás ideje alatt is. 2017. november 2-ától az M3-as metró felújítási munkálataihoz kapcsolódva, a felszíni közlekedés könnyítése érdekében az Árpád híd–József Attila Színház, a Váci út–Victor Hugo utcai, és a Nyugati pályaudvarnál lévő MOL Bubi gyűjtőállomásoknál további zöld színű extra támaszok telepítésével biztosították, hogy az almazöld bringákat az érintett gyűjtőállomásoknál lehessen letenni és felvenni. Mielőtt MOL Bubi bringára pattanna, tervezze meg útját az ingyenes BKK FUTÁR utazástervező mobilalkalmazásban. További kerékpáros információért, kérjük, látogasson el a bkk.hu/m3felujitas oldalra!


mol_bubi

A Millenáris park–Fény utca gyűjtőállomás ideiglenesen nem üzemel

2017. október 19.

2017. október 20-ától várhatóan egy évig nem üzemel a Millenáris park–Fény utca gyűjtőállomás a Millenáris Park bővítési munkálatai miatt. Kerékpárt felvenni és leadni a hozzá legközelebbi Fény utcai piacnál lévő és a Széna téri gyűjtőállomásnál lehetséges. Köszönjük a türelmet!


mol_bubi

Ünnepeljük együtt a MOL Bubi születésnapját!

2017. szeptember 8.

2017. szeptember 8-án hároméves lett a MOL Bubi közbringarendszer. Az évforduló alkalmából négy héten keresztül a MOL Bubi Facebook-oldalán izgalmas nyereményjátékban lehet részt venni, amelyben 40 ajándékcsomag és 5 fődíj talál gazdára. Szeptember 16. és 17. között, az Európai Mobilitási Hétvégén a MOL Bubi standjánál, a fotófalak előtt készített képekkel lehet nevezni a születésnapi Instagram-játék 20 ajándékcsomagjáért. Szeptember 22-én, az Autómentes Napon pedig három népszerű gyűjtőállomásnál meglepetés várja az almazöld bringával közlekedőket. Részletek: molbubi.bkk.hu/szuletesnap


mol_bubi

MOL Bubi kerékpárral a Müpába

2017. augusztus 24.

Tovább bővül a budapesti közbringarendszer szolgáltatási területe, a MÜPA és a Nemzeti Színház környéke is elérhetővé válik MOL Bubi kerékpárokkal. Augusztus 24-étől új gyűjtőállomást vehetnek birtokba a fővárosban közlekedők.

A Fővárosi Önkormányzat támogatásával Müpa–Nemzeti Színház H néven új gyűjtőállomással bővül a MOL Bubi közbringarendszer. 2017. augusztus 24-étől az új gyűjtőállomásnak köszönhetően immár a Művészetek Palotája és a Nemzeti Színház is kényelmesen megközelíthetővé válik kerékpárral.

Az új gyűjtőállomás tovább növelheti a MOL Bubi népszerűségét, amely az eddigi fejlesztéseknek köszönhetően már 124 állomáson összesen 1486 biciklit tesz hozzáférhetővé. A rendszer az indulása óta jelentősen fejlődött, a gyűjtőállomások száma 62%-kal, a kerékpárok száma 35%-kal nőtt. A legnépszerűbb MOL Bubi gyűjtőállomások a Jászai Mari téren, az Erzsébet téren, a Kálvin téren, a Fővám téren, a Városháza Parkban, illetve a Szent Gellért téren működnek.

A MOL Bubiról

A „Bubi III.” c. projektben foglalt, a közbringarendszer komplex fejlesztését magában foglaló innovációkat Budapest Főváros Önkormányzata Fejlesztési Megállapodás keretében támogatja. A projekt összköltsége nettó 340 millió forint. A most megvalósított MOL Bubi gyűjtőállomáson túl tehát további állomások üzembe helyezése és a már meglévő hálózat felhasználóbarát fejlesztése várható. További információk a közbringarendszerről a molbubi.bkk.hu olvashatók.

 

mol_bubi

A vizes-világbajnokság helyszínei is megközelíthetők MOL Bubival

2017. június 30.

A Fővárosi Önkormányzat támogatásával 11 új gyűjtőállomással és 200 almazöld kerékpárral bővült a MOL Bubi közbringrarendszer, így már 123 helyszínen 1486 kerékpárral várja használóit. A rendszer az indulása óta jelentősen fejlődött, a gyűjtőállomások száma 62%-kal, a kerékpárok száma 35%-kal nőtt. A Budapest 2017 FINA Vizes Világbajnoksághoz kapcsolódóan tovább nőtt a MOL Bubi szolgáltatási területe, így több olyan helyszínre is el lehet tekerni, amelynek fontos szerepe lesz a vizes-világbajnokságon.

„Mára már a közösségi közlekedés szerves része a MOL Bubi. A vizes-vb helyszínei közelében telepített gyűjtőállomások lehetővé teszik a világbajnokság versenyeire kilátogatóknak, hogy Budapest legzöldebb, új alternatívát nyújtó közösségi közlekedési eszközével közelítsék meg a versenyeket” – mondta Dr. Dabóczi Kálmán, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója. Hozzátette: a gyűjtőállomások helyszíneinek kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy a korábban a BKK-hoz érkezett ügyféljavaslatokat is figyelembe vegyék.

„Miközben a magyar női és férfi vízilabda-válogatott prémiumfokozatú, valamint több úszó egyéni támogatójaként a nyári sportsikereket szeretnénk támogatni, a MOL Bubi bővítésével többek között ahhoz járulunk hozzá, hogy Budapest újabb részeit is hozzákapcsoljuk a fővárosi közbringahálózathoz” – fogalmazott Szollár Domokos, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója. A MOL Bubi létjogosultságát mi sem igazolja jobban, mint hogy két héttel ezelőtt Pozsony városa úgy döntött: a MOL szlovák leányvállalatával együttműködve hoz létre integrált közbringarendszert, amely a tervek szerint jövőre indul. – tette hozzá.

A budapesti bővítéssel új gyűjtőállomás létesült például a Duna Aréna előtt, a Forgách utcánál, az Árpád hídi metróállomás és a József Attila Színház mellett, a Párkány utca–Viza utca, a Kárpát utca–Tisza utca, a Népfürdő utca–Dunavirág utca, a Gogol utca–Pozsonyi út találkozásánál is. A most lezárult fejlesztések nyomán a MOL Bubi bringákat már négy helyszínen lehet a Margitszigeten letenni és felvenni: a Centenáriumi emlékmű mellett lévő gyűjtőállomáson kívül a Hajós Alfréd uszodánál, a Palatinus strandnál és a Zenélőkútnál.

Az új gyűjtőállomások és kerékpárok tovább növelhetik a MOL Bubi népszerűségét, amely a most lezárult fejlesztések révén már 123 állomáson összesen 1486 biciklit tesz hozzáférhetővé. A legnépszerűbb MOL Bubi gyűjtőállomások a Jászai Mari téren, az Erzsébet téren, a Kálvin téren, a Fővám téren, a Városháza Parkban, illetve a Szent Gellért téren működnek.

A „Budapesti közbringarendszer és a hozzá kapcsolódó infrastruktúra fejlesztése” c. projektet az EU Regionális Fejlesztési Alapja a Széchenyi 2020 keretében támogatja. A projekt összköltsége nettó 703 millió forint, amelyből 703 millió forint az EU-s támogatás. A most megvalósított 11 új gyűjtőállomás és a 200 kerékpár beszerzése és beüzemelése ebből az összegből nettó 95 millió forintot jelent.

 

mol_bubi

Nyerjen MOL Bubi bérlettel éves Budapest-bérletet!

2017. március 20.

Itt a tavasz, kezdődhet a bringaszezon! 2017. március 20. és április 30. között nyereményjátékot hirdetünk azoknak az ügyfeleinknek, akik bármilyen típusú MOL Bubi bérletet vásárolnak. A negyedéves, féléves és éves MOL Bubi bérleteket a BKK Ügyfélközpontjaiban lehet megvenni. A nyereményjátékban a bérletvásárlást követően a molbubi.bkk.hu/berletakcio.php oldalon történő regisztrációval lehet részt venni. A résztvevők között három értékes éves Budapest-bérletet sorsolunk ki 2017. május 8-án. A nyereményjáték részletei itt olvashatók.


mol_bubi

Véget ért a MOL Bubi téli üzeme

2017. március 1.

2017. március 1-jén véget ér a MOL Bubi téli üzeme, és újra üzembe áll az összes budapesti közbringa, miután a téli időszakban átvizsgálták azokat, és elvégezték rajtuk a szükséges javításokat. Tavasszal egyre többen ülnek kerékpárra, nekik is jó hír: a MOL Bubi közbringarendszer immár 1286 biciklije vehető igénybe 112 gyűjtőállomáson. Előreláthatóan a kora nyáron 12 új gyűjtőállomással bővül a rendszer a Margitszigeten és a XIII. kerületben; ezeket a tervek szerint az idei év második felében, illetve 2018-ban újabb állomások követik majd. Az új gyűjtőállomások üzembe helyezésével párhuzamosan növekszik majd a bringák száma is.

Véget ért a MOL Bubi közbringarendszer téli üzeme. Az elmúlt időszakban átvizsgálták a kerékpárokat és elvégezték rajtuk az esetlegesen szükséges javításokat, amelynek eredményeképpen március 1-jétől, szerdától mind az 1286 almazöld kerékpár újra igénybe vehető, és egy kis meglepetéssel várja a MOL Bubizókat. A 2016. novemberi bővítés óta immár 112 gyűjtőállomáson vehetők igénybe a közbringák. A tervek szerint az idei évben további gyűjtőállomások épülnek: a FINA vizes világbajnoksághoz kapcsolódóan várhatóan 12 új állomással bővül a rendszer a Margitszigeten és a XIII. kerületben, VEKOP pályázati forrásból. Budapest Főváros Önkormányzata elkötelezett a MOL Bubi rendszer fejlesztését illetően, ezért 2017. második felében csaknem két tucat gyűjtőállomással és előreláthatóan több száz új almazöld bringával gazdagodik a rendszer.

A 2014-ben indult MOL Bubi közbringarendszer elindulásával új fejezet nyílt a budapesti kerékpáros közlekedésben; a MOL Bubi célja, hogy a bringás közlekedés feltételeinek javításával egyre többen válasszák rövid városi utazásaikhoz alternatívaként a biciklit. A közbringarendszer sikerességét mutatja, hogy az elmúlt két és fél évben a felhasználók becsült száma (az egy regisztrációval egyidőben 4 kerékpár bérelhetőségének köszönhetően) bőven 100 ezer felett alakult. 2014 szeptembere óta több mint 1,5 millió utazás történt a rendszerben – a MOL Bubizás a téli időszakban sem hagyott alább, hiszen sokan rájöttek, hogy a hidegben is érdemes bringára pattanni – és a becslések szerint összesen több mint 3 millió kilométert kerékpároztak a felhasználók. A bérlések során jellemzően a félórás díjmentes időintervallumon belül használják a kerékpárokat, átlagosan körülbelül negyed óráig. Ez is mutatja, hogy a MOL Bubi az eddig megszokott közösségi közlekedési eszközök alternatívája, más közösségi közlekedési móddal kombinálva használják az ügyfelek.

Az elmúlt időszakban több kisebb fejlesztéseken estek át a MOL Bubi kerékpárok: folyamatos cserével új markolatot, kosarat, csengőt, első lámpát, kormánytáblát, kábeleket kaptak a biciklik. Bízunk abban, hogy ezeknek a felhasználóknak fontos korszerűsítéssel hozzájárulunk a közbringarendszer felhasználóinak töretlen lelkesedéséhez.

További információk a közbringarendszerről a molbubi.bkk.hu olvashatók, míg a https://molbubi.bkk.hu/tiz_erv.php linken 10 pontban soroljuk fel, miért érdemes a MOL Bubit választani.

 

mol_bubi

MOL Bubi Mikulás játék az Instagramon!

2016. december 6.

2016. december 6-án, kedden 8 és 11, valamint 16 és 19 óra között a MOL Bubi legnépszerűbb gyűjtőállomásainál (Erzsébet tér, Városháza park, Kálvin tér, Fővám tér) a MOL Bubi Mikulás meglepetéssel készül az almazöld bringával közlekedőknek. Az Instagram-játékban a MOL Bubi Mikulásról #bubimikulas hashtaggel 2016. december 6-án éjfélig megosztott képpel lehet részt venni. A résztvevők között december 7-én kisorsolunk 3 MOL Bubi pólós Bernát plüssmackót.
A részletes játékszabályzat itt olvasható.


mol_bubi

Kezdődik a MOL Bubi téli üzeme

2016. november 15.

2016. november 15-étől (keddtől) kezdődik a MOL Bubi közbringarendszer téli üzemi működése, amely várhatóan 2017. március 1-jéig tart. Ez idő alatt kevesebb kerékpár lesz elérhető a gyűjtőállomásokon, azonban a napi használat arányát a téli üzem ideje alatt is folyamatosan figyelemmel kíséri a BKK, és a téli időszakban üzemeltetett kerékpárok számát a használat mértékében módosítja, amennyiben szükséges.
A téli üzem idején a teljes műszaki átvizsgálást és a szükséges javításokat végzik el, hogy tavasszal a gyűjtőállomásokon ismét teljes létszámban álljanak rendelkezésre az almazöld bringák.


mol_bubi

Átadták a 100. MOL Bubi gyűjtőállomást

2016. november 3.

Tovább bővül a budapesti közbringarendszer szolgáltatási területe. Az újabb mérföldkövet jelentő 100. gyűjtőállomást a III. kerületi Kolosy téren ünnepélyes keretek között adta át Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere, Dr. Dabóczi Kálmán, a BKK vezérigazgatója és Szollár Domokos, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója. A 100. gyűjtőállomással egy időben további 12 új gyűjtőállomást kapcsoltak be a rendszerbe, valamint 136 kerékpárral bővült az almazöld flotta, így összesen 112 gyűjtőállomás, 1286 bringa várja a MOL Bubi használóit.

A MOL Bubi 2014. szeptemberi indulása óta Budapest szimbólumává vált, a közbringák a mindennapok szerves részévé lettek. Az elmúlt két év során a budapestiek és az idelátogató turisták több mint 1,4 millió alkalommal használták az almazöld kerékpárokat. A népszerű biciklikkel már több mint 2 millió kilométert tettek meg, így akár az Egyenlítő mentén 50-szer is megkerülhették volna a Földet.

A közbringarendszer népszerűségének titka, hogy a felhasználók igényeire reagálva az üzemeltetők folyamatosan fejlesztik a szolgáltatást, kiterjesztve azt a budapestiek minél szélesebb körére. Ennek szellemében került sor a közbringarendszer további bővítésére a II., a III. és a XII. kerületben olyan új helyszíneken, amelyek eddig nem tartoztak a MOL Bubi szolgáltatási területébe, így már nemcsak Budapest belvárosában, de azon kívül is egy új közlekedési lehetőséget nyújt a közösségi közlekedés legfiatalabb tagja. A fejlesztéseknek köszönhetően jelenleg Budapest 12 kerületében 112 gyűjtőállomás és 1286 kerékpár várja a MOL Bubi közbringarendszer használóit.

A 100. állomás a III. kerületi Kolosy téren található, amelyet Bús Balázs kerületi polgármester, Dr. Dabóczi Kálmán, a BKK vezérigazgatója és Szollár Domokos, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója adott át közösen.

A MOL névadó szponzorként évente 122 millió forinttal támogatja a projektet. Szollár Domokos, a cég kommunikációs igazgatója elmondta: „Nagyon elégedettek vagyunk, hogy már a 100. MOL Bubi állomást adhatjuk át a budapestieknek. A szolgáltatás indulásakor sokan kételkedtek a MOL Bubi sikerében és egyúttal értetlenkedtek, hogy miért támogat egy olajvállalat egy közösségi kerékpárrendszert. Szerencsére ma már egyik sem kérdés. A MOL Bubit szeretik, és a MOL megváltozott szerepe sem újdonság már. Mert a MOL Bubi volt az első fecske, ami a vállalat új korszakát jelzi. Egy olyan korszakot, amiben a MOL már nem csak üzemanyag-előállító vállalat, hanem egy olyan, amelyik az úton lévők közlekedési és fogyasztási igényeit elégíti ki, legyen ez közösségi, alternatív meghajtáson vagy megosztáson alapuló közlekedés. A MOL aktív részt kíván vállalni a közlekedés újrafelfedezésében a jövőben is.”

A Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója, Dr. Dabóczi Kálmán a környezetbarát és biztonságos közbringarendszer érdemeit méltatva kiemelte: a MOL Bubi utazási láncban gondolkodtat, modellje és működési rendje összeköt, kapcsolatot teremt. A MOL Bubi léte jelzi, hogy van alternatíva. Ha a BKK FUTÁR alkalmazással útvonalat tervezünk, akkor abban nemcsak a buszokat, a villamosokat látjuk, de azt is, hogy a MOL Bubi gyűjtőállomásokon hány szabad kerékpár van, így valós idejű adatokkal tudunk választási lehetőséget ajánlani annak, aki szívesen használja a közbringákat. Itt kezdődik a 21. század, a smart city – jelentette ki a vezérigazgató. Dr. Dabóczi Kálmán beszélt arról is, hogy még nem teljes a hálózat: várhatóan a duplájára bővül majd az elkövetkezendő években. A tervezett, jövőbeli fejlesztések közé tartozik a közbringarendszer integrálása az elektronikus jegyrendszerbe – mondta el a vezérigazgató.

Óbudán kiemelten kezeljük a kerékpározás biztonságos feltételei érdekében történő infrastrukturális fejlesztéseket, továbbá minden olyan programot, amely a kerékpározás népszerűsítését célozza – emelte ki Bús Balázs, a III. kerület polgármestere. A Polgármesteri Hivatal kerékpárral munkába járó dolgozói anyagi támogatást kapnak, havonta maximum 8000 forint értékben, öt alkalommal nyertük el a Kerékpárosbarát Munkahely címet, elkészítettük az Óbudai Kerékpáros Koncepciót, 5000 diáknak eljuttattuk a Kerékpáros Kisokost, idén 4 helyszín bekapcsolásával elindítottuk az ingyenes Bike & Breakfast bringásreggeli programunkat, évente megrendezzük a Tour de Óbuda nevű kerékpáros túrát, továbbá szeptembertől elindult az ingyenes kerékpár-regisztráció, továbbá minden kerületinek lehetősége van kedvezményesen biciklit kölcsönözni – sorolta a kerület vezetője az eddigi intézkedéseket. Az óbudai múzeum-negyed illetve Óbuda, mint a Dunakanyar városkapuja eddig is célpont volt a kerékpáros turisták körében, de bízunk benne, hogy az új MOL BUBI állomások még vonzóbbá teszik kerületünket.

