Használat

Felvétel

A közbringarendszer használata MOL Bubi bérlettel többféleképpen lehetséges:

 1. Érintse a MOL Bubi kártyát a gyűjtőállomás termináljához vagy a kerékpár hátulján található érzékelőhöz, és máris kiveheti a biciklit a dokkolóállásból.
 2. Amennyiben nincs kéznél a MOL Bubi kártya, a regisztrációkor megadott mobiltelefonszám és a 6 számjegyű PIN-kód használható a gyűjtőállomás termináljánál vagy a kerékpár hátulján található érzékelőnél.
 3. A MOL Bubi mobilalkalmazás segítségével a kerékpárok hátulján található érzékelőnél lévő QR-kód leolvasásával is felvehető a kerékpár.

Felvillanó zöld fény és sípszó jelzi, ha a kerékpár kivehető.

A közbringarendszer használata MOL Bubi jeggyel az alábbi módokon lehetséges:

 1. A regisztrációkor megadott mobiltelefonszámot és a 6 számjegyű PIN-kódot használva a gyűjtőállomás termináljánál vagy a kerékpár hátulján található érzékelőnél.
 2. A MOL Bubi mobilalkalmazás segítségével a kerékpárok hátulján található érzékelőnél lévő QR-kód leolvasásával is felvehető a kerékpár.

Felvillanó zöld fény és sípszó jelzi, ha a kerékpár kivehető.

Visszaadás

A MOL Bubi kerékpárokat bármelyik gyűjtőállomásnál leadhatja.

 1. Vigye vissza a kerékpárt bármelyik gyűjtőállomáshoz, és a kormányánál fogva, kissé megemelve helyezze be egy szabad dokkolóállásba.
 2. Felvillanó zöld fény és a sípszó jelzi, ha a kerékpárt sikeresen visszaadta.
 3. A kerékpár megmozgatásával mindig ellenőrizze, hogy azt stabilan rögzítette-e a dokkolóállásban.

Kérjük, mindig ellenőrizze a kerékpár megmozgatásával, hogy azt stabilan rögzítette-e a dokkolóállásban, és az biztosan nem távolítható el onnan! Ez nagyon fontos, mert ellenkező esetben a rendszer úgy érzékeli, hogy a kerékpárt még használja, és a használati idő/díj tovább pörög. 30 percen túli folyamatos használat esetén külön használati díjat is kell fizetni.

Parkolás

Parkolni a MOL Bubi kerékpárok elején lévő csomagtartó mellett található elektronikus lakat segítségével lehet.

 1. Érintse MOL Bubi kártyáját a kerékpár hátulján található érzékelőhöz, vagy üsse be a 6 számjegyű PIN-kódját. Ekkor az elektronikus lakat kinyílik.
 2. Rögzítse az elektronikus lakattal szabályosan a kerékpárt úgy, hogy az ne legyen elmozdítható. Az elektronikus lakatot azonban soha ne rögzítse a kerékpár saját kerekéhez, mert a kerékpár ekkor még elmozdítható!
 3. A lakatolást követő 10 másodpercen belül, kérjük, nyomja meg a P gombot a kerékpár hátulján található érzékelőnél.
 4. A parkolás befejezésekor ismét érintse MOL Bubi kártyáját a kerékpár hátulján található érzékelőhöz, vagy üsse be 6 számjegyű PIN-kódját. Ekkor az elektronikus lakat kinyílik.
 5. Lakatolja ki a kerékpárt, az elektronikus lakatot zárja vissza a helyére, és máris folytathatja útját.

Figyelem! A parkolás ideje beleszámít a használati időbe, és 30 percen túli folyamatos használat esetén külön használati díjat is kell fizetni.

Megtelt a gyűjtőállomás?

Ha a gyűjtőállomáson minden dokkolóállás foglalt, akkor a kerékpárhasználat a zöld színű extra támasznál is befejezhető. A szürke színű hagyományos közterületi kerékpártámaszoknál nem fejezhető be a használat.

Kerékpár lerakása a zöld színű extra támaszhoz

 1. Érintse MOL Bubi kártyáját a kerékpár hátulján található érzékelőhöz, vagy adja meg 6 számjegyű PIN-kódját. Ekkor az elektronikus lakat kinyílik.
 2. Nyissa ki az elektronikus lakatot, és szabályosan rögzítse vele a zöld színű extra támaszhoz a kerékpárt úgy, hogy az ne legyen elmozdítható.
 3. A lakatolást követő 10 másodpercen belül nyomja meg az OK gombot a kerékpár hátulján található érzékelőn, mert a rendszer csak így érzékeli, hogy a használatot befejezte.

Figyelem! Amennyiben ezt a műveletsort kihagyja, a rendszer tovább számlálja a használati időt.

Kerékpár felvétele a zöld színű extra támaszról

Amennyiben a MOL Bubi gyűjtőállomás zöld színű extra támaszán található MOL Bubi kerékpár, az elektronikus lakat segítségével innen is lehetséges a felvétel. Ehhez használható a MOL Bubi kártya, a regisztrációkor megadott mobiltelefonszám és a 6 számjegyű PIN-kód, illetve a MOL Bubi mobilapplikáció is. Nyissa ki az elektronikus lakatot, lakatolja ki a kerékpárt, és máris megkezdheti útját.

Felelősség, biztosítás

A MOL Bubi kerékpár felvételétől a visszaadásáig a regisztrált felhasználó viseli a teljes felelősséget, amelyről az ÁSZF rendelkezik.

A közbringarendszer hozzáférési és használati díja biztosítási díjat nem tartalmaz.
A BKK a MOL Bubi közbringarendszer használóira nem köt általános utas- vagy baleset-biztosítást. Ugyanez igaz a harmadik félnek okozott károkkal kapcsolatos felelősségbiztosításra.

A felhasználó a Magyar Kerékpárosklubba belépve automatikusan kerékpáros felelősség- és balesetbiztosításhoz juthat.