Gyakori kérdések a MOL Bubi közbringarendszerrel kapcsolatban

1. MOL Bubi közbringarendszer

1.1. Mi a MOL Bubi közbringarendszer?

A MOL Bubi közbringarendszer Budapest új közösségi közlekedési rendszere. Az almazöld kerékpárok a belváros fontos csomópontjain található gyűjtőállomásokon bérelhetők és adhatók le. A rendszer egyesíti az egyéni közlekedés szabadságát a kötöttpályás közlekedés megbízhatóságával.

1.2. Miből áll a MOL Bubi közbringarendszer, és hogyan működik?

Eddig 125 MOL Bubi gyűjtőállomáson 1506 kerékpárt helyeztünk ki Budapest belvárosában. Minden gyűjtőállomáson található egy terminál, melynek egy részét érintőképernyővel és bankkártyaolvasóval szereltük fel. A kerékpárok rögzítését dokkolókkal oldottuk meg.

A rendszer részei a speciális kerékpárok, a gyűjtőállomások, a karbantartó és az újraelosztó alrendszer, az ügyfélszolgálat és a mindezek mögött álló komplex informatikai háttér. A rendszerhez tartozik a szolgáltatási terület úthálózata is. A gyűjtőállomások a kerékpárok rögzítésére alkalmas dokkolókból és a terminálból állnak, amelyek a biciklik bérbevételét lehetővé teszik.

A MOL Bubi közbringarendszer használatát