13 új MOL Bubi gyűjtőállomást helyeztek üzembe az alábbi helyszíneken:

 • Csalogány utca–Medve utca (II. kerület)
 • Kolosy tér (III. kerület)
 • Bécsi út–Óbudai Egyetem (III. kerület)
 • Zsigmond tér (II. kerület)
 • Lajos utca–Nagyszombat utca (III. kerület)
 • Szépvölgyi út H (III. kerület)
 • Szent Margit Kórház (III. kerület)
 • Kiscelli utca–Zápor utca (III kerület)
 • Városmajor–Nyúl utca (XII. kerület)
 • Szilágyi Erzsébet fasor–Fogaskerekű vasút (XII. kerület)
 • Szent János Kórház (XII. kerület)
 • Csörsz utca–MOM Kulturális Központ (XII. kerület)
 • MOM Park (XII. kerület)

 

mol_bubi

Indul a #bubivadaszat játék!

2016. szeptember 12.

A MOL Bubi második szülinapja alkalmából izgalmas játékra hívjuk az almazöld bringák szerelmeseit. A játékban 2016. szeptember 12. és 16. között 5 napon keresztül 5 különlegesen feldíszített, #bubivadaszat hashtaggel ellátott MOL Bubi bringát kell megkeresni a városban, és azzal egy fotót készíteni, majd #bubivadaszat hashtaggel közzé kell tenni az Instagramon. A játékban mindennap egy MOL Bubi pólós Bernát plüssmackót és egy MOL Bubi ajándékcsomagot lehet nyerni. A játék végén pedig az összes résztvevő között egy éves MOL Bubi bérletre válható kupont is kisorsolunk. A különleges bringák megtalálásához a MOL Bubi Instagram és Facebook-oldalán adunk mindennap segítséget. A részletes játékszabályzat itt olvasható.


mol_bubi

Különleges, 360 fokos videókkal népszerűsíti a 2 éves MOL Bubit a BKK

2016. szeptember 15.

Különleges, 360 fokos technikával készített videókkal népszerűsíti a BKK a két éves MOL Bubi közbringarendszert. Az első különleges technikával készült epizód – amelyet hamarosan újabbak követnek – a történelmi Buda titkait járja végig almazöld kerékpárral, és a túra során kerékpáros közlekedési tanácsok is elhangzanak. Az innovatív technikával készült kisfilmben nem csak egy adott irányba nézhetünk, hanem 360 fokban bármerre, ez pedig különleges, valósághű élményt nyújt. A filmekhez angol felirat is készült, így a fővárosba látogató turisták is kedvet kaphatnak nemcsak Budapest felfedezéséhez, de a MOL Bubi közbringarendszer használatához is. Az innovatív megoldásokat felvonultató MOL Bubi 2014-ben indult el. Azóta is fontos szempont az újítások feltérképezése és beépítése a rendszerbe.

A BKK a MOL Bubi Facebook-oldalán tette közzé az első 360 fokos technikával készült kisfilmet, amely Budapest látványos helyszíneit, érdekességeit bemutatva biztat a MOL Bubi közbringarendszer használatára. A 4 perces kisfilm érdekessége az a 360 fokos videófelvételi technika, ami lehetővé teszi, hogy – ellentétben a „hagyományos” filmekkel – nem csak egy adott irányba nézhetünk, hanem okostelefonon a telefon, számítógép képernyőjén pedig az egér mozgatásával szinte bármerre.

A technikának köszönhetően a különleges, valósághű élményt nyújtó videósorozat első részében a történelmi Buda titkait ismerhetik meg a MOL Bubival közlekedő túravezető kommentárjának segítségével. A kisfilmben kevésbé ismert történetek, érdekességek hangzanak el Buda utcáiról, bemutatva közben azt is, hogy milyen élmény felfedezni mindezeket a titkokat két keréken. A videók célja nemcsak turisztikai ismeretterjesztés, hanem az is, hogy biztonságos közlekedési tanácsokkal segítsék a MOL Bubival közlekedőket.

2014-ben 76 gyűjtőállomással indult a közbringarendszer, amely a felhasználók körében egyre nagyobb népszerűségnek örvend, aminek köszönhetően a BKK folyamatosan bővíti a rendszert. Az elmúlt két évben további 23 gyűjtőállomást és 50 új kerékpárt helyeztek üzembe, így összesen már 1150 kerékpár áll a felhasználók rendelkezésére. A fejlesztések idén is folytatódnak, 2016 őszén a BKK 13 új gyűjtőállomást helyez üzembe és 120 kerékpárral bővíti a rendszert. 2017-ben további gyűjtőállomásokat bocsátanak majd a nagyközönség rendelkezésére.

A közbringarendszer Budapest legfiatalabb közösségi közlekedési eszköze, amelynek elsődleges célja, hogy egyre többen válasszák rövid városi utazásaikhoz alternatívaként a biciklit. Használata érvényes MOL Bubi jeggyel vagy bérlettel minden egyes alkalommal 30 percig díjmentes. Ez idő alatt számos belvárosi helyszín bejárható, többek között olyan útvonalak is felfedezhetőek, amelyek a közösségi közlekedés egyéb járműveinek használatával nem. Ugyanakkor városnézésre továbbra is csak a közbringák félóránkénti visszaadásával, majd újabb kerékpár felvételével ajánlott használni a MOL Bubit. A közbringák használatáról, díjszabásáról és egyéb tudnivalókról a molbubi.bkk.hu oldalon olvasható bővebb információ.

 

mol_bubi

Kétéves a MOL Bubi – tizenhárom új gyűjtőállomás

2016. szeptember 9.

Két éves lett a fővárosi MOL Bubi közbringarendszer, amely folyamatosan fejlődött az elmúlt két évben, és a felhasználók körében is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A fejlesztések idén is folytatódnak, november elejéig 13 új gyűjtőállomást helyez üzembe és 120 kerékpárral bővíti a rendszert a BKK, illetve 2017-ben is további gyűjtőállomásokat bocsát majd a nagyközönség rendelkezésére. A MOL minden évben mintegy 120 millió forinttal támogatja a fővárosi közbringarendszert.

Két évvel ezelőtt vehették először birtokba a fővárosban közlekedők a MOL Bubi közbringarendszer szolgáltatásait. Az évforduló alkalmából színes programokkal egybekötött születésnapi rendezvényt tartottak az óbudai Csodák Palotájában Budapest Főváros Önkormányzata, a Budapesti Közlekedési Központ és a MOL csoport részvételével. Az eseményen Dr. Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes úgy fogalmazott: az almazöld kerékpárok ma már szorosan hozzátartoznak Budapest arculatához, mintha mindig is a részei lettek volna, így nem is kérdés, hogy bővíteni fogják a rendszert. Hozzátette azt is, hogy a MOL Bubi bővítésén túl közgyűlési döntés alapján több mint 8 milliárd forintból tervezik fejleszteni a kerékpáros infrastruktúrát. Ezek után nehéz lesz bárkinek kerékpár-ellenességgel vádolni a fővárost.

Dr. Szeneczey Balázsra reagálva a BKK vezérigazgatója jelezte, hogy a bővítés valóban küszöbön áll, ugyanis hamarosan a századik MOL Bubi gyűjtőállomást állítják üzembe Budapesten. Dr. Dabóczi Kálmán elmondta, a területi lefedettség növelése mellett az is fontos, hogy hogyan lehet még inkább integrálni a közbringákat a főváros közlekedési rendszerébe. A BKK vezérigazgatója hozzátette azt is, hogy a statisztikák alapján a MOL Bubi az egyik legbiztonságosabb közlekedési eszköz a belvárosban, emellett kiegészítője a korábban megszokott közösségi közlekedési eszközöknek, így iskolapéldája annak, hogy miként lehet a különböző közlekedési módokat megfelelően kombinálni.

A MOL Bubi egy igazi sikertörténet – nyitotta meg beszédét a rendezvényen Szollár Domokos. A MOL csoport kommunikációs igazgatója szerint az emberek szeretik a közbringarendszert, amely az első fecske a közlekedés újragondolásának folyamatában. Hozzáfűzte: látható, hogy a világban teret hódít az alternatív közlekedés, amelyben úttörőszerepet vállalt a MOL Bubi.

A MOL Bubi sikerességét mutatja, hogy az elmúlt két évben több mint 55 ezren regisztráltak a rendszerben, ráadásul egy regisztrációval akár 4 kerékpár is igénybe vehető egyidejűleg, így a tényleges használók száma ennek a többszöröse is lehet. Több mint 1,4 milliószor béreltek bringát eddig, és a megtett kilométerek száma a 2 milliót is meghaladja. A bérlések során jellemzően a félórás díjmentes időintervallumon belül használják a kerékpárokat, átlagosan körülbelül negyed óráig.

A felhasználók javaslatait és észrevételeit figyelembe véve, a rendszer átadása óta eltelt két évben összesen 22 új gyűjtőállomás épült ki, elsősorban a II., a VIII., a IX. és a XI. kerületben.

A fejlesztések azonban idén is folytatódtak. A BKK nyáron helyezte üzembe a legújabb és egyben 99. gyűjtőállomást a megújult Széll Kálmán téren. Szeptember végéig 13 újabb állomással és további 120 kerékpárral bővül a szolgáltatás, elsősorban a budai fonódó villamoshálózat mentén, a II., a III. és a XII. kerületben, így ezeken a területeken is eggyel több közösségi közlekedési mód áll majd a városlakók rendelkezésére. 2016 őszén ezzel már összesen 112 gyűjtőállomás és 1270 kerékpár várja a MOL Bubizni vágyókat.

A 13 új MOL Bubi gyűjtőállomást az alábbi helyszínekre telepíti a BKK:

 • Csalogány utca–Medve utca (II. kerület)
 • Kolosy tér (III. kerület)
 • Bécsi út–Óbudai Egyetem (III. kerület)
 • Zsigmond tér (II. kerület)
 • Lajos utca–Nagyszombat utca (III. kerület)
 • Szépvölgyi út H (III. kerület)
 • Szent Margit Kórház (III. kerület)
 • Kiscelli utca–Zápor utca (III kerület)
 • Városmajor–Nyúl utca (XII. kerület)
 • Szilágyi Erzsébet fasor–Fogaskerekű vasút (XII. kerület)
 • Szent János Kórház (XII. kerület)
 • Csörsz utca–MOM Kulturális Központ (XII. kerület)
 • MOM Park (XII. kerület)

A BKK jövőre is folytatni kívánja a rendszer fejlesztését, melynek előkészítése már el is kezdődött. Várhatóan 2017 első felében a XIII. kerület Hungária körgyűrűhöz kapcsolódó részét, a Margitszigetet, továbbá a Flórián tér–Vörösvári út környékét is bekapcsolja a szolgáltatásba. Emellett a BKK több céggel is tárgyal az újabb gyűjtőállomások magántőke bevonásával történő megvalósítása érdekében.

Elsősorban a belvárosi helyszíneken, a közkedvelt szórakozóhelyek környékén lévő gyűjtőállomások a legnépszerűbbek:

 • Kálvin tér
 • Fővám tér
 • Erzsébet tér
 • Szent Gellért tér
 • Margitsziget
 • Városháza Park
 • Jászai Mari tér

A MOL Bubi életében rengeteg érdekesség történt az elmúlt két évben. 2015 nyarán a BKK új terméket – negyedéves MOL Bubi bérletet – vezetett be, amely hamar a legnépszerűbb bérlettermékké vált. A közbringarendszert nemcsak a fiatalok, hanem az idősebb korosztály tagjai is rendszeresen használják, ezért a BKK ajándékkal lepte meg a legidősebb MOL Bubizó ügyfelét, ezzel is bátorítva az idősebbeket a rendszer használatára. 2015 októberében lépte át az egymilliót a bérlések száma. 2015 decemberében pedig egy újabb termékkel, a MOL Bubi bérletre váltható, ajándékba is adható kuponnal bővült a MOL Bubi termékek sora. 2016 májusától már az All You Can Move Sportpass Irodában is lehet éves MOL Bubi bérletre váltható kupont vásárolni. Az elmúlt két évben a MOL Bubi arcai kampányban 28 magánszemély vett részt, ezzel hozzájárulva a rendszer népszerűsítéséhez. Idén nyáron nagy sikerrel lezajlott a MOL Bubi designpályázata is. A grafikai tervezés kategória nyertesének ötletét meg is valósította a BKK a MOL Bubi második születésnapjára, így Bernát plüssmackó pólóján a nyertes pályamű grafikája látható.

Névadó szponzorként a MOL évi mintegy 120 millió forinttal támogatja a rendszer működését, egy gyűjtőállomás pedig magántőke bevonásával, a Futureal Csoport támogatásával épült a Corvin sétányon. A 2014-ben átadott MOL Bubi rendszer kialakítását az EU Regionális Fejlesztési Alapja az Új Széchenyi Terv keretében támogatta.

 

mol_bubi

Indul a „#bubibuli” játék az Instagramon

2016. augusztus 15.

A MOL Bubi szeptember 8-án ünnepli második születésnapját. Ebből az alkalomból egy igazi bulizós hangulatú játékkal most értékes ajándékokat nyerhettek! Készítsetek egy bulis képet, egy ötletes szelfit vagy akár videót egy MOL Bubi kerékpárral augusztus 15. és 31. között, majd tegyétek közzé ‪#‎bubibuli hashtaggel az Instagramon. A #bubibuli játékban két külön kategóriában indulhattok a nyereményekért: az 5 legtöbb kedvelést szerzett fotó alkotói MOL Bubi pólós Bernát plüssmackót, míg az 5 legnépszerűbb videó készítői MOL Bubi ajándékcsomagot kapnak. A nyerteseket szeptember 1-jén értesítjük az Instagramon, privát üzenetben. A játékban csak a 18. életévüket betöltött személyek vehetnek részt. A teljes játékszabályzatot ide kattintva érhetitek el.


mol_bubi

Tovább bővült a MOL Bubi: már 99 gyűjtőállomásnál lehet kerékpárt bérelni

2016. június 17.

2016. június 17-én tovább bővült a közbringarendszer: a Széll Kálmán téren üzembe helyezték a 99. gyűjtőállomást, amelyet a Vérmező úttal párhuzamosan kialakított új kerékpárúton lehet megközelíteni és elhagyni. Az új kétirányú kerékpárút egyik irányban a Retek utca–Varsányi Irén utcai, a másik irányban a Vérmezőn keresztül vezető kerékpárúthoz kapcsolódik.


mol_bubi

Ajándéktárgyak tervezésére írt ki dizájnpályázatot a BKK

2016. május 20.

A MOL Bubi budapesti közbringarendszert reprezentáló ajándéktárgyak tervezésére, valamint grafikai tervezésre írt ki pályázatot a MOL és a Budapesti Közlekedési Központ. A pályázat célja a BKK ajándéktárgy-kínálatának bővítése a közbringarendszert bemutató egyedi, kreatív, újszerű elemekkel, amelyek nemcsak szuvenírként népszerűsítik a MOL Bubi értékeit, de megállják a helyüket dizájntárgyként is. A pályázók választhatnak, hogy előre megadott tárgyakra készítenének grafikai tervet, vagy szabadon választott ajándéktárgyat terveznek, esetleg mindkettőt – mindezt a MOL Bubi közbringarendszer eszmeiségéhez, arculatához, kommunikációjához kapcsolódva. A szakmai zsűri, illetve a közönség által nyertesnek ítélt pályázati munkákért iPad Air2-t, fesztiválbelépőt, valamint MOL Bubi éves bérletet nyerhetnek. A terveket a BKK 2016. május 20. és június 8. között várja.

Az ügyfélközpontokban jelenleg kapható ajándéktárgyak mellett a MOL Bubi márkához kapcsolódó ajándékok árusítását is céljául tűzte ki a BKK a kínálat bővítése, valamint a közbringarendszer további népszerűsítése érdekében. A leendő egyedi forma- és színvilágú MOL Bubi ajándéktárgyak nemcsak a közbringa-használók, de mindazon vásárlók kedvelt tárgyai lehetnek, akik a BKK ügyfélközpontjaiban megfordulnak.

A most kiírt dizájnpályázat két különálló feladatból áll: egyrészt olyan, a MOL Bubi arculatához illő grafika tervezése, amely illeszkedik a MOL Bubi arculatához, illetve segíti a közbringarendszer kommunikációját; másrészt olyan termékek tervezéséből, amelyek szintén megfelelnek a fentiekben megfogalmazott céloknak. A pályázók szabadon dönthetnek arról, hogy a grafikai tervezés kategóriában indulnak-e, vagy a szabadon választott termék tervezését választják, esetleg mindkettőt. A BKK olyan grafikai terveket és tárgyötleteket vár, amelyek akár a tinédzser, akár az idősebb korosztály számára is elfogadhatóak és érthetőek. A terveknek illeszkednie kell a MOL és a BKK kommunikációjához, vagyis a pályaművek nem sérthetik a két vállalat tevékenységét semmilyen módon.

A beérkezett pályaműveket szakmai zsűri bírálja majd el, amelynek tagjai:

 • Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán főpolgármester-helyettes, Budapest Főváros Önkormányzata
 • Dr. Szűcs Panni, a BKK kommunikációs igazgatója,
 • Szollár Domokos, a MOL kommunikációs igazgatója,
 • Auth Attila, a Magyar Képzőművészeti Egyetem adjunktusa, valamint
 • Lublóy Zoltán designer, a MOME egyetemi adjunktusa.

Ugyanakkor a nagyközönségnek is lehetősége lesz szavazni a MOL Bubi Facebook-oldalán. A zsűri díjazottjai a grafikai tervezés kategóriában iPad Air2-t, illetve a szabadon választott tárgy tervezése kategóriában nyári fesztiválbelépőt nyerhetnek, míg két a közönségdíjas egy-egy 1 éves MOL Bubi bérletet kap majd.

A pályázattal kapcsolatban további részletek a http://molbubi.bkk.hu/designpalyazat.php címen olvashatók. A pályázati anyagok leadására 2016. május 20. és június 8. között van lehetőség.

A MOL Bubi közbringarendszer Budapest új közösségi közlekedési rendszere. Az almazöld kerékpárok a belváros fontos csomópontjain található gyűjtőállomásokon bérelhetők és adhatók le. A rendszer egyesíti az egyéni közlekedés szabadságát a kötöttpályás közlekedés megbízhatóságával. A 2014 ősze óta létező közbringarendszer 98 gyűjtőállomásból és 1150 kerékpárból áll, negyedéves, féléves vagy éves bérlettel, illetve 24 órás, 72 órás és 7 napos jeggyel vehető igénybe a hét minden napján, 0–24 óráig.

 

mol_bubi

Ideiglenesen új helyre került a József nádor téri gyűjtőállomás

2016. április 15.

A József nádor téri MOL Bubi gyűjtőállomást a tér felújítása miatt – várhatóan 2 évig – ideiglenesen a Dorottya utca és Wekerle Sándor utca kereszteződésébe helyezték át. Az alábbi térképen megnézhetitek a gyűjtőállomás új helyét, ahol mostantól felvehetitek, illetve ahová visszaadhatjátok a bringákat.


mol_bubi

A József nádor téri gyűjtőállomás ideiglenesen üzemen kívül

2016. március 1.

A József nádor tér felújítása miatt a téren található MOL Bubi gyűjtőállomást áthelyezik, ezért 2016. március 1-jén, délelőtt 10 órától nem elérhető. A gyűjtőállomás új, ideiglenes helyéről később tájékoztatunk. Kerékpárt bérelni és visszaadni a hozzá legközelebb lévő Deák téri és az Apáczai Csere János utcai gyűjtőállomáson lehet. Köszönjük a türelmet.


mol_bubi

Véget ért a MOL Bubi téli üzeme

2016. március 1.

2016. március elsején véget ért a MOL Bubi téli üzeme, így ismét teljes számban elérhetők a MOL Bubi bringák. A téli üzem alatt elvégezték teljes műszaki átvizsgálásukat és a szükséges javításokat, hogy az almazöld kerékpárok ismét teljes létszámban álljanak rendelkezésre a gyűjtőállomásokon.


mol_bubi

Lezárult a MOL Bubi adatelemző versenye

2016. január 14.

2016. január 13-án a nyertes csapatok bemutatták a BKK és az MTA SZTAKI „Big Data – Lendület” kutatócsoportja szervezésében megrendezett MOL Bubi adatelemző verseny nyertes pályázatait. A versenyre több mint 60 csapat regisztrált, és a három feladatra együttesen mintegy 30 csapattól érkezett megoldás. Az adatok feldolgozásával olyan érdemi következtetésekre jutottak a csapatok, amelyek a BKK számára is hasznosak lehetnek a MOL Bubi szolgáltatásának fejlesztésében.

A MOL Bubi üzemelésekor összegyűlt nagy mennyiségű adat elemzésére a Budapesti Közlekedési Központ az MTA SZTAKI-val együttműködve az Európai Mobilitási Héten, 2015. szeptember 21-én hirdette meg a MOL Bubi adatelemzési versenyt. A versenyen matematikus-, fizikus-, informatikus-, közgazdászhallgatók (vagy volt hallgatók), érdeklődők elemezték a MOL Bubi üzemeltetési adatait.

A záróeseményen köszöntőt mondott Nyul Zoltán, a BKK stratégia és innováció igazgatója és Benczúr András, az MTA SZTAKI „Big Data – Lendület” kutatócsoport vezetője ismertette a verseny részleteit és eredményeit. Benczúr András elmondta, hogy a verseny várakozáson felüli érdeklődés mellett zajlott, nagy számú egyetemi hallgató mellett számos adatbányász cég csapata is küldött előrejelzéseket.

A verseny két konkrét objektívan mérhető feladatot és egy szabad elemzési, vizualizációs kutatási lehetőséget tartalmazott:

 • A kiválasztott tesztnapokon meg kellett határozni, hogy sorrendben melyek a MOL Bubival használt legnagyobb forgalmú útvonalak.
 • Ugyanezeken a kiválasztott napokon meg kellett határozni az egyes gyűjtőállomásokon az adott napon belül a legnagyobb kerékpárfogyást”, azaz az adott időpontig igénybe vett kerékpárokból levonva az ott dokkolt kerékpárok számát.
 • A harmadik feladatban a csapatok szabadon dolgozhattak az adatokkal. Itt a leginnovatívabb, legérdekesebb kutatási eredmények elérése és megmutatása volt a cél.

A feladatokat legjobban teljesítő összesen 10 csapat nyereménye 25.000-100.000 forint pénzjutalom, továbbá éves MOL Bubi bérletek.

BKK számára fontos, hogy folyamatosan a legújabb adatelemzési technológiák használatával tudja fejleszteni és optimalizálni szolgáltatásait. A versenyben a fiatal hallgatók a közösségi közlekedés közben keletkezett adathalmazok szakszerű feldolgozásával olyan érdemi következtetésekre jutottak, amelyek a BKK számára is hasznosak lehetnek a MOL Bubi szolgáltatásának fejlesztésében.

A verseny technikai szervezője az ország legnagyobb informatikai kutatóintézetén, az MTA SZTAKI-n belül működő Big Data – Lendület kutatócsoport. A Lendület program célja az akadémiai intézmények és egyetemi kutatócsoportok dinamikus megújítása a nemzetközileg kimagasló teljesítményű kutatók és kiemelkedő fiatal tehetségek külföldről történő hazahívásával, illetve itthon tartásával.

 

mol_bubi

A MOL Bubi bérlet már kupon formájában, ajándékba is megvásárolható

2015. december 9.

2015. december 9-étől (szerdától) ügyfeleink a MOL Bubi éves, féléves és negyedéves bérletet kupon formájában, ajándékba is adhatják. Az új terméket magánszemélyek és cégek is megvásárolhatják a BKK Központi Ügyfélszolgálatán (1075 Budapest, Rumbach Sebestyén utca 19–21.). A kupon beváltásakor a felhasználó egy, a kupon típusának megfelelő MOL Bubi bérletet (kártyát) kap, mellyel a rendszert akár azonnal igénybe veheti.

A MOL Bubi közbringarendszer állandó felhasználói éves, féléves vagy negyedéves bérlettel vehetik igénybe az almazöld kerékpárokat a hét minden napján, 0-24 óráig. A megvásárolt, egyedi azonosítóval ellátott kuponok nem névre szólóak: azokat a 14. életévüket betöltött, magyarországi lakóhellyel rendelkező személyek jogosultak beváltani a BKK Ügyfélközpontjaiban. A beválthatóság időtartamát a kupon által képviselt bérlet típusa határozza meg, a kiállításától számított 12, 6 vagy 3 hónapon belül váltható be MOL Bubi bérletre. A kupon beváltásakor a felhasználói szerződés megkötése után a felhasználó egy MOL Bubi bérletet (kártyát) kap, mellyel a rendszert akár azonnal igénybe tudja venni. A MOL Bubi bérlet érvényességi ideje a szerződéskötés időpontjában (nap, óra, perc) kezdődik, és fajtától függően 12, 6, illetve 3 hónap elteltével jár le. Érvényes MOL Bubi bérlettel a bringák használata az első 30 percben minden egyes bérlés alkalmával díjmentes. A 30 percen túli folyamatos használat esetén külön használati díjat kell fizetni, amelynek összege a túlhasználat idejétől függően fokozatosan emelkedik.

MOL Bubi bérletre beváltható kuponok ára magánszemély ügyfeleink részére:

 • MOL Bubi éves bérletre váltható kupon (12 hónapos) 12.000 Ft*
  (5.000 Ft használati díjra felhasználható kerettel)
 • MOL Bubi féléves bérletre váltható kupon (6 hónapos) 8.000 Ft*
  (3.000 Ft használati díjra felhasználható kerettel)
 • MOL Bubi negyedéves bérletre váltható kupon (3 hónapos) 5.000 Ft*
  (1.000 Ft használati díjra felhasználható kerettel)

* A kupon beváltója hozzájárul ahhoz, hogy számára a BKK Zrt. az Adatkezelési Tájékoztatóban foglalt feltételek szerint üzletszerzési céllal üzeneteket küldjön.

A MOL Bubi bérletre beváltható kuponok nem természetes személy ügyfeleink részére is elérhetőek, a vonatkozó díjszabás tájékoztatója itt olvasható.

MOL Bubizni jó! Oszd meg ezt az élményt másokkal is, és vásárolj MOL Bubi bérletet ajándékba!

 

mol_bubi

Elkezdődött a MOL Bubi téli üzeme

2015. november 16.

2015. november 15-étől (vasárnaptól) életbe lépett a téli üzemi működés a MOL Bubi közbringarendszerben.

A téli üzem alatt alacsonyabb számú kerékpár lesz elérhető a rendszerben, azonban a bérlések számának arányát a téli üzem alatt is folyamatosan figyelemmel kíséri a BKK, és a rendszerben lévő kerékpárok számát a használat mértékével arányosan határozza meg. A téli üzem idején a kerékpárok teljes műszaki átvizsgálását és a szükséges javításokat végzik el, hogy tavasszal ismét teljes létszámban álljanak rendelkezésre az almazöld kerékpárok a gyűjtőállomásokon.


mol_bubi

Túl az egymilliomodik bérlésen a MOL Bubi közbringarendszer

2015. november 5.

Pásztor Enikő bérelte ki egymilliomodik alkalommal a MOL Bubi egyik kerékpárját. A szerencsés felhasználót Dr. Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes a főváros, Dr. Dabóczi Kálmán vezérigazgató a BKK, Szollár Domokos a MOL Magyarország képviseletében, sajtótájékoztató keretében köszöntötte és ajándékozta meg MOL Bubis meglepetés csomaggal, valamint egy értékes SONY Action Cam Minivel. Pásztor Enikő, aki az általa egyik legtrendibbnek tartott közbringarendszert szinte mindennap használja, nagyon örült, hogy pont neki sikerült az egymilliomodik bérlés.

A több, mint egy éve működő fővárosi közbringarendszer, a MOL Bubi sikere a várakozásokat is felülmúlta. A rendszer indulásától idén október végéig az átlagos napi bérlésszám 2021 volt, de az áprilistól szeptemberig tartó főszezonban átlagosan 3167 bringát béreltek naponta. A felhasználási adatokat elemezve látható, hogy a rendszeres, bérlettel rendelkező felhasználók többsége hetente többször használja a zöld bringákat. Mivel egy regisztrációval egyszerre akár 4 kerékpárt is lehet bérelni egy időben, sokan megosztják a bérletüket mással is, azaz a regisztráltak számánál vélhetően sokkal több ember használja rendszeresen a szolgáltatást. Az egymilliomodik bérlésig a különböző bérlettípusokból (negyed, féléves és éves) 5072 darabot, a különféle jegytípusokból (24 órás, 72 órás, hetijegy) pedig 21752 darabot értékesítettek.

Az eseményen elsőként felszólaló Dr. Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes elmondta, hogy a MOL Bubi beváltotta a hozzá fűzött reményeket, egy teljes értékű kiegészítő közlekedési móddá vált. Ahogy idén is történt, a főváros a rendelkezésre álló források függvényében a jövőben is folytatni kívánja a rendszer fejlesztését, egyben reményét fejezte ki, hogy egyre többen csatlakoznak majd a közösségi kerékpárrendszert használókhoz.
Dr. Dabóczi Kálmán a BKK vezérigazgatója beszédében hangsúlyozta, hogy a BKK számára a MOL Bubi egy kommunikációs csatorna, amelyen keresztül elmondja, hogy számára mit jelent közlekedést menedzselni: azaz kulturált közlekedési módokat felajánlani, és az ügyfelekre hagyni a döntést, hogy milyen kombinációban használják azokat. A meglévő infrastruktúrák összekapcsolására irányuló rendszerszintű gondolkodás fontosságát is kiemelte. A közbringarendszer ebben a rendszerben egy, a fenntarthatóság irányába mutató kiegészítő közlekedési mód. A vezérigazgató méltatta a MOL Bubi közösségteremtő erejét és a közlekedési kultúrára gyakorolt jótékony hatását is.
Szollár Domokos, a MOL magyarországi kommunikációs igazgatója örömét fejezte ki, hogy szponzorként támogathatnak egy ilyen valóban előremutató kezdeményezést. Elmondta, hogy a MOL szeretne példát is mutatni a szponzorációval, azzal, hogy a régió legnagyobb vállalataként egy fenntarthatóságot segítő rendszert támogat.

A legnépszerűbb gyűjtőállomások a Margitsziget (16 251 bérlés, a Kálvin tér (14 280 bérlés), az Erzsébet tér (13 907 bérlés), a Városháza Park (12 519 bérlés), és a Fővám tér (12 348 bérlés) voltak.
A bérlések során jellemzően a félórás díjmentes időintervallumon belül használják a kerékpárokat, átlagosan negyed óráig, ez is mutatja, hogy a MOL Bubi kiegészítő közlekedési mód, más közösségi közlekedési móddal kombinálva szeretik használni az ügyfelek.
A felhasználók javaslatait, észrevételeit figyelembe véve a rendszer indulása óta a város különböző pontjain idén szeptemberig újabb 21+1 gyűjtőállomással és negyedéves bérlettel bővültek a MOL Bubi szolgáltatásai, ezzel is elősegítve, hogy minél többen tudják használni a rendszert. A fejlesztésnek köszönhetően Budapest 11 kerületében már 98 gyűjtőállomás, 2159 dokkolóállás és 1150 kerékpár várja a MOL Bubi közbringarendszer használóit. Egy gyűjtőállomás magántőke bevonásával, a Futureal Csoport támogatásával épült a Corvin sétányon. Névadó szponzorként a MOL évi 122 millió forinttal támogatja a rendszer működését.
A MOL Bubi használói eddig összesen közel kétmillió kilométert tettek meg az almazöld bringákkal.
A fiatalos és trendi közbringarendszer olyan szemléletformáló eszköz, amely ráirányítja a figyelmet a multimodális utazási lehetőségekre, népszerűsíti a kerékpáros és a közösségi közlekedést is, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy Budapest élhetőbb várossá fejlődjön.

 

mol_bubi

Már 98 gyűjtőállomás várja a MOL Bubi közbringarendszer használóit

2015. október 1.

Budapest 11 kerületében már 98 gyűjtőállomás, 2159 dokkolóállás és 1150 kerékpár várja a MOL Bubi közbringarendszer használóit, mert Tarlós István főpolgármester korábbi ígérete szerint, a tavaly befolyt csaknem 180 millió forint kötbért a BKK a közbringarendszer fejlesztésére fordította, és bővítette a szolgáltatással lefedett területet.

A nyár folyamán üzembe helyezett 20 állomás után, ma 2 új MOL Bubi gyűjtőállomást üzemeltek be a II. kerületi Margit körút – Tölgyfa utca és a IX. kerületi Ferenc tér helyszíneken. Ezzel befejeződött a fejlesztés, melynek során, szeptember végéig összesen 21+1 új gyűjtőállomással, 638 dokkolóállással és 50 kerékpárral bővült a közbringarendszer Budapesten. Mind a 22 új gyűjtőállomásra olyan terminált telepített a BKK, amelyen keresztül az alkalmi felhasználók is tudnak regisztrálni és jegyet vásárolni.

A tervezett gyűjtőállomások helyszíneit a BKK a kerületi önkormányzatokkal történő egyeztetéseket követően, valamint a MOL Bubi Facebook-oldalán és a BKK-hoz beérkezett levelek, e-mailek alapján a felhasználók javaslatait, észrevételeit figyelembe véve jelölte ki. Egy gyűjtőállomás magántőke bevonásával, a Futureal Csoport támogatásával épült a Corvin sétányon. Névadó szponzorként a MOL évi 122 millió forinttal támogatja a rendszer működését.

Az immár teljessé vált MOL Bubi térkép letölthető innen.

 

mol_bubi

MOL Bubi adatelemző versenyt hirdet a BKK az MTA SZTAKI Big Data – Lendület kutatócsoportjával

2015. szeptember 21.

Az Európai Mobilitási Hét keretében a MOL Bubi üzemelése során összegyűlt nagyméretű adat elemzésének céljából a Budapesti Közlekedési Központ az MTA SZTAKI-val együttműködik és MOL Bubi adatelemzési versenyt hirdet – jelentette be Dr. Szűcs Panni, a BKK kommunikációs igazgatója. Mint mondta, a BKK számára fontos, hogy folyamatosan a legújabb adatelemzési technológiák használatával tudja fejleszteni és optimalizálni a szolgáltatását. A verseny során a fiatal hallgatók a közösségi közlekedés közben keletkezett nagy adathalmazok szakszerű feldolgozásával olyan érdemi következtetésekre juthatnak, amelyek a BKK számára is hasznosak lehetnek a MOL Bubi szolgáltatásának fejlesztése során.

A sajtótájékoztatón Pálovics Róbert, az MTA SZTAKI kutatója ismertette a MOL Bubi adatelemzési verseny feladatait, a részvétel módját, valamint a díjakat. A feladatokat legjobban teljesítő csapatok jutalma 100.000 forint, továbbá éves MOL Bubi bérletek. A verseny részletei az MTA SZTAKI-n belül működő Big Data – Lendület kutatócsoport honlapján érhetőek el.

A közelmúltban a világ számos nagyvárosa kutatási, elemzési céllal közzétette a kerékpáros közösségi közlekedési rendszerének felhasználási adatait, amelyekből számos tudományos publikáció született. A BKK számára fontos, hogy folyamatosan a legújabb adatelemzési technológiák használatával tudja fejleszteni és optimalizálni a szolgáltatását. A verseny technikai szervezője az ország legnagyobb informatikai kutatóintézetén, az MTA SZTAKI-n belül működő Big Data – Lendület kutatócsoport. A Lendület program célja az akadémiai intézmények és egyetemi kutatócsoportok dinamikus megújítása nemzetközileg kimagasló teljesítményű kutatók és kiemelkedő fiatal tehetségek külföldről történő hazahívásával, illetve itthon tartásával.

A verseny során matematikus, fizikus, informatikus, közgazdász hallgatókat, vagy volt hallgatókat, érdeklődőket vonnak be az adatok elemzésébe, amely a konkrét elemzési eredményeken felül általában elősegíti, hogy a MOL Bubi az egyik legfontosabb felhasználói közösséghez is eljusson. A versenyen elsősorban hazai versenyzőkre számítanak a szervezők, azonban a teljes versenykiírás angol nyelven érhető el, ezzel is bátorítva a nemzetközi részvételt és kutatói párbeszédet. A verseny két konkrét, objektívan mérhető feladatot és egy szabad elemzési, vizualizációs kutatási lehetőséget tartalmaz.

A MOL Bubi adatelemző verseny három feladata:

 • A kiválasztott tesztnapokon meg kell határozni, hogy sorrendben melyek a MOL Bubival használt legnagyobb forgalmú útvonalak.
 • Ugyanezeken a kiválasztott tesztnapokon meg kell határozni az egyes gyűjtőállomásokon az adott napon belüli legnagyobb kerékpárfogyást, azaz az adott időpontig elvitt kerékpárokból levonva az ott dokkolt kerékpárok számát.
 • A harmadik feladat során a csapatok szabadon dolgozhatnak az adatokkal. Itt a leginnovatívabb, legérdekesebb kutatási eredmények elérése és megmutatása a cél.
 • A három feladaton legjobban teljesítő egy-egy csapat jutalma 100.000 forint, továbbá egy-egy éves MOL Bubi bérlet.

Az elemzésbe bevonandó adatok tartalma a következő:

 • MOL Bubi kerékpárok száma;
 • utazás kezdetének időpontja;
 • utazás kezdetének helyszíne;
 • utazás végének időpontja;
 • utazás végének helyszíne;
 • MOL Bubi gyűjtőállomás GPS koordinátája.

Ezen felül időjárási, forgalmi adatok, és az egyes útvonalak kezdő és végpontján felül az útvonalról további információ az elemzés eredményeit pontosítja és gazdagítja.

 

mol_bubi

A MOL Bubizók mindössze 100 forintért parkolhatnak holnap az EZ Parkolók teljes hálózatában

2015. szeptember 21.

Az Európai Mobilitási Hét rendezvénysorozat a fenntartható és környezetbarát városi közlekedés fontosságára hívja fel a figyelmet az Európai Bizottság Környezetvédelmi és Közlekedési Főigazgatóságainak támogatásával, minden évben szeptember 16-22. között.

Az idei kampány témája a multimodalitás, intermodalitás. Jelmondata – Válassz Válts Variálj! – arra ösztönzi az embereket, hogy gondolják végig, milyen közlekedési lehetőségek állnak rendelkezésükre, válasszák utazásukhoz a legmegfelelőbbet, és kombinálják a közlekedési módokat. A közlekedési eszközök helyes megválasztásával gyorsabb és kellemesebb lehet az utazás, javíthatja az egészségi állapotot és óvja a környezetet.

Ennek jegyében a BKK Zrt. és az EZ Parkolók Kft. közös Parkolj és Bringázz! elnevezésű akcióval készül az Autómentes Napra. Azok az autósok, akik szeptember 22-én, kedden az EZ Parkolók valamelyikében bemutatják érvényes MOL Bubi bérletüket vagy aznapra szóló jegyüket, mindössze 100 forintért parkolhatnak 6 és 22 óra között. A résztvevők közül hárman egy-egy EZ parkolóbérletet – nonstop 48800 Ft, nappali 39900 Ft, pihenő (éjszaka és hétvége ) 28000 Ft – és egy-egy negyedéves MOL Bubi bérletet nyerhetnek.

Az akcióban részt vevő parkolóházak és MOL Bubi állomások helyszínei a mellékelt térképen láthatók.

A szervezők felhívják a figyelmet, hogy amennyiben megtelik egy parkolóház, akkor azon a helyszínen további jelentkezéseket nem tudnak elfogadni.

 

mol_bubi

Indul a „Merre gurul a MOL Bubi?” játék az Instagramon

2015. szeptember 11.

A MOL Bubi bringával bárhová könnyen eljuthattok a városban. De vajon felismered, hogy merre gurul a MOL Bubi? A MOL Bubi Instagram-oldalán (instagram.com/molbubi) 2015. szeptember 11. és 24. között 14 képet teszünk közzé #merregurulamolbubi hashtaggel. A helyes válaszokat a MOL Bubi Instagram-oldalán a kép alatt várjuk kommentben. A helyes válaszadók között szeptember 25-én egy MOL Bubi stílusú Bagaboo táskát, egy éves és egy féléves MOL Bubi bérletet sorsolunk ki. Nyerési esélyedet növelheted: minél több helyszínt felismersz, majd megírod a kép alatt kommentben az Instagram-oldalon, annál nagyobb eséllyel indulsz a sorsoláson. A játékban csak a 14. életévüket betöltött személyek vehetnek részt. A teljes játékszabályzatot ide kattintva érhetitek el.


mol_bubi

Egyéves a MOL Bubi közbringarendszer

2015. szeptember 8.

Ma egy éve működik a fővárosi közbringarendszer, a MOL Bubi, melynek sikere a várakozásokat is felülmúlta. A népszerű zöld bringákra már az indulás első hónapjában majdnem 4000-en váltottak bérletet, és ez a szám azóta is növekszik. Az elmúlt egy évben több mint 815 ezerszer béreltek bringát. A bérlések során jellemzően a félórás díjmentes időintervallumon belül használják a kerékpárokat, átlagosan kevesebb, mint negyed óráig, ez is mutatja, hogy a MOL Bubi kiegészítő közlekedési mód, más közösségi közlekedési móddal kombinálva szeretik használni az ügyfelek. A felhasználók javaslatait, észrevételeit figyelembe véve a rendszer indulása óta a város különböző pontjain újabb 19+1 gyűjtőállomással és a negyedéves bérlettel bővültek a MOL Bubi szolgáltatásai, ezzel is elősegítve, hogy minél többen tudják használni a rendszert. További 2 gyűjtőállomás üzembe helyezése pedig szeptember végéig várható.

Az egyéves születésnap alkalmából rendezett sajtótájékoztatón dr. Szűcs Panni, a BKK kommunikációs igazgatója bemutatta a MOL Bubi új arcait, a Group'n'Swing zenekar énekeseit, akik szívesen állnak a közbringarendszer mellé és maguk is nap, mint nap kerékpárral közlekednek a városban. Mihályi Réka elmondta, hogy az ő életét is megkönnyíti a MOL Bubi, ami biztosítja a városlakóknak, hogy bármikor könnyen bringára pattanhassanak. Magyar Bálint pedig hozzátette, a MOL Bubi nagyon jó lehetőség arra, hogyha épp nincs nála a saját bringája, felüljön egy MOL Bubira, és elérjen a céljáig.

A bővítésnek köszönhetően összesen 11 kerületben 96 gyűjtőállomás, 2 109 dokkolóállás és 1 150 kerékpár várja a MOL Bubi rendszer használóit. Egy gyűjtőállomás magántőke bevonásával, a Futureal Csoport támogatásával épült a Corvin sétányon. Névadó szponzorként a MOL évi 122 millió forinttal támogatja a rendszer működését.

2014. szeptember 8. és december 31. között több mint 7 200 bérletet és közel 3 400 jegyet, míg 2015. augusztus 31-éig több mint 4 100 bérletet és több mint 17 000 jegyet vásároltak ügyfeleink. A felhasználási adatokat elemezve látható, hogy a rendszeres, bérlettel rendelkező, felhasználók többsége hetente többször használja a zöld bringákat. Az elmúlt egy évben az átlagos napi bérlésszám 2 234 darab volt. Mivel egy regisztrációval egyszerre akár 4 kerékpárt is lehet bérelni egy időben, sokan megosztják a bérletüket mással is, azaz a regisztráltak számánál vélhetően sokkal több ember használja rendszeresen a szolgáltatást.

2015. júliusától új negyedéves MOL Bubi bérletet vezetett be a BKK, annak érdekében, hogy még több olyan városlakó üljön kerékpárra és – ezen keresztül – a hagyományos közösségi közlekedési eszközökre, akik korábban idegenkedtek a fenntartható közlekedés ezen formáitól.

A közbringát könnyű használni, ezt bárki kipróbálhatta az elmúlt egy évben. Népszerűsítésüket számos programmal segítette a BKK. Ilyen programsorozat volt a Próbáld ki pénteken! akció is, mely során júliusban minden pénteken a forgalmas helyeken található MOL Bubi gyűjtőállomásoknál a BKK munkatársai mutatták be az érdeklődőknek a terminálok és kerékpárok használatát.

A MOL Bubi közbringarendszer elindításával a BKK új fejezetet nyitott a budapesti közösségi közlekedésben. A cél az, hogy a kerékpáros közlekedés feltételeinek javításával egyre többen válasszák rövid városi utazásaikhoz alternatívaként a biciklit. A rendszer egyesíti az egyéni közlekedés szabadságát a kötöttpályás közlekedés megbízhatóságával.

A MOL Bubi egy közösségi közlekedési eszköz, amely biztosítja, hogy bárki egyszerűen kerékpárra pattanjon Budapesten. Ezért nevezzük Budapest biciklinek (Bubi). A MOL Bubi célja, hogy olyanok számára is biztosítsa a városi kerékpározás kényelmét és gyorsaságát, akik valamiért nem tudják, vagy nem akarják a saját biciklijüket használni, akik ingáznak Budapestre és nem tudják egész nap maguknál tartani a biciklit, esetleg nincs is saját kerékpárjuk. Egyirányú közlekedésre is használható, nem muszáj a visszautat is kerékpárral megtenni, ha váratlanul eleredne az eső, nehéz csomagot kaptunk vagy összetalálkozunk egy autós ismerősünkkel, aki elvisz. Nem kell a lopás kockázatát viselni, ha használat után mindig gyűjtőállomáson rakja le használója biciklit, annak sorsáért a továbbiakban már nem a használó a felelős. Nem kell saját kerékpárral rendelkezni, csak ki kell menni egy gyűjtőállomáshoz és használni. Az utazásunk minden szakaszát az arra legalkalmasabb eszközzel tehetjük meg, távolabbról érkezve metróról, vonatról, távolsági buszról átszállhatunk kerékpárra, és a belváros utcáin már azzal tehetjük meg az utat.

A közbringák egységes kinézetű, speciálisan a városi forgalomra tervezett, strapabíró kerékpárok. Olyan elemekből állnak, amelyek nem kompatibilisek más típusú kerékpárok alkatrészeivel, ezért ellopni nem érdemes őket. A MOL Bubi olyan látványos, innovatív megoldásokat is tartalmaz, mint például a gyűjtőállomások megújuló energiával, napelemmel történő működtetése vagy a nagyméretű érintőképernyővel felszerelt terminálok. A rendszer üzemeltetéséről a BKK által megbízott Közbringa Kft. gondoskodik, munkatársai folyamatosan ellenőrzik a gyűjtőállomásokat, hogy az igényekhez igazodva ott mindig kellő számú kerékpár és szabad férőhely legyen, valamint ellenőrzik, hogy a kerékpárok megfelelnek-e a közúton történő használat szabályainak és nincs-e sérült alkatrészük.

A fiatalos és trendi közbringarendszer olyan szemléletformáló eszköz, amely ráirányítja a figyelmet a multimodális utazási lehetőségekre, népszerűsíti a kerékpáros és a közösségi közlekedést is, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy Budapest élhetőbb várossá fejlődjön.

A tavalyi évben átadott MOL Bubi rendszer kialakítását az EU Regionális Fejlesztési Alapja az Új Széchenyi Terv keretében támogatta.

 

mol_bubi

Indul az Egyéves a MOL Bubi! játék Facebookon

2015. szeptember 8.

Egyéves a MOL Bubi! játékunkban 2015. szeptember 8-án, kedden felteszünk egy kérdést a BKK Facebook-oldalán, melyre a játék időtartama alatt érkező helyes válaszhoz legközelebb álló három tippelőt díjazzuk. Az Egyéves a MOL Bubi! játékra a közzétett fotón feltett kérdésre válaszolva kommentben lehet jelentkezni. Akik jól tippeltek, a nyereményüket a BKK Rumbach Sebestyén utcai ügyfélközpontjában vehetik át. A nyerteseket a Facebookon keresztül személyes üzenetben értesítjük. A játékban csak a 14. életévüket betöltött személyek vehetnek részt. A teljes játékszabályzatot ide kattintva érhetitek el.


mol_bubi

Mától 5 új MOL Bubi gyűjtőállomás üzemel Budapesten

2015. július 31.

A júniusban üzembe helyezett 15 állomás után, ma 5 új MOL Bubi gyűjtőállomást üzemelnek be a II. kerületi Mechwart liget, a IX. kerületi Vendel utca és a Bakáts tér, a XIII. kerületi Dózsa György út M, és a Váci út– Bulcsú utca helyszíneken.

Tarlós István főpolgármester korábbi ígérete szerint a tavaly befolyt csaknem 180 millió forint kötbért a BKK a közbringarendszer fejlesztésére fordítja, és bővíti a szolgáltatással lefedett területet, így idén szeptember végéig összesen 21+1 új gyűjtőállomással, 638 dokkolóállással és 50 kerékpárral bővül a közbringarendszer Budapesten. Mind a 22 új gyűjtőállomásra olyan terminált telepít a BKK, amelyen keresztül az alkalmi felhasználók is tudnak regisztrálni és jegyet vásárolni.

A bővítésnek köszönhetően összesen 11 kerületben 98 gyűjtőállomás, 2159 dokkolóállás és 1150 kerékpár várja majd a MOL Bubi rendszer használóit. A tervezett gyűjtőállomások helyszíneit a BKK a kerületi önkormányzatokkal történő egyeztetéseket követően, valamint a MOL Bubi Facebook-oldalán és a BKK-hoz beérkezett levelek, e-mailek alapján a felhasználók javaslatait, észrevételeit figyelembe véve jelölte ki. Egy gyűjtőállomás magántőke bevonásával, a Futureal Csoport támogatásával épült a Corvin sétányon. Névadó szponzorként a MOL évi 122 millió forinttal támogatja a rendszer működését.

Az aktuális térkép letölthető innen.

 

mol_bubi

A BKK ajándékkal lepte meg a legidősebb MOL Bubizó ügyfelét

2015. július 3.

2015. július 3-án a BKK bemutatta és ajándékkal lepte meg legidősebb MOL Bubizó ügyfelét. Csaba Péter az elsők között kezdte el használni az almazöld bringákat, mely alkalomból a BKK most a legújabb termékével, egy negyedéves MOL Bubi bérlettel lepte meg, amelyet dr. Szűcs Panni, a BKK kommunikációs igazgatója adott át, majd elmondta, hogy a mai nappal indul a MOL Bubi új Próbáld ki pénteken! programja is, melynek keretében a forgalmas helyeken található MOL Bubi gyűjtőállomásoknál a BKK munkatársai július minden péntekén bemutatják az érdeklődőknek a közbringarendszer használatát. Az eseménnyel a BKK célja az, hogy felhívja a figyelmet arra, nem csak a 20-30, hanem a 40-50, sőt a 60-70 éves korosztály körében is népszerűek lehetnek a MOL Bubi bringák, mert könnyen használhatók.

Próbáld ki pénteken!

Nyáron, a tanítási szünetben is sokan közlekednek kerékpárral. Akiknek nincs saját biciklijük, vagy a belvárosba inkább tömegközlekedéssel utaznak, azok számára ilyenkor is kézenfekvő megoldás a MOL Bubi. Bizonyára vannak olyanok, akik még nem próbálták ki a közbringát. Nekik szeretne most segíteni a BKK, hogy megismerkedhessenek a zöld kerékpárokat. A közbringát könnyű használni, amit bárki megtapasztalhat, ha ellátogat júliusban minden pénteken a rendezvényekre.

Az első helyszín a mai napon a Corvin sétánynál található – közelmúltban üzembe helyezett – MOL Bubi gyűjtőállomás, ahol 16 és 20 óra között várnak mindenkit a BKK munkatársai, akik az érdeklődőknek és „kezdő MOL Bubizónak” bemutatják a közbringarendszer használatát. Az almazöld bringákat a helyszínen ki is lehet próbálni.

A Próbáld ki pénteken! program további helyszínei:

 • Július 10.,Gozsdu udvar
 • Július 17., Erzsébet tér
 • Július 24.,Fővám tér
 • Július 31., Városháza park

A közbringák kipróbálását egy új termék is segíti. Azok számára ajánlják az új negyedéves bérletet – amely július elsejétől már megvásárolható – akik csak rövidebb időszakban (vagy a nyári szünetben) szeretnék használni a kerékpárokat.

A Próbáld ki pénteken! program további helyszíneiről és a MOL Bubiról további információért, kattintson ide.

 

mol_bubi

Már kapható az új negyedéves MOL Bubi bérlet

2015. július 1.

2015. július 1-jétől új negyedéves MOL Bubi bérletet vezet be a BKK. A bérlet 5000 forintba kerül, amelyből 1000 forint lebiciklizhető. A negyedéves bérletek érvényességi ideje a szerződéskötés időpontjában (nap, óra, perc) kezdődik, és az aktiválástól számítva 92 napig érvényes. A megvásárolt bérlet érvényességi ideje alatt a rendszer alkalmankénti első 30 perces időtartamban további díj fizetése nélkül bármikor használható, 30 percen túl már használati díjat kell fizetni. Az éves és féléves bérlethez hasonlóan a negyedéves bérlettel is maximum 4 kerékpár bérelhető egyszerre, és nem kell kauciót fizetni. Az új bérlet a BKK ügyfélközpontjaiban, a MOL Bubi applikáción vagy a webes felületen is megvásárolható, de csak a személyes szerződéskötést követően válik aktívvá.

A BKK új termékével, a negyedéves MOL Bubi bérlettel még több olyan városlakót ültet kerékpárra és – ezen keresztül – a hagyományos közösségi közlekedési eszközökre, akik korábban idegenkedtek a fenntartható közlekedés ezen formáitól. A fiatalos és trendi közbringarendszer olyan szemléletformáló eszköz, amely ráirányítja a figyelmet a multimodális utazási lehetőségekre, népszerűsíti a kerékpáros és a közösségi közlekedést is, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy Budapest élhetőbb várossá fejlődjön.

A közbringát könnyű használni, amit bárki megtapasztalhat a Próbáld ki pénteken! akció keretében, ha ellátogat júliusban minden pénteken rendezvényeinkre. A forgalmas helyeken található MOL Bubi gyűjtőállomásoknál a BKK munkatársai mutatják be az érdeklődőknek a terminálok és kerékpárok használatát.

MOL Bubi díjszabás

A MOL Bubi közbringarendszert jeggyel vagy bérlettel lehet igénybe venni. Vásárolható 24 órás, 72 órás vagy hetijegy. A rendszeres felhasználók számára javasolt a negyedéves, a féléves vagy az éves MOL Bubi bérlet megvásárlása. Valamennyi megvásárolt jegy vagy bérlet érvényességi ideje alatt a rendszert alkalmanként maximum 30 perces időtartamban további díj fizetése nélkül bármikor használható. 30 percen túl már használati díjat kell fizetni.

Egy felhasználói azonosítóval (jegy- és bérlettermékkel egyaránt) egyszerre akár 4 db kerékpár bérelhető. Jegy vásárlásakor a jegy ára és a kaució kerékpáronként fizetendő. A kaució összege 25.000 Ft/kerékpár. Egy MOL Bubi bérlettel is maximum 4 db kerékpár bérelhető egyszerre, de ez esetben nem kell kauciót fizetni.

 

mol_bubi

Nyáron is MOL Bubi – 15 új gyűjtőállomás és negyedéves bérlet várja a közbringázókat

2015. június 12.

A BKK és a MOL közös sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy 2015. június 12-étől, péntektől bővül a MOL Bubi szolgáltatási területe. További tizenöt gyűjtőállomást helyeznek üzembe, majd szeptember végéig még további hét gyűjtőállomással bővül a közbringarendszer. Szollár Domokos a MOL Magyarországi kommunikációs igazgatójának szavai szerint: „A MOL Bubi ma talán a legjobb dolog, ami Magyarországon történik”. Elmondta, hogy a MOL büszke arra, hogy névadó szponzora lehet ennek a trendi szolgáltatásnak, amely nem csak önmagában jó dolog, de képes arra is, hogy szemléletet váltson. Ezt követően Dr. Szűcs Annamária, a BKK kommunikációs igazgatója bejelentette, hogy a BKK - alkalmazkodva a felhasználók igényeihez – bevezeti az új negyedéves bérletet, melyet a kerékpározni vágyók 2015. július 1-jétől vásárolhatnak meg.

Új gyűjtőállomások

Tarlós István főpolgármester korábbi ígérete szerint a tavaly befolyt csaknem 180 millió forint kötbért a BKK a közbringarendszer fejlesztésére fordította, és bővíti a szolgáltatással lefedett területet, így idén szeptember végéig összesen 21+1 új gyűjtőállomással, 616 dokkolóállással és 50 kerékpárral bővül a közbringarendszer Budapesten. A bővítésnek köszönhetően összesen 11 kerületben 98 gyűjtőállomás, 2159 dokkolóállás és 1150 kerékpár várja majd a MOL Bubi rendszer használóit. A tervezett gyűjtőállomások helyszíneit a BKK a kerületi önkormányzatokkal történő egyeztetéseket követően, valamint a MOL Bubi Facebook-oldalán és a BKK-hoz beérkezett levelek, e-mailek alapján a felhasználók javaslatait, észrevételeit figyelembe véve jelölte ki. Egy gyűjtőállomás magántőke bevonásával, a Futureal Csoport támogatásával épült a Corvin sétányon. Mind a 22 új gyűjtőállomásra olyan terminált telepít a BKK, amelyen keresztül az alkalmi felhasználók is tudnak regisztrálni és jegyet vásárolni. Névadó szponzorként a MOL évi 122 millió forinttal támogatja a rendszer működését.

A MOL Bubi rendszer tíz kerületben lévő 76 gyűjtőállomását és az 1100 zöld biciklit idén további 22 gyűjtőállomás és 50 kerékpár követi az I., II., VI., VIII., IX., XI., XII. és a XIII. kerületben. Június 12-én az alábbi helyszíneken üzemelnek be új gyűjtőállomásokat:

 1. I. kerület Krisztina tér
 2. I. kerület Alkotás utca - Márvány utca
 3. II. kerület Császár-Komjádi Uszoda
 4. II. kerület Fény utcai piac
 5. II. kerület Millenáris park - Fény utca
 6. VI. kerület Ferdinánd híd - Podmaniczky utca
 7. VIII. kerület Horváth Mihály tér
 8. VIII. kerület II. János Pál pápa tér M
 9. XI. kerület Újbuda- központ M
 10. XI. kerület Villányi út - Tas vezér utca
 11. XI. kerület Kosztolányi Dezső tér
 12. XI. kerület Bertalan Lajos utca - Stoczek József utca
 13. XI. kerület Villányi út - Karolina út
 14. XII. kerület BAH-csomópont
 15. VIII. kerület Corvin sétány

A további hét gyűjtőállomás kiépítése folyamatosan zajlik, az üzembe helyezések pontos időpontjáról beszámolunk a MOL Bubi oldalán.

A MOL Bubi közbringarendszer fő szponzora a MOL, ennek köszönhetik többek között a bringák az almazöld színt, és a teljes arculatot is ez a szín határozza meg. Az évi 122 millió forintos szponzoráció az üzemeltetési költségek közel felére elegendő. A zöld bringák egy csapásra Budapest legzöldebb közösségi közlekedési eszközévé váltak és hamar megszerették őket az ügyfelek. A MOL Bubi közbringarendszer tavaly szeptemberi átadása óta közel félmillió bérlést regisztráltak: csúcsidőszakban, illetve ha jó az idő, rendre napi 4000 feletti a bérlések száma. A 2015-ben május végéig 7624 db jegyet értékesítettek. A belváros kitűnő lefedettsége miatt a legnépszerűbb gyűjtőállomások továbbra is a szórakozó negyedek/bulihelyek közelében lévők: a Kálvin téri, az Erzsébet téri, a Városháza parki bérlések száma 2015 első 5 hónapjában meghaladta a hatezret, és a Margitszigeten is hasonló mennyiségű bérlést kezdeményeztek.

Új negyedéves MOL Bubi bérlet

Július 1-jétől az új negyedéves bérlettel a megvásárlásától számított 92 napig használható a közbringarendszer. A bérlet 5000 forintba kerül, amelyből 1000 forint lebiciklizhető. Az új bérlet július 1-jétől a BKK Ügyfélközpontjaiban, a MOL Bubi applikáción vagy a webes felületen is megvásárolható. A negyedéves bérletek érvényességi ideje a szerződéskötés időpontjában (nap, óra, perc) kezdődik, és az aktiválástól számítva 92 napig érvényes. A megvásárolt bérlet érvényességi ideje alatt a rendszer alkalmanként maximum 30 perces időtartamban további díj fizetése nélkül bármikor használható, 30 percen túl már díjat kell fizetni. Az éves és féléves bérlethez hasonlóan a negyedéves bérlettel is maximum 4 kerékpár bérelhető egyszerre, és nem kell kauciót fizetni.

Mi a MOL Bubi?

A MOL Bubi közbringarendszer elindításával új fejezetet nyitottunk a budapesti közösségi közlekedésben. Célunk, hogy a kerékpáros közlekedés feltételeinek javításával egyre többen válasszák rövid városi utazásaikhoz alternatívaként a biciklit. A fiatalos és trendi közbringarendszer a BKK tevékenységének egyik mérföldköve Budapest élhető várossá fejlesztésében. A MOL Bubi olyan szemléletformáló eszköz, amely ráirányítja a figyelmet a multimodális utazási lehetőségekre, népszerűsíti a kerékpáros és a közösségi közlekedést is. Olyan városlakókat ültet kerékpárra és - ezen keresztül - a hagyományos közösségi közlekedési eszközökre, akik korábban idegenkedtek a fenntartható közlekedés ezen formáitól. A rendszer egyesíti az egyéni közlekedés szabadságát a kötöttpályás közlekedés megbízhatóságával.

A MOL Bubi egy közösségi közlekedési eszköz, amely biztosítja, hogy bárki egyszerűen kerékpárra pattanjon Budapesten. Ezért nevezzük Budapest biciklinek (Bubi). A MOL Bubi célja, hogy olyanok számára is biztosítsa a városi kerékpározás kényelmét és gyorsaságát, akik valamiért nem tudják, vagy nem akarják a saját biciklijüket használni, akik ingáznak Budapestre és nem tudják egész nap maguknál tartani a biciklit, esetleg nincs is saját kerékpárjuk. Egyirányú közlekedésre is használható, nem muszáj a visszautat is kerékpárral megtenni, ha váratlanul eleredne az eső, nehéz csomagot kaptunk vagy összetalálkozunk egy autós ismerősünkkel, aki elvisz. Nem kell a lopás kockázatát viselni, ha használat után a gyűjtőállomáson használója mindig megfelelően visszahelyezi a biciklit, annak sorsáért a továbbiakban már nem ő a felelős. Nem kell saját kerékpárral rendelkezni, csak ki kell menni egy gyűjtőállomáshoz és használni. Az utazásunk minden szakaszát az arra legalkalmasabb eszközzel tehetjük meg, távolabbról érkezve metróról, vonatról, távolsági buszról átszállhatunk kerékpárra, és a belváros utcáin már azzal tehetjük meg az utat.

A közbringák egységes kinézetű, speciálisan a városi forgalomra tervezett, strapabíró kerékpárok. Olyan elemekből állnak, amelyek nem kompatibilisek más típusú kerékpárok alkatrészeivel, ezért ellopni nem érdemes őket. A MOL Bubi olyan látványos, innovatív megoldásokat is tartalmaz, mint például a gyűjtőállomások megújuló energiával, napelemmel történő működtetése vagy a nagyméretű érintőképernyővel felszerelt terminálok. A közterületi rendszerelemek karbantartásáról és a közösségi kerékpárok újraelosztásáról a BKK által megbízott Közbringa Kft. gondoskodik, munkatársai folyamatosan ellenőrzik a gyűjtőállomásokat, hogy az igényekhez igazodva ott mindig kellő számú kerékpár és szabad férőhely legyen.

Tudnivalók a MOL Bubi használatáról

 • A jegyek és bérletek érvényességi ideje alatt (mely 24 órától egy évig terjedhet, a jegy és bérlet típusától függően) a rendszer alkalmanként legfeljebb 30 perces időtartamban díjmentesen, korlátlan számban használható.
 • 30 percet meghaladó folyamatos használat után használati díjat kell fizetni. A 30. perc után az egyre emelkedő használati díjjal arra ösztönözzük az ügyfeleket, hogy tegyék vissza a biciklit útjuk megtétele után, hogy más is használhassa; ne vigyék magukkal munkahelyükre, haza, moziba, étterembe stb. több órára. A díjszabás részletei a molbubi.bkk.hu oldalon elérhetők.
 • MOL Bubi bérlettel maximum 4 kerékpár bérelhető egyszerre, és nem kell kauciót fizetni.
 • Egy regisztrációval akár 4 kerékpár is elvihető, ehhez 4 jegy vásárlása szükséges. Ekkor kerékpáronként 25.000 Ft előengedélyezett használati díjat (kauciót) zárolunk az ügyfél bankszámláján, amit a jegy érvényességi idejének lejártával kap vissza a használati díjak levonásával csökkentett összegben.

A BKK idén folytatja az első 76 gyűjtőállomáshoz kapcsolódóan a belváros komplex kerékpárosbarát fejlesztésének kivitelezését, a 22 új gyűjtőállomáshoz kapcsolódóan pedig a forgalomtechnikai beavatkozások előkészítését, melynek célja, hogy a MOL Bubi közbringarendszer szolgáltatási területén a kerékpározás vonzóbbá váljon, és emellett a közlekedés minden résztvevője számára biztonságosabb legyen. A belváros kerékpárosbarát fejlesztésének célja, hogy a MOL Bubi gyűjtőállomások által lefedett területen mindenhol könnyen lehessen kerékpározni.

 

mol_bubi

A BKK folytatja a MOL Bubi fejlesztését – elkezdődött az új gyűjtőállomások telepítése

2015. május 8.

Idén nyáron 21+1 új gyűjtőállomással, 616 dokkolóhellyel és 50 kerékpárral bővül a közbringarendszer Budapesten. Tarlós István főpolgármester korábbi ígérete szerint a tavaly befolyt csaknem 180 millió forint kötbért a BKK a közbringarendszer fejlesztésére fordítja, és bővíti a szolgáltatással lefedett területet. A tervezett gyűjtőállomások helyszíneit a BKK a kerületi önkormányzatokkal történő egyeztetéseket követően, valamint a MOL Bubi Facebook-oldalán a felhasználók javaslatait, észrevételeit figyelembe véve jelölte ki. A szükséges engedélyek birtokában a vállalkozó elkezdte azok telepítését. Egy gyűjtőállomás magántőke bevonásával, a Futureal Csoport támogatásával épül a Corvin sétányon. Mind a 22 új gyűjtőállomásra olyan terminált telepít a BKK, amelyen keresztül az alkalmi felhasználók is tudnak regisztrálni és jegyet vásárolni. Névadó szponzorként a MOL évi 122 millió forinttal támogatja a rendszer működését.

A MOL Bubi rendszer tíz kerületben lévő 76 gyűjtőállomását és az 1100 zöld biciklit további 22 gyűjtőállomás és 50 kerékpár követi az I., II., VI., VIII., IX., XI., XII. és a XIII. kerületben. Áprilisban és májusban eddig a II. kerületben a Millenárisnál és a Fény utcai piacnál, a VI. kerületben a Podmaniczky utcában, a VIII. kerületben a Horváth Mihály téren és a II. János Pál pápa téren, a XI. kerületben a Kosztolányi Dezső téren, az Újbuda-központnál, a Bertalan Lajos utca és a Stoczek József utca sarkán, a Villányi út–Karolina út kereszteződésben, míg a XII. kerületben a BAH-csomópontnál kerültek ki az új gyűjtőállomások. Ezen felül MOL Bubi gyűjtőállomást épít a kivitelező az Alkotás utca és a Márvány utca sarkán, valamint a Kertészeti Egyetemnél, a Horváth-kertben (a Krisztina körút és az Alagút utca kereszteződénél), a Császár-Komjádi uszodánál, a Margit körútnál a Tölgyfa utcában, a Mechwart ligetnél a Szász Károly utcában, továbbá a Váci úton a Bulcsú utcai, valamint a Váci úton a Dráva utcai kereszteződésnél. A további három gyűjtőállomás helyszínét az érintett kerületi önkormányzatokkal egyeztetve a hetekben véglegesítik, ezt követően ezeken a helyszíneken is indulhat a kivitelezés. Az összes új gyűjtőállomást és bringákat várhatóan nyár elején vehetik igénybe a közbringarendszer használói. Jelenleg az új gyűjtőállomások még nem üzemelnek – ezt a helyszínen kihelyezett tájékoztató is jelzi –, így ezeken a helyszíneken kerékpárt bérelni és visszaadni a beüzemelésük előtt nem lehet. A gyűjtőállomások telepítési munkáiról és az állomások üzembe helyezéséről folyamatosan beszámolunk a MOL Bubi Facebook-oldalán.

A MOL Bubi közbringarendszer fő szponzora a MOL, ennek köszönhetik többek között a bringák az almazöld színt is és a teljes arculatot is ez a szín határozza meg. Az évi 122 millió forintos szponzoráció az üzemeltetési költségek közel felére elegendő. A zöld bringák egy csapásra Budapest legzöldebb közösségi közlekedési eszközévé váltak és hamar megszerették őket az ügyfelek. A MOL Bubi közbringarendszer tavaly szeptemberi átadása óta közel 400.000 bérlést regisztráltak: csúcsidőszakban, illetve ha jó az idő, rendre napi 4000 feletti a bérlések száma. A 2015-ben március végéig 1 918 db jegyet értékesítettek, ugyanezen időszakban 1 223-an váltottak bérletet. A belváros kitűnő lefedettsége miatt a legnépszerűbb gyűjtőállomások továbbra is a szórakozó negyedek/bulihelyek közelében lévők: a Kálvin téri, az Erzsébet téri, a Városháza parki, valamint a Fővám téri bérlések száma meghaladta a kétezret az adott időszakban.

Mi a MOL Bubi?

A MOL Bubi közbringarendszer elindításával új fejezetet nyitottunk a budapesti közösségi közlekedésben. Célunk, hogy a kerékpáros közlekedés feltételeinek javításával egyre többen válasszák rövid városi utazásaikhoz alternatívaként a biciklit. A rendszer egyesíti az egyéni közlekedés szabadságát a kötöttpályás közlekedés megbízhatóságával.

A MOL Bubi egy közösségi közlekedési eszköz, amely biztosítja, hogy bárki egyszerűen kerékpárra pattanjon Budapesten. Ezért nevezzük Budapest biciklinek (Bubi). A MOL Bubi célja, hogy olyanok számára is biztosítsa a városi kerékpározás kényelmét és gyorsaságát, akik valamiért nem tudják, vagy nem akarják a saját biciklijüket használni, akik ingáznak Budapestre és nem tudják egész nap maguknál tartani a biciklit, esetleg nincs is saját kerékpárjuk. Egyirányú közlekedésre is használható, nem muszáj a visszautat is kerékpárral megtenni, ha váratlanul eleredne az eső, nehéz csomagot kaptunk vagy összetalálkozunk egy autós ismerősünkkel, aki elvisz. Nem kell a lopás kockázatát viselni, ha használat után mindig gyűjtőállomáson rakja le használója biciklit, annak sorsáért a továbbiakban már nem a használó a felelős. Nem kell saját kerékpárral rendelkezni, csak ki kell menni egy gyűjtőállomáshoz és használni. Az utazásunk minden szakaszát az arra legalkalmasabb eszközzel tehetjük meg, távolabbról érkezve metróról, vonatról, távolsági buszról átszállhatunk kerékpárra, és a belváros utcáin már azzal tehetjük meg az utat.

A közbringák egységes kinézetű, speciálisan a városi forgalomra tervezett, strapabíró kerékpárok. Olyan elemekből állnak, amelyek nem kompatibilisek más típusú kerékpárok alkatrészeivel, ezért ellopni nem érdemes őket. A MOL Bubi olyan látványos, innovatív megoldásokat is tartalmaz, mint például a gyűjtőállomások megújuló energiával, napelemmel történő működtetése vagy a nagyméretű érintőképernyővel felszerelt terminálok. A rendszer üzemeltetéséről a BKK által megbízott Közbringa Kft. gondoskodik, munkatársai folyamatosan ellenőrzik a gyűjtőállomásokat, hogy az igényekhez igazodva ott mindig kellő számú kerékpár és szabad férőhely legyen.

Tudnivalók a MOL Bubi használatáról

 • A jegyek és bérletek érvényességi ideje alatt (mely 24 órától egy évig terjedhet, a jegy és bérlet típusától függően) a rendszer alkalmanként legfeljebb 30 perces időtartamban díjmentesen, korlátlan számban használható.
 • 30 percet meghaladó folyamatos használat után használati díjat kell fizetni. A 30. perc után az egyre emelkedő használati díjjal arra ösztönözzük az ügyfeleket, hogy tegyék vissza a biciklit útjuk megtétele után, hogy más is használhassa; ne vigyék magukkal munkahelyükre, haza, moziba, étterembe stb. több órára. A díjszabás részletei a molbubi.bkk.hu oldalon elérhetők.
 • MOL Bubi bérlettel maximum 4 kerékpár bérelhető egyszerre, és nem kell kauciót fizetni.
 • Egy regisztrációval akár 4 kerékpár is elvihető, ehhez 4 jegy vásárlása szükséges. Ekkor kerékpáronként 25.000 Ft előengedélyezett használati díjat (kauciót) zárolunk az ügyfél bankszámláján, amit a jegy érvényességi idejének lejártával kap vissza a használati díjak levonásával csökkentett összegben.

A BKK idén folytatja a belváros komplex kerékpárosbarát fejlesztését, melynek célja, hogy a MOL Bubi közbringarendszer szolgáltatási területén a kerékpározás vonzóbbá váljon, és emellett a közlekedés minden résztvevője számára biztonságosabb legyen. A belváros kerékpárosbarát fejlesztésének célja, hogy a MOL Bubi gyűjtőállomások által lefedett területen mindenhol könnyen lehessen kerékpározni.

 

mol_bubi

Véget ért a MOL Bubi téli üzeme

2015. március 1.

2015. március 1-jén a MOL Bubi téli üzeme véget ért. A lezárult időszakban elvégeztük a kerékpárok teljes műszaki átvizsgálását és a szükséges javításokat, az almazöld kerékpárok ismét az eredeti létszámban állnak rendelkezésre a gyűjtőállomásokon.


mol_bubi

MOL Bubi közbringarendszer karbantartása

2015. február 25.

A MOL Bubi közbringarendszer karbantartása miatt 2015. február 25-én (szerda) 22 órától legkésőbb február 26-án (csütörtök) hajnali 4 óráig nem lehet majd regisztrálni, kerékpárt bérelni, illetve új jegyeket vásárolni. A nyitott bérlésben lévő kerékpárokat azonban ez idő alatt is vissza lehet adni. Az esetleges kellemetlenségért elnézést kérünk.


mol_bubi

Tájékoztatás MOL Bubi gyűjtőállomás ideiglenes szüneteltetéséről és a téli üzem bevezetéséről

2015. január 16.

A budai fonódó villamoshálózat Bem rakparti ágának építése miatt a Batthyány téri MOL Bubi gyűjtőállomást átmeneti időre leszereljük. Kerékpárt bérelni és visszaadni addig a hozzá legközelebbi Szilágyi Dezső téri és Horvát utcai gyűjtőállomáson lehet. Köszönjük a megértést és a türelmet.

2015. január 19-étől, hétfőtől a MOL Bubi téli üzemre vált, ami előreláthatólag február végéig fog tartani. Ezalatt a kerékpárok teljes műszaki átvizsgálását és a szükséges javításokat is elvégezzük. Február végéig a megszokottól kevesebb, 440 közbringa lesz elérhető a gyűjtőállomásokon. Megnövekedett igény esetén természetesen növeljük a bringák számát még ebben az időszakban is.

 

mol_bubi

MOL Bubi már okostelefonon is

2014. december 18.

Okostelefonról és tabletről is elérhetővé válik 2014. december 18-ától az egyre népszerűbb budapesti közbringarendszer használatát segítő alkalmazás, a MOL Bubi-applikáció, amely az online áruházakból – azok publikálási idejétől függően – hamarosan ingyen letölthető. Ennek segítségével használni lehet a közbringázással kapcsolatos összes funkciót a regisztrációtól és a bérléstől kezdve a bankkártyás fizetésen át egészen a MOL Bubi gyűjtőállomások térképes megjelenítéséig. Az okostelefonokra telepíthető QR-kód-olvasóval villámgyors és egyszerű a bérlés: csak meg kell érinteni a MOL Bubi-alkalmazás jobb alsó sarkában lévő ikont, ezzel beolvasni a bicikli hátsó részén található kódot, és máris nyeregbe lehet pattanni.

A MOL Bubi mobilalkalmazással teljessé válik a bérlési lehetőségek eszköztára: a kerékpárok hátulján található QR-kódot beolvasva a telefon kijelzőjén megjelenik a kerékpár száma, foglaltsága, és ha szabad a bringa, a „kerékpár bérlése” gomb, ezt követően pedig csak egy kattintás, és egyszerre akár 4 zöld biciklit is ki lehet bérelni. A gyors és egyszerű bérléshez a mobilkészüléket a kerékpár hátulján lévő QR-kód fölé kell tartani, és a készülék pár pillanat alatt beolvassa és azonosítja az ábrába kódolt információt. Ha még nincs telepítve a felhasználó telefonjára QR-kód-olvasó alkalmazás, a program erre is felhívja a figyelmet és átirányít valamelyik online webáruházba, ahonnan ingyen le lehet azt tölteni.

A közbringák fedélzeti komputere mellé elhelyezett grafikus QR-kódban az adott zöld bringa egyedi azonosítója szerepel. A most megjelent applikáció a leolvasás után ezt az azonosítót küldi el a központi szervernek, amely közvetlenül engedélyezi a bérlést, és vezérli a gyűjtőállomáson a dokkoló nyitását. Ezzel a Nyugat-Európában is egyedülálló funkcióval sokkal gyorsabbá és kényelmesebbé válik a bringabérlés összehasonlítva azzal, amikor kézzel kell megadni minden szükséges felhasználói adatot a gyűjtőállomások terminálján vagy a kerékpárok fedélzeti komputerén.

A MOL Bubi-applikáció nemcsak felhasználóbarát, de az alapfunkciókon kívül rendelkezik minden olyan tulajdonsággal is, amelyek a biciklizők kényelmét szolgálhatják. Ilyen például a bérleteseknek kínált online egyenlegfeltöltés vagy az a lehetőség, hogy a különböző típusú jegyekből egyszerre akár négy darab is váltható egyetlen tranzakcióban. Aki a MOL Bubi gyűjtőállomások helyszínére kíváncsi, egyetlen kattintással megtalálja azokat az online Budapest-térképen, de PIN kódot cserélhet, és akár áfás számlát is igényelhet az az ügyfél, aki el tudja számolni közlekedési költségeit. Az alkalmazás felületén a használatkor tapasztalt hibákat is gyorsan és könnyen be lehet jelenteni, ezzel a karbantartási időt jelentősen lerövidíthetik a közbringarendszer használói.

Télen is lehet tekerni a MOL Bubit, a hűvösebb idő ellenére most is sokan pattannak nyeregbe. A közbringarendszer szeptember 8-ai elindulása óta, vagyis három hónap alatt több mint 265 ezer alkalommal bérelték ki a zöld kerékpárokat, a regisztrált felhasználók száma mára meghaladta a tízezret.

Az első hónapok tapasztalatait elemezve már dolgozunk a közbringarendszer bővítésén, a meglévő szolgáltatási terület kiterjesztésén és a használat komfortjának javításán. A most elinduló MOL Bubi-alkalmazással a magyaron kívül már angol és német nyelvű segítséggel is válthatunk jegyet, bérelhetünk biciklit okostelefonon keresztül. Ezzel újabb minőségi szintet ugrik a budapesti kerékpáros közösségi közlekedési rendszer, hiszen a korábbinál is gyorsabb és egyszerűbb lett a 76 gyűjtőállomás és az 1100 zöld bicikli használata.

Az Európai Unió támogatásával megvalósuló fejlesztés több mint egymilliárd forintba kerül. A „Budapesti Kerékpáros Közösségi Közlekedési Rendszer kialakítása” c. projektet az EU Regionális Fejlesztési Alapja a Széchenyi 2020 keretében támogatja. A projekt összköltsége nettó 1,059 millió forint, amelyből 900 millió forint az EU-s támogatás, az önrészt pedig a Fővárosi Önkormányzat nyújtja a BKK-nak. A rendszer üzemeltetését fő szponzorként a MOL támogatja, ezen felül a felhasználók által megváltott jegyek és bérletek bevételei és a Fővárosi Önkormányzat támogatása biztosítja a rendszer fenntartását.

 

mol_bubi

Indul a „Csekkold a MOL Bubit!” játék a Facebookon!

2015. december 10.

Tekerj a zöld közbringákkal, csekkolj be valamelyik gyűjtőállomáson, és bejegyzésedet oszd meg ismerőseiddel! A játékban megtaláljátok az összes MOL Bubi gyűjtőállomás helyszínét (például MOL Bubi gyűjtőállomás, Széna tér – 0204) Facebookon is. Nektek pedig nincs más dolgotok, mint használni valamelyiket, és megosztani a helyszínt 2014. december 20-án éjfélig. Fontos, hogy a becsekkolás publikus legyen, hiszen így tudjuk csak a játékban részt vevőket megtalálni. Közülük választunk ki december 20-án három szerencsést, akik egy-egy MOL Bubi stílusú Bagaboo biciklistáskát nyernek. A teljes játékszabályt ide kattintva éritek el.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.


mol_bubi

Megváltozott forgalmi rend a Budai alsó rakpart Margit hídi fel- és lehajtóágának zárása miatt

2014. november 8.

A Margit híd–Buda MOL Bubi gyűjtőállomás mostantól a Margit híd, budai hídfő H buszmegálló melletti zebrán keresztül vagy a rakpart irányából érhető el. A Kacsa utcai MOL Bubi gyűjtőállomást pedig áthelyeztük a Bem József térre. A budai fonódó villamoshálózat Bem rakparti ágának építése indokolta a módosításokat. Az Árpád fejedelem útja Margit híd alatti részén további jelentős forgalmi változásokra kell számítani, melyek érintik a kerékpáros közlekedést is. További részletek az alábbi linken érhetők el: https://www.bkk.hu/2014/11/44217/


mol_bubi

Tájékoztatás MOL Bubi gyűjtőállomás újbóli üzembe helyezéséről

2015. november 11.

A Kacsa utcai MOL Bubi gyűjtőállomást áthelyeztük és újra üzembe helyeztük a közeli Bem József téren.

Köszönjük a megértést és a türelmet.


mol_bubi

Tájékoztatás MOL Bubi gyűjtőállomások ideiglenes lezárásáról

2015. november 04.

A Kacsa utcai MOL Bubi gyűjtőállomást áthelyezzük a közeli Bem térre, ahol várhatóan november közepén helyezzük újra üzembe.
Kerékpárt bérelni és visszaadni addig a hozzá legközelebbi Batthyány téri és Horvát utcai gyűjtőállomáson lehet.

Köszönjük a megértést és a türelmet.


mol_bubi

Indul a MOL Bubi Bingó

2014. október 20.

Bringázzon MOL Bubival és nyerjen BKK-s ajándékokat! A MOL Bubi Bingó játékunkban minden munkanapon kiválasztunk egy biciklit, melynek azonosító számát közzétesszük előző este a MOL Bubi Instagram-oldalán (instagram.com/molbubi). Aki a kiválasztott kerékpárt bérli, és megoszt erről egy fotót aznap az Instagramon #molbubi és #molbubibingo hashtaggel ellátva, sorsoláson vesz részt. Akinek kedvez a szerencse, BKK-s bögrét és kerékpáros váztáskát nyer, melyet a BKK Rumbach Sebestyén utcai ügyfélközpontjában vehet át. A napi nyertes nevét a MOL Bubi Instagram oldalán tesszük közzé. A játékban csak a 14. életévüket betöltött személyek vehetnek részt. A MOL Bubi Bingó 2014. október 21-étől 2014. november 10-éig tart.

Kövessen minket az Instagramon, járjon mindennap MOL Bubival, és ossza meg élményeit!


mol_bubi

Folytatjuk a MOL Bubi fejlesztését

2014. október 9.

A várakozásokat is felülmúlja a Tarlós István főpolgármester programjában szereplő MOL Bubi közbringarendszer sikere. Az indulás első hónapjában már 120.000 fölött jár a bérlések száma, és több ezren váltottak jegyet vagy bérletet a zöld bringákra. A beruházás késedelmes teljesítése miatt kiszabott kötbért a BKK Tarlós István főpolgármester korábbi ígérete szerint a közbringarendszer fejlesztésére fordítja, bővíti a zöld bringákkal lefedett területet: a tervek szerint tavasszal új gyűjtőállomásokat és kerékpárokat helyezünk üzembe!

A közbringarendszert kivitelező konzorcium többször is olyan jelentős mértékben túllépte a teljesítési határidőket, hogy elérte a szerződésben meghatározott kötbérplafont, amelyet a vállalkozó is elismert. Az így befolyó csaknem 180 millió forintot a MOL Bubi fejlesztésére fordítjuk.

Ebből a pénzből körülbelül 20 új gyűjtőállomással és 300 biciklivel tudjuk bővíteni a közbringarendszert. A fejlesztés előkészítése már tart. Miután tisztáztuk a tervezett gyűjtőállomások helyszínét és tulajdoni viszonyát, a szükséges engedélyek beszerzését követően előreláthatóan 6 hónap múlva jelenhetnek meg az újabb dokkolók és zöld kerékpárok a főváros utcáin.

A gyűjtőállomások új helyszíneire máris tömegesen érkeznek a javaslatok. A MOL Bubi Facebook-oldalán a közbringarendszer használói folyamatosan osztják meg észrevételeiket, kéréseiket a már beharangozott fejlesztéssel kapcsolatban, de a BKK-hoz önkormányzati és vállalkozói oldalról is érkeznek hasonló igények.

A további gyűjtőállomások helyszínét az érintett kerületi önkormányzatokkal egyeztetve a hetekben véglegesítjük, az ezzel kapcsolatos tervezési munka már korábban elkezdődött. A bővítésnek köszönhetően a MOL Bubi dokkolók a pesti oldalon elérhetik majd a II. János Pál pápa teret, a Corvin sétányt és a Millenniumi városközpont térségét. Budán pedig a Kosztolányi Dezső tér, a Millenáris környéke kapcsolódhat be a közbringarendszerbe, de a szükséges engedélyek beszerzése után a Margit hídtól északra is épülhet új MOL Bubi gyűjtőállomás a Komjádi Béla uszoda és a Kolosy tér térségében.

 

mol_bubi

Tájékoztatás a MOL Bubi gyűjtőállomás ideiglenes lezárásáról

2014. október 6.

Az Üllői út–Ferenc körúti MOL Bubi gyűjtőállomás 2014. október 6-án, reggel 7 órától előreláthatólag október 14-éig nem üzemel a helyszínt érintő átalakítási munkálatok miatt. Kerékpárt bérelni és visszaadni az érintett gyűjtőállomáson ez idő alatt tehát nem lehetséges. Köszönjük a megértést és a türelmet.


mol_bubi

Százezerszer tekerték a MOL Bubit

2014. október 3.

Szerda délután átlépte a 100.000-et a MOL Bubi közbringarendszerben regisztrált bérlések száma. A Tarlós István programjában szereplő közbringarendszer 2014. szeptember 8-ai átadása óta ennyiszer használták a zöld kerékpárokatat. Az érvényes bérlettel rendelkezők száma is folyamatosan emelkedik: az indulás óta négyezren vettek kedvezményes MOL Bubi bérletet a BKK ügyfélközpontjaiban, és több ezerre tehető a gyűjtőállomások érintőképernyős termináljánál megváltott jegyek száma is.

A százezredik bérlő egy budapesti ügyvéd volt, aki elmondta, hogy már a MOL Bubi indulásának napján bérletet váltott, s azóta is gyakran használja a zöld bringákat a hétköznapi városi ügyintézéshez. Dr. Horányi Márton szerdán éppen ebédelni indult munkahelyéről, és ezzel vált a MOL Bubi százezredik bérlőjévé. Ügyfelünknek Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója a Rumbach Sebestyén utcai MOL Bubi gyűjtőállomásnál személyesen köszönte meg, hogy rendszeres használója a közbringarendszernek.

A MOL Bubi töretlen népszerűségnek örvend: a legfrissebb adatokból kiderül, hogy jó időben gyakran emelkedik ötezer fölé a napi bérlések száma, de még az esős napokon is több mint háromezer használatot rögzít a közbringarendszer. Változatlanul sokan élnek azzal a lehetőséggel, hogy egy regisztrációval több kerékpárt visznek el a gyűjtőállomásokról, a egy-egy alkalommal pedig átlagosan 18 percet kerékpároznak a MOL Bubi ügyfelei.

A Fővárosi Önkormányzat megbízásából, a BKK beruházásában megvalósult közbringrarendszer elindulása óta már jól látszanak, melyek a legnépszerűbb és leggyakrabban használt gyűjtőállomások: továbbra is vezet a Városháza park, a Kálvin tér, a Fővám tér a Szent Gellért tér, de népszerű a Nyugati téri és a Boráros téri gyűjtőállomás is. A Közbringa Kft. logisztikai szakemberei folyamatosan figyelik, hová kell a kerékpárokat átcsoportosítaniuk vagy adott esetben elszállítaniuk a bicikliket a betelt gyűjtőállomásokról. A zöld kerékpárok helyes használatáról egyébként részletes bemutató videót töltöttünk fel a MOL Bubi honlapjára, és a közbringarendszer Facebook-oldalán is nap mint nap jelennek meg hasznos tippek, információk.

Köszönjük, hogy ilyen sokan választják a közösségi közlekedés új formáját, és járulnak hozzá ahhoz, hogy Budapest zöldebb legyen!

 

mol_bubi

MOL Bubi rekord az autómentes hétvége első napján

2014. szeptember 21.

A ma is zajló autómentes hétvégén rengeteg érdeklődő látogatott ki az Andrássy útra, akik a számos kísérőprogram mellett a MOL Bubira is kíváncsiak voltak. Szombaton megdőlt a közbringák eddigi bérlési csúcsa: tegnap majdnem 6000-szer pattantak nyeregbe a felhasználók. Az autómentes hétvége ma is tart, ahol a kilátogatók többek között a BKK jóvoltából megismerhetik a közösségi közlekedés jelenét és jövőjét, gyermekprogramokon vehetnek részt, megkóstolhatják a Street Food Show és a Főzdefeszt finom ételeit és kézműves söreit, valamint a remek időben ismét az almazöld bringákra pattanhatnak, ha az autózás helyett környezettudatos közlekedési módot választanák.

Szeptember 20-án, szombaton, az autómentes hétvége első napján megdőlt a MOL Bubi bringák bérlési rekordja: a közbringarendszer szeptember 8-ai elindulásának másnapján már több mint 5700-an kölcsönözték ki az almazöld biciklik egyikét, tegnap azonban közel 6000-en pattantak nyeregbe. Ez azt jelenti, hogy a közösségi közlekedést népszerűsítő Mobilitási Hét szombati napján átlagosan hatan tekerték az 1100 bérelhető almazöld bringa mindegyikét. A legtöbben, 522-en este 6 és 7 óra között ültek fel a MOL Bubi biciklik valamelyikére, hogy éljenek a városi kerékpározás kényelmével és gyorsaságával, vagy kipróbálják azt. A közbringarendszer népszerű és sikeres, amit a több mint 3100 eladott bérlet és az 1900-at meghaladó, a MOL Bubi alkalmi kipróbálására lehetőséget nyújtó megvásárolt jegy is jól mutat. A felhasználók egy bérlés alkalmával átlagosan mintegy 20 percet bicikliznek. A népszerűség következtében már dolgozunk a közbringarendszer bővítésén, a meglévő hálózat sűrítésén.

A Mobilitási Hét keretében megrendezett autómentes hétvége ma is tart az ebből az alkalomból a közúti közlekedés elől lezárt Andrássy úton, ahol a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szervezésében a kilátogatók megismerkedhetnek a fővárosi közösségi közlekedés jelenével és jövőjével. A minden évben több százezer embert vonzó eseményen az idén több közösségi közlekedési szolgáltató is jelen van, a gyermekek kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, meseelőadásokat nézhetnek, megtanulhatják a KRESZ alapjait, beülhetnek a metrószimulátorba, a felnőttek pedig kipróbálhatják a MOL Bubit, behatóan megismerkedhetnek a BKK elmúlt évek során forgalomba állított égszínkék buszflottájával, a Street Food Show és a Főzdefeszt finom ételeit és kézműves söreit is megkóstolhatják, vagy felkereshetik az Utazó Olvasó buszát.

Tudnivalók a MOL Bubi használatáról

A jegyek és bérletek érvényességi ideje alatt (mely 24 órától egy évig terjedhet, a jegy és bérlet típusától függően) a rendszer alkalmanként legfeljebb 30 perces időtartamban díjmentesen, korlátlan számban használható.

 • 30 percet meghaladó folyamatos használat után használati díjat kell fizetni. A 30. perc után az egyre emelkedő használati díjjal arra ösztönözzük az ügyfeleket, hogy tegyék vissza a biciklit útjuk megtétele után, hogy más is használhassa; ne vigyék magukkal munkahelyükre, haza, moziba, étterembe stb. több órára,. A díjszabás részletei a molbubi.bkk.hu oldalon elérhetők.
 • MOL Bubi bérlettel maximum 4 kerékpár bérelhető egyszerre, és nem kell kauciót fizetni.
 • Egy jeggyel szintén egyszerre akár 4 kerékpár is elvihető, de ekkor kerékpáronként 25.000 Ft kauciót foglalunk az ügyfél bankszámláján, amit a jegy érvényességi idejének lejártával kap vissza a használati díjak levonásával csökkentett összegben.

A MOL Bubi közbringarendszer 76 gyűjtőállomáson 1100 jellegzetes színű, almazöld kerékpárral áll a bringázni vágyók rendelkezésére télen-nyáron, a nap 24 órájában. Az egymástól 300-500 méterre elhelyezett gyűjtőállomások a pesti oldalon a Nagykörúton és a Városligeten belül, Budán pedig a Vízivárosban, valamint a dél-budai egyetemi negyedben és a Margitszigeten találhatók. A közbringák egységes kinézetű, speciálisan a városi forgalomra tervezett, strapabíró kerékpárok. Olyan elemekből állnak, amelyek nem kompatibilisek más típusú kerékpárok alkatrészeivel, ezért ellopni nem érdemes őket. A MOL Bubi olyan látványos, innovatív megoldásokat is tartalmaz, mint például a gyűjtőállomások megújuló energiával, napelemmel történő működtetése vagy a nagyméretű érintőképernyővel felszerelt terminálok. A rendszer üzemeltetéséről a BKK által megbízott Közbringa Kft. gondoskodik, munkatársai folyamatosan ellenőrzik a gyűjtőállomásokat, hogy az igényekhez igazodva ott mindig kellő számú kerékpár és szabad férőhely legyen.

A MOL Bubi közbringarendszer a Fővárosi Önkormányzat megbízásából a Budapesti Közlekedési Központ beruházásában valósult meg. Az Európai Unió támogatásával megvalósult fejlesztés több mint egymilliárd forintba került. A „Budapesti Kerékpáros Közösségi Közlekedési Rendszer kialakítása” c. projektet az EU Regionális Fejlesztési Alapja a Széchenyi 2020 keretében támogatja. A projekt összköltsége nettó 1,059 millió forint, amelyből 900 millió forint az EU-s támogatás, az önrészt pedig a Fővárosi Önkormányzat nyújtotta a BKK-nak.

 

mol_bubi

MOL Bubi: figyelni kell a dokkolásnál!

2014. szeptember 17.

A közbringarendszer használóinak érdemes alaposan ellenőrizniük, hogy sikerrel rögzítették-e a zöld bringákat a gyűjtőállomáson, ugyanis a nem megfelelő dokkolás miatt nemcsak tovább pörög a használati idő, de sajnos más is kiveheti a rosszul visszatett biciklit. 2014. szeptember 16-án, kedden este a MOL Bubi egyik ügyfele valószínűleg nem győződött meg arról, hogy visszaadáskor valóban jól rögzítette-e a kerékpárt a Corvin-negyed metróállomásnál található gyűjtőállomáson. Az éjszakai órákban valaki megpróbált a dokkolóból kivenni egy közbringát, ami sikerült is neki, mert azt nem megfelelően rögzítette a „bérlője”. A GPS-nek köszönhetően azonban a rendőrök időben elfogták a tettest, ezért anyagi kár végül nem keletkezett.

A közbringarendszer július 17-én elindult nyilvános próbaüzeme és szeptember 8-i átadása óta ez volt az első lopási kísérlet, ezért fontosnak tartjuk felhívni a MOL Bubi ügyfeleink figyelmét a bringák megfelelő rögzítésére használat után a gyűjtőállomásokon és arra, hogy ellenőrizzék: a kerékpárokat valóban lezárta a rendszer, azok a dokkolóállásról nem elmozdíthatók. Dokkolás után a kormányt két kézzel megfogva kell kipróbálni, hogy a bicikli kivehető-e, és adott esetben újra rögzíteni azt. A kerékpárok sikeres visszaadását a dokkolóállás sípoló hangja és a zöld LED felvillanása jelzi, de a használat befejezése ellenőrizhető a gyűjtőállomás terminálján és online is a MOL Bubi honlapján, ha megadjuk felhasználói adatainkat.

Fontos tudni, hogy mindegyik MOL Bubi kerékpárba műholdas nyomkövetőt szereltünk, tehát a bringák pillanatnyi helyzetét azonnal le lehet olvasni az irányítóközpontban, jogosulatlan elmozdításukról pedig riasztást küld a rendszer. A zöld kerékpárok kialakítása egyedi, hagyományos szerszámokkal nem megbonthatók, alkatrészeik nem használhatók fel más kerékpárokhoz.

 

mol_bubi

Több mint 5700 MOL Bubi felhasználó – újabb rekord született kedden

2014. szeptember 10.

2014. szeptember 8-án, hétfőn indult el a fővárosi közbringarendszer és az első két napon már közel 2000-en vettek MOL Bubi jegyet vagy bérletet. Ez azt jelenti, hogy a korábbi 2000 tesztelővel együtt így már 4000-en használják az almazöld bringákat. A MOL Bubi számos kedvezménnyel vehető igénybe, egyebek mellett ennek köszönhetően is kiemelt érdeklődés fogadta: kedden már több mint 5700 kölcsönzés történt. Az indulási kedvezmény közül a legtöbb új ügyfelünk a Start bérletet választotta; ők 3000 forintért 2014. december 31-éig használhatják a MOL Bubit, sőt ebből 1500 forintot le is tekerhetnek. A Start bérletből már több mint 1000 darabot értékesítettünk. Aki szeretne bérlethez jutni, annak továbbra is javasoljuk, hogy a várakozás elkerülése érdekében a molbubi.bkk.hu webcímen előzetesen regisztráljon és foglaljon időpontot valamelyik ügyfélközpontunkba, ahol így várakozás nélkül veheti át MOL Bubi bérletét. A közel két hónapig tartó tesztidőszakban és az éles üzemben részt vevőknek köszönjük a nagy érdeklődést és a rengeteg visszajelzést.

Az eddigi statisztikai adatok alapján elmondható, hogy napról napra többen tekernek az almazöld kerékpárokkal. A MOL Bubi második éles napján, kedden meghaladta az 5700-at a kölcsönzések száma. Mind a 76 helyszínen kollégáink segítenek a rendszer indulásának első napjaiban; hozzájuk a MOL Bubi használatával kapcsolatos bármilyen kérdéssel bátran fordulhatnak. Ügyfélközpontjainkban is megerősített létszámmal dolgozunk, ezért hosszabb várakozási idő nélkül juthatott mindenki MOL Bubi bérletéhez.

Az első két napon a legtöbb MOL Bubi biciklis a BKK székházánál található Rumbach Sebestyén utcai, a Móricz Zsigmond körtéri, a Városháza parki, a Kálvin téri és az Erzsébet téri dokkolóállomást használta.

A közbringarendszer indulásakor számos kedvezményt nyújtunk leendő és jelenlegi ügyfeleinknek:

 • Az év végéig (2014. december 31-ig) használható, kedvezményes 3000 forintos MOL Bubi Start bérletet válthatnak azok, akik ismerkedni szeretnének Budapest új közbringa-rendszerével. A MOL Bubi Start bérlet 3000 forintba kerül, ebből 1500 forint felhasználható a félórás díjmentes használaton túl fizetendő díjakra, és 2014. december 31-éig érvényes. A közbringarendszer elindulásának első két napján több mint ezren döntöttek úgy, hogy ezzel a kedvezményes bérlettel próbálják ki a MOL Bubit.
 • Indulási kedvezményként a beindulást követő első időszakban (visszavonásig) az éves bérletet 18.900 forint helyett 12.000 forintért (5000 Ft felhasználható kerettel), a féléves bérletet pedig 12.500 Ft helyett 8000 forintért (3000 Ft felhasználható kerettel) vásárolhatják meg azok, akik hosszabb ideig és/vagy rendszeresen szeretnék használni a MOL Bubit.
 • Állandó kedvezményként az éves közösségi közlekedési BKK-bérlettel rendelkezőknek 50%-os kedvezményt adunk az éves MOL Bubi bérlet árából. Szintén állandó kedvezmény, hogy a vásárlás napján érvényes tömegközlekedési szemeszterbérlettel rendelkező köz- és felsőoktatásban tanulók a féléves MOL Bubi bérletet 20% kedvezménnyel vásárolhatják meg. Az indulási kedvezmények időszakában az 50, illetve 20% kedvezményt a csökkentett éves, illetve féléves bérletárból adjuk.

A bérletek a BKK Ügyfélközpontjaiban (Deák Ferenc tér M, Kelenföld vasútállomás M, Keleti pályaudvar M, BKK központi ügyfélszolgálatán, a Király utca és a Rumbach Sebestyén utca sarkán) vásárolhatók meg, a nagy érdeklődés okán azonban javasoljuk, hogy – a várakozás elkerülése érdekében – a molbubi.bkk.hu webcímen előzetesen regisztráljanak.

A MOL Bubi egy új közösségi közlekedési eszköz, amely biztosítja, hogy bárki egyszerűen kerékpárra pattanjon Budapesten. Célja, hogy olyanok számára is biztosítsa a városi kerékpározás kényelmét és gyorsaságát, akik valamiért nem tudják, vagy nem akarják a saját biciklijüket használni, akik ingáznak Budapestre és nem tudják egész nap maguknál tartani a biciklit, esetleg nincs is saját kerékpárjuk. Egyirányú közlekedésre is használható, azaz nem muszáj a visszautat is kerékpárral megtenni, például ha váratlanul eleredne az eső, nehéz csomagot kaptunk vagy összetalálkozunk egy autós ismerősünkkel, aki elvisz. Nem kell a lopás kockázatát viselni, ha használat után mindig gyűjtőállomáson rakja le használója a biciklit, annak sorsáért a továbbiakban már nem ő a felelős. Nem kell saját kerékpárral rendelkeznie, csak ki kell mennie egy gyűjtőállomáshoz és kivenni egy közbringát. Utazásuk minden szakaszát az arra legalkalmasabb eszközzel tehetik meg, távolabbról érkezve metróról, vonatról, távolsági buszról átszállhatnak kerékpárra, és a belváros utcáin már azzal tehetik meg az utat.

Tudnivalók a MOL Bubi használatáról

 • A jegyek és bérletek érvényességi ideje alatt (mely 24 órától egy évig terjedhet, a jegy és bérlet típusától függően) a rendszer alkalmanként legfeljebb 30 perces időtartamban díjmentesen, korlátlan számban használható.
 • 30 percet meghaladó folyamatos használat után használati díjat kell fizetni. A 30. perc után az egyre emelkedő használati díjjal arra ösztönözzük az ügyfeleket, hogy tegyék vissza a biciklit útjuk megtétele után, hogy más is használhassa; ne vigyék magukkal munkahelyükre, haza, moziba, étterembe stb. több órára,. A díjszabás részletei a molbubi.bkk.hu oldalon elérhetők.
 • MOL Bubi bérlettel maximum 4 kerékpár bérelhető egyszerre, és nem kell kauciót fizetni.
 • Egy jeggyel szintén egyszerre akár 4 kerékpár is elvihető, de ekkor kerékpáronként 25.000 Ft kauciót foglalunk az ügyfél bankszámláján, amit a jegy érvényességi idejének lejártával kap vissza a használati díjak levonásával csökkentett összegben.

Hétfőtől a közbringarendszer 76 gyűjtőállomáson 1100 jellegzetes színű, almazöld kerékpárral áll a bringázni vágyók rendelkezésére télen-nyáron, a nap 24 órájában. Az egymástól 300-500 méterre elhelyezett gyűjtőállomások a pesti oldalon a Nagykörúton és a Városligeten belül, Budán pedig a Vízivárosban, valamint a dél-budai egyetemi negyedben és a Margitszigeten találhatók. A közbringák egységes kinézetű, speciálisan a városi forgalomra tervezett, strapabíró kerékpárok. Olyan elemekből állnak, amelyek nem kompatibilisek más típusú kerékpárok alkatrészeivel, ezért ellopni nem érdemes őket. A MOL Bubi olyan látványos, innovatív megoldásokat is tartalmaz, mint például a gyűjtőállomások megújuló energiával, napelemmel történő működtetése vagy a nagyméretű érintőképernyővel felszerelt terminálok. A rendszer üzemeltetéséről a BKK által megbízott Közbringa Kft. gondoskodik, munkatársai folyamatosan ellenőrzik a gyűjtőállomásokat, hogy az igényekhez igazodva ott mindig kellő számú kerékpár és szabad férőhely legyen.

A MOL Bubi közbringarendszer a Fővárosi Önkormányzat megbízásából a Budapesti Közlekedési Központ beruházásában valósult meg. Az Európai Unió támogatásával megvalósult fejlesztés több mint egymilliárd forintba került. A „Budapesti Kerékpáros Közösségi Közlekedési Rendszer kialakítása” c. projektet az EU Regionális Fejlesztési Alapja a Széchenyi 2020 keretében támogatja. A projekt összköltsége nettó 1,059 millió forint, amelyből 900 millió forint az EU-s támogatás, az önrészt pedig a Fővárosi Önkormányzat nyújtotta a BKK-nak.

Kapcsolódó anyagok:

 

mol_bubi

Nagy érdeklődés fogadta a MOL Bubit, Budapest ma átadott közbringarendszerét

2014. szeptember 8.

2014. szeptember 8-án, hétfőn elindult a fővárosi közbringarendszer, és az első nap már csaknem 1000-en vettek MOL Bubi jegyet vagy bérletet. A MOL Bubi számos kedvezménnyel vehető igénybe a mai naptól, egyebek mellett ennek köszönhetően is kiemelt érdeklődés fogadta: az 1100 almazöld biciklit első éles „munkanapján” közel 2700-an bérelték ki, és a bringák ennek során több mint 38 000 percet töltöttek a fővárosi utakon. A számos indulási kedvezmény közül legtöbb új ügyfelünk a Start bérletet választotta; ők 3000 forintért december 31-éig használhatják a MOL Bubit, sőt, ebből 1500 forintot le is tekerhetnek. Aki szeretne bérlethez jutni, annak továbbra is javasoljuk, hogy a várakozás elkerülése érdekében a molbubi.bkk.hu webcímen előzetesen regisztráljon. A közel két hónapig tartó tesztidőszakban és a ma indult éles üzemben résztvevőknek köszönjük a nagy érdeklődést és a rengeteg visszajelzést.

Sikeresen elindult szeptember 8-án, hétfőn a MOL Bubi, Budapest közbringarendszere. A fővárosiak jelentős részének már ismerősek voltak a gyűjtőállomásokból kivehető zöld kerékpárok, hiszen több mint 2000 tesztelő hetekig tekerte azokat Budapest utcáin. Mától bárki kipróbálhatta bicikliket, ezáltal jelentősen megnőtt a használatuk: a 76 gyűjtőállomáson található 1100 bringát a mai napon közel 2700-an bérelték ki, több mint 38 000 percet töltve a fővárosi utakon; egy-egy ügyfél átlagosan 16 percet tekerte az almazöld közbringát. Mind a 76 helyszínen kollégáink segítenek a rendszer indulásának első napjaiban, akikhez bármilyen, a MOL Bubi használatával kapcsolatos kérdéssel bátran fordulhatnak. Ügyfélközpontjainkban is megerősített létszámmal dolgozunk, így hosszabb várakozási idő nélkül juthatott mindenki MOL Bubi-bérletéhez.

A MOL Bubi indulását kiemelt érdeklődés fogadta: a mögöttünk álló hétvégén elindított előregisztráció során közel ezren jelezték, hogy szeretnének bérletet vásárolni. A közbringarendszer indulásakor számos kedvezményt nyújtunk leendő és jelenlegi ügyfeleinknek:

 • Az év végéig (2014. december 31-ig) használható, kedvezményes 3000 forintos MOL Bubi Start bérletet válthatnak azok, akik ismerkedni szeretnének Budapest új közbringa-rendszerével. A MOL Bubi Start bérlet 3000 forintba kerül, ebből 1500 forint felhasználható a félórás díjmentes használaton túl fizetendő díjakra, és 2014. december 31-éig érvényes. A közbringarendszer elindulásának napján közel 300-an döntöttek úgy, hogy ezzel a kedvezményes bérlettel próbálják ki a MOL Bubit.
 • Indulási kedvezményként a beindulást követő első időszakban (visszavonásig) az éves bérletet 18.900 forint helyett 12.000 forintért (5000 Ft felhasználható kerettel), a féléves bérletet pedig 12.500 Ft helyett 8000 forintért (3000 Ft felhasználható kerettel) vásárolhatják meg azok, akik hosszabb ideig és/vagy rendszeresen szeretnék használni a MOL Bubit.
 • Állandó kedvezményként az éves közösségi közlekedési BKK-bérlettel rendelkezőknek 50%-os kedvezményt adunk az éves MOL Bubi bérlet árából. Szintén állandó kedvezmény, hogy a vásárlás napján érvényes tömegközlekedési szemeszterbérlettel rendelkező köz- és felsőoktatásban tanulók a féléves MOL Bubi bérletet 20% kedvezménnyel vásárolhatják meg. Az indulási kedvezmények időszakában az 50, illetve 20% kedvezményt a csökkentett éves, illetve féléves bérletárból adjuk.

A bérletek a BKK a BKK Ügyfélközpontjaiban (Deák Ferenc tér M, Kelenföld vasútállomás M, Keleti pályaudvar M, BKK központi ügyfélszolgálat Rumbach Sebestyén utca) vásárolhatóak meg, a nagy érdeklődés miatt azonban javasoljuk, hogy – a várakozás elkerülése érdekében – a molbubi.bkk.hu webcímen előzetesen regisztráljanak.

A MOL Bubi egy új közösségi közlekedési eszköz, amely biztosítja, hogy bárki egyszerűen kerékpárra pattanjon Budapesten. Ezért nevezzük Budapest biciklinek (Bubi). A MOL Bubi célja, hogy olyanok számára is biztosítsa a városi kerékpározás kényelmét és gyorsaságát, akik valamiért nem tudják, vagy nem akarják a saját biciklijüket használni, akik ingáznak Budapestre és nem tudják egész nap maguknál tartani a biciklit, esetleg nincs is saját kerékpárjuk. Egyirányú közlekedésre is használható, nem muszáj a visszautat is kerékpárral megtenni, ha váratlanul eleredne az eső, nehéz csomagot kaptunk vagy összetalálkozunk egy autós ismerősünkkel, aki elvisz. Nem kell a lopás kockázatát viselni, ha használat után mindig gyűjtőállomáson rakja le használója biciklit, annak sorsáért a továbbiakban már nem a használó a felelős. Nem kell saját kerékpárral rendelkezni, csak ki kell menni egy gyűjtőállomáshoz és használni. Az utazásunk minden szakaszát az arra legalkalmasabb eszközzel tehetjük meg, távolabbról érkezve metróról, vonatról, távolsági buszról átszállhatunk kerékpárra, és a belváros utcáin már azzal tehetjük meg az utat.

Tudnivalók a MOL Bubi használatáról

 • A jegyek és bérletek érvényességi ideje alatt (mely 24 órától egy évig terjedhet, a jegy és bérlet típusától függően) a rendszer alkalmanként legfeljebb 30 perces időtartamban díjmentesen, korlátlan számban használható.
 • 30 percet meghaladó folyamatos használat után használati díjat kell fizetni. A 30. perc után az egyre emelkedő használati díjjal arra ösztönözzük az ügyfeleket, hogy tegyék vissza a biciklit útjuk megtétele után, hogy más is használhassa; ne vigyék magukkal munkahelyükre, haza, moziba, étterembe stb. több órára,. A díjszabás részletei a molbubi.bkk.hu oldalon elérhetők.
 • MOL Bubi bérlettel maximum 4 kerékpár bérelhető egyszerre, és nem kell kauciót fizetni.
 • Egy jeggyel szintén egyszerre akár 4 kerékpár is elvihető, de ekkor kerékpáronként 25.000 Ft kauciót foglalunk az ügyfél bankszámláján, amit a jegy érvényességi idejének lejártával kap vissza a használati díjak levonásával csökkentett összegben.

Hétfőtől a közbringarendszer 76 gyűjtőállomáson 1100 jellegzetes színű, almazöld kerékpárral áll a bringázni vágyók rendelkezésére télen-nyáron, a nap 24 órájában. Az egymástól 300-500 méterre elhelyezett gyűjtőállomások a pesti oldalon a Nagykörúton és a Városligeten belül, Budán pedig a Vízivárosban, valamint a dél-budai egyetemi negyedben és a Margitszigeten találhatók. A közbringák egységes kinézetű, speciálisan a városi forgalomra tervezett, strapabíró kerékpárok. Olyan elemekből állnak, amelyek nem kompatibilisek más típusú kerékpárok alkatrészeivel, ezért ellopni nem érdemes őket. A MOL Bubi olyan látványos, innovatív megoldásokat is tartalmaz, mint például a gyűjtőállomások megújuló energiával, napelemmel történő működtetése vagy a nagyméretű érintőképernyővel felszerelt terminálok. A rendszer üzemeltetéséről a BKK által megbízott Közbringa Kft. gondoskodik, munkatársai folyamatosan ellenőrzik a gyűjtőállomásokat, hogy az igényekhez igazodva ott mindig kellő számú kerékpár és szabad férőhely legyen.

A rendszer a Fővárosi Önkormányzat megbízásából, a Budapesti Közlekedési Központ beruházásában valósult meg.

 

mol_bubi

Elindult a MOL Bubi!

2014. szeptember 8.

Budapest új közösségi közlekedési lehetőségeként 2014. szeptember 8-án, hétfőn elindult a fővárosi közbringarendszer, a MOL Bubi. Jegyet venni hétfőtől a főbb gyűjtőállomások érintőképernyős felületein és a MOL Bubi weboldalán lehet, míg bérletet a BKK ügyfélközpontjaiban. Javasoljuk, hogy bérlet váltásához – a várakozás elkerülése érdekében – előzetesen regisztráljanak, mely mostantól lehetséges. A 900 millió forint uniós támogatással megvalósuló 76 gyűjtőállomásból, 1100 almazöld, egységes kinézetű, strapabíró kerékpárból álló rendszert hétfő reggel adjuk át a budapestieknek. A MOL Bubi kipróbálására számos kedvezmény vehető igénybe az első naptól kezdve.


mol_bubi

A Clark Ádám téri MOL Bubi gyűjtőállomás újra használható

2014. augusztus 30.

Péntek délután átadták a megszépült Várkert Bazárt, így az építési munkálatok miatt átmenetileg nem üzemelő Clark Ádám téri MOL Bubi gyűjtőállomás a mai naptól ismét zavartalanul működik. Jó biciklizést kívánunk.


mol_bubi

Tájékoztatás gyűjtőállomások ideiglenes lezárásáról

2014. augusztus 27.

A Gyulai Pál utcai gyűjtőállomás 2014. augusztus 27-től előreláthatólag szeptember 14-éig nem használható. Műszaki okok miatt nem üzemel továbbá a Clark Ádám téri és a Kodály köröndi MOL Bubi gyűjtőállomás. Kerékpárt bérelni és visszaadni ezeken a gyűjtőállomásokon nem lehetséges. Köszönjük a megértést és a türelmet!


mol_bubi

Tájékoztatás gyűjtőállomások ideiglenes lezárásáról

2014. augusztus 18.

Az augusztus 20-ai rendezvények miatt a Clark Ádám téri, a Batthyány téri és a Bem rakpart - Kacsa utcai MOL Bubi gyűjtőállomás 2014. augusztus 18-án 8 órától augusztus 21-én 18 óráig nem üzemel. Kerékpárt bérelni és visszaadni a felsorolt gyűjtőállomásokon tehát ez idő alatt nem lehetséges. Köszönjük a megértést és a türelmet!


mol_bubi

Lezárult az előregisztráció a meghosszabbított nyilvános próbaüzemre!

2014. augusztus

Köszönjük mindenkinek, aki jelentkezett a MOL Bubi meghosszabbított nyilvános próbaüzemére, és segít nekünk, hogy a MOL Bubi közbringarendszer tesztelése folytatódhasson. Akinek nem sikerült regisztrálnia, ne keseredjen el, hiszen hamarosan elindul a rendszer Budapesten, és a kerékpárokat bárki kipróbálhatja élesben is. Facebook-oldalunkon és honlapunkon folyamatosan tájékoztatjuk ügyfeleinket a közbringarendszer bevezetéséről, és közzétesszük, mikortól regisztrálhatnak előzetesen a MOL Bubi jegyek és bérletek megvásárlásához.


mol_bubi

Minden információ a MOL Bubi meghosszabbított nyilvános próbaüzeméről – a regisztráció megkezdődött!

2014. augusztus 2.

A MOL Bubi nyilvános próbaüzemét meghosszabbítottuk! Újabb ezer fő kap lehetőséget, hogy elsők között tesztelje a zöld színű városi bringákat. Legyen köztük ön is! Regisztrálni 2014. augusztus 2-án 10 órától augusztus 3-án 18.00 óráig tud honlapunkon, az Új MOL Bubi tesztelő gombra kattintva. Jelentkezni csak a megadott időszakban, illetve az 1000 fős tesztelői létszám eléréséig lehet. A regisztráció megkezdése előtt, kérjük, tájékozódjon a próbaüzemben való részvétel feltételeiről a Mit vállalok tesztelőként? menüpontban! Azokat, akik maradéktalanul teljesítik a vállalásokat, féléves MOL Bubi bérlettel ajándékozzuk meg, melyet a T-Systems finanszíroz. Bízunk abban, hogy önt is a tesztelők között köszönthetjük.


megtelt

Lezárult az előregisztráció a nyilvános próbaüzemre!

2014. július 14.

Köszönjük mindenkinek, aki jelentkezett, és segít nekünk abban, hogy a MOL Bubi közbringarendszer tesztelése megkezdődhessen. Akinek már nem sikerült regisztrálnia, az se keseredjen el, hiszen hamarosan elindul a rendszer Budapesten, és a kerékpárokat bárki élesben is kipróbálhatja. Facebook-oldalunkon és honlapunkon folyamatosan tájékoztatjuk ügyfeleinket a közbringarendszer bevezetéséről, és közzétesszük, mikortól lehet előzetesen regisztrálni a MOL Bubi jegyek és bérletek megvásárlásához.


mol_bubi

Minden információ a MOL Bubi nyilvános próbaüzeméről – a regisztráció megkezdődött!

2014. július 14.

Vegyen részt a MOL Bubi nyilvános próbaüzemében! Tesztelje az elsők között a zöld városi bringákat! Regisztrálni 2014. július 14-én 16 órától július 16-án 18.00-ig tud honlapunkon, az Új MOL Bubi tesztelő gombra kattintva! Jelentkezni csak a megadott időszakban, illetve az 1000 fős tesztelői létszám eléréséig lehet. A regisztráció megkezdése előtt tájékozódjon a próbaüzemben való részvétel feltételeiről a Mit vállalok tesztelőként? menüpontban! Azokat, akik maradéktalanul teljesítik a vállalásokat, féléves MOL Bubi bérlettel ajándékozzuk meg. Bízunk abban, hogy önt is a tesztelők között köszönthetjük!


rákóczi tér2_kicsi

MOL Bubi hétvége a Margitszigeten

2014. április 13.

Április 13-án, vasárnap a Margitszigeten próbálhatjátok ki a közbringákat a 29. Telekom Vivicittá Városvédő Futással egy időben. Gyertek el, üljetek fel a budapesti közösségi közlekedés legújabb járgányára, és ismerkedjetek meg használatával, díjaival, valamint a főváros kerékpárosbarát fejlesztéseivel!


218x162

Folytatódnak a MOL Bubi hétvégék

2014. április 12.

A közbringarendszer indulását megelőzően MOL Bubi hétvégéket tartunk városszerte. Az elsőt március 22–23-án rendeztük meg a Belvárosban, a Városháza parkban. Március 29–30-án, a M4-es metró elindulásának hétvégéjén a Rákóczi teret lepték el az almazöld közbiciklik, április első hétvégéjén pedig a Fővám téren színesítettük a városképet.

A Magyar Kerékpárosklub segítségével szervezett programon, az úgynevezett „Bebiciklizésen” részt vevők több csoportban, előzetes regisztráció alapján elsőként próbálhatták ki a bringákat. Egy hosszabb útvonalat végigbicikliztek, és a biztonságos közlekedés fortélyait is elsajátíthatták.

Az érdeklődők tájékoztatást kaptak a lakóhelyüket és közvetlen környezetüket érintő, a BKK és a főváros által már megvalósított és a tervbe vett kerékpárosbarát fejlesztésekről is. A kihelyezett plakátok és ismertetők segítségével mindenki megismerkedhetett a kerékpáros infrastruktúra változásaival a fővárosi kerületekben.

A legnagyobb érdeklődés természetesen magukat a MOL Bubi közbringákat övezte. A látogatók tájékoztatást kaptak a rendszer alkalmazásának minden mozzanatáról: a regisztrációról, a jegy- és bérletvásárlásról, a használat menetéről, a gyűjtőállomások működéséről, a díjszabásról, valamint arról, hogy a kerékpárokat hogyan kell bérelni, majd visszahelyezni dokkolókba. Ezenkívül rengeteg érdekesség is elhangzott többek közt a kerékpárok súlyáról, felépítéséről, sőt vandálbiztos kivitelezéséről.

Amennyiben te is kíváncsi vagy minderre, szeretettel várunk a következő MOL Bubi hétvégén! Április 13-án a Margitszigeten próbálhatjátok ki a közbringákat, ahol a 29. Telekom Vivicittá Városvédő Futással egy időben találkozhattok a MOL Bubival!

 

Untitled-4

MOL Bubi hétvége a Fővám téren

2014. április 3.

A nagy érdeklődésre és az eddig megrendezett MOL Bubi hétvégék sikerére való tekintettel folytatjuk a programsorozatot. Ezen a hétvégén a Fővám téren találkozhattok a MOL Bubi közbringákkal. Látogassatok meg bennünket, és üljetek fel a hamarosan induló rendszer kerékpárjaira! Ha eljöttök, minden információt megkaptok a rendszer részleteiről és működéséről. Várunk benneteket a Fővám téri MOL Bubi gyűjtőállomásnál!


Untitled-3

Népszerűek a MOL Bubi közbringák

2014. március 31.

MOL Bubi hétvégét tartottuk március 22-23. között Budapesten a Városháza Parkban és március 29-30. között az új M4-es metróval is megközelíthető Rákóczi téren, ahol nagyon sokan kipróbálták a rövidesen induló MOL Bubi közbringarendszer kerékpárjait. Akik eddig kilátogattak hozzánk, azok elsőként ülhettek fel az új biciklikre, illetve információkat kaptak arról is, hogy milyen kerékpárosbarát fejlesztésekre számíthatnak lakókörnyezetükben. A további rendezvényekről folyamatosan adunk tájékoztatást a MOL Bubi közbringarenszer Facebook oldalán.


Untitled-5

Kedvezmények a MOL Bubi közbringarendszer elindításakor

2014. március 31.

A MOL Bubi közbringarendszer elindulásakor többfelé kedvezménnyel is készülünk:

 • Ha a felhasználó rendelkezik éves Budapest-bérlettel, akkor 50% kedvezményt kap az éves MOL Bubi bérlet árából.
 • Az első 1000 magánszemély, aki MOL Bubi bérletet vásárol, az éves bérletet 18.900 forint helyett 12.000 forintért (5000 forint lekerékpározható kerettel), a féléves bérletet pedig 12.500 Ft helyett 8.000 forintért vásárolhatja meg (3.000 forint felhasználható kerettel).
 • A rendszer ingyenes kipróbálását is lehetővé tesszük: az éles üzem indulását követő tíz napon belül a felhasználónak nem kell megfizetnie a 24 órás jegy, a háromnapos jegy vagy a hetijegy árát, ezekhez díjmentesen hozzájuthat, de a 25.000 forintos kauciót ekkor is zároljuk a bankkártyáján. Ám ha rendszert csak a 30 perces díjmentes időszakokban használja (pl. 29 percig), akkor ezt az összeget a jegy érvényességi idejének lejártát követően teljes egészében visszakapja.
 • Diákkedvezmény: a vásárlás napján érvényes tömegközlekedési szemeszterbérlettel rendelkező köz- és felsőoktatásban részt vevő diákok a féléves MOL Bubi bérletet 20% kedvezménnyel vásárolhatják meg.

Kapcsolódó anyagok:

 

bkk_bubi_w4

Folyamatosan épülnek a MOL Bubi gyűjtőállomásai

2014. március 31.

Közel 70 helyszínen készültek el a MOL Bubi gyűjtőállomásai. A belvárosban összesen 75 helyszínen, átlagosan 300-500 méterenként lesznek majd a közbringák tárolására szolgáló dokkolók. Az első ütemben 75 helyszínen 1100 kerékpárt lehet majd használni. A pesti oldalon a Nagykörúton és a Városligeten belül, Budán pedig a Vízivárosban, valamint a dél-budai egyetemi negyedben és a Margitszigeten. A gyűjtőállomások nem csupán dokkolókból állnak: kezelő- és információs felületet tartalmazó terminállal és biztonsági kamerával is felszereljük őket. Az érintőképernyős terminálnál tudtok majd a bankkártyával fizetni.

A 75 gyűjtőállomás helyét a BKK már korábban, a budapestiek és a Magyar Kerékpárosklub véleményének figyelembevételével 2012-ben véglegesítette, a pontos helyszíneket.

 

Kapcsolódó anyagok:

További képekért kattintson ide.

 

bkk_bubi_w5

Először próbálhatták ki a MOL Bubi közbringát a hétvégi Bringaexpón

2014. február 27.

Első alkalommal próbálhatta ki a közönség a rövidesen Budapest utcáin megjelenő közbringarendszer, a MOL Bubi almazöld kerékpárjait és gyűjtőállomásait a VII. PORT Bringaexpón a kőbányai vásárvárosban. A „Budapest bicikli” (MOL Bubi), a főváros új kerékpáros közösségi közlekedési rendszere áprilistól 75 gyűjtőállomáson 1100 db, speciális igénnyel összerakott egyenkerékpárral várja a Budapesten közlekedési alternatívát keresőket. A különlegesen strapabíró, GPS követővel ellátott háromsebességes bicikli – a kiállítás sztárja – szó szerint is új színt hoz majd a főváros közlekedésébe, ahogy erről a hétvégén minden látogató maga is meggyőződhet. A Bringaexpo első, szakmai napján dr. Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes, Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója, és Szollár Domokos, a MOL magyarországi kommunikációs igazgatója mutatta be a MOL Bubi bicikliket és a dokkolókat.

A MOL Bubi a közösségi közlekedés új formája, nem pedig kerékpárkölcsönző: az egyéni közlekedés szabadságát ötvözi a kötöttpályás közlekedés megbízhatóságával. Áprilistól több mint ezer, a jól csengő, nagy hagyományú Csepel márkanév alatt gördülő kerékpárt használhatnak a fővárosban közlekedők a közbringarendszerben. A rendszer névadó szponzora a MOL, amelynek célja a közösségi közlekedés támogatása, a fenntarthatóság segítése és egy új, pozitív gondolkodásra épülő társadalmi modell előmozdítása.

Az áprilisban debütáló, de a Bringaexpón már most kipróbálható rendszer alkalmas lesz arra, hogy a felhasználók télen-nyáron napi 24 órában, a kezelő nélküli dokkban biciklire pattanhassanak, és használat után a kerékpárokat egy tetszőleges állomáson helyezhessék vissza. A 75 gyűjtőállomás helyét a BKK már korábban, a budapestiek és a Magyar Kerékpárosklub véleményének figyelembevételével kijelölte. Az állomáshálózat a Margitsziget–Budafoki út, illetve a Déli és a Keleti pályaudvar közötti tengely mentén lesz elérhető. A belvárosi zónában 300-500 méterenként találhatók gyűjtőállomások. A rendszeres felhasználók éves/féléves bérlettel kerekezhetnek majd, de a kerékpárok természetesen alkalomszerűen is használhatók, hiszen akár a termináloknál, akár a rendszer honlapján, akár okostelefonon is lehetőség lesz a bankkártyával történő díjfizetésre is. A gyűjtőállomások teljes listája a molbubi.bkk.hu oldalon elérhető.

A kerékpárok Magyarországon készülnek, azokat a Csepel Kerékpárgyártó és -forgalmazó Zrt. gyártja és szállítja. A T-Systems Magyarország Zrt. végzi a rendszer-integrációt, biztosítja az adatkommunikációt és a speciális szoftvermegoldásokat, a főbb rendszerelemeket pedig – alvállalkozóként – a német Nextbike GmbH szállítja.

A piros logókkal futó, almazölden csillogó masszív közbringák sok felhasználói szempontnak tesznek eleget, ahogy az első ránézésre megtapasztalható. Alapkövetelmény természetesen a defektmentes abroncs, a megszokottnál jóval nagyobb teher- és strapabírás. Ehhez olyan extra biztonsági megoldások járulnak, mint a teljesen zárt fékrendszer vagy a folyamatosan működő, megállás után egy ideig még világító – dinamóval hajtott – lámpák. A tervezők gondoltak a biciklik biztonságára is: mindegyik kerékpár rendelkezik lopás ellen védő GPS-modullal, így az egyes bringák sorsa könnyen nyomon követhető. Emellett a bringák olyan egyedi alkatrészekből készültek, amelyeket nem is érdemes ellopni, ugyanis más kerékpárokhoz nem hasznosíthatók. A gyűjtőállomásokra kamerarendszer ügyel.

A MOL Bubi a konzorciumi tagok közös fejlesztésének eredményeként olyan látványos, innovatív megoldásokat is tartalmaz, mint például az állomások megújuló energiával, napelemmel történő működtetése vagy a nagyméretű érintőkijelzővel felszerelt terminálok. Az üzemeltetési feladatokban a csepeliek által kifejlesztett különleges „stringbike” kerékpárok elektromos rásegítésű változatai is szerepet kapnak: a kerékpárszállítást környezetkímélő módon oldják meg, és a helyszíni javításokhoz is főként ilyenekkel vonulnak majd a szerelők.

A budapesti kerékpáros forgalom 1994 óta majdnem az ötszörösére nőtt. A gépjárműforgalom egy részének kiváltásával csökkenhetnek a dugók, csökkenhet a légszennyeződés, a kerékpározással járó napi rendszeres testmozgás pedig hozzájárul az egészség megőrzéséhez. A rendszer átadásáig közlekedéstechnikai módosításokat is végez a BKK: a csomópontok közlekedését kell újraterveznie, és növeli a kerékpárutak számát.

Az Európai Unió támogatásával megvalósuló fejlesztés több mint egymilliárd forintba kerül. A „Budapesti Kerékpáros Közösségi Közlekedési Rendszer kialakítása” c. projektet az EU Regionális Fejlesztési Alapja az Új Széchenyi Terv keretében támogatja. A rendszer kialakításának költsége nettó 899.000.732 forint, melynek 85%-a EU-s támogatás, az önrészt pedig a Fővárosi Önkormányzat biztosítja a BKK számára. A rendszer üzemeltetését fő szponzorként a MOL támogatja.

Kapcsolódó anyagok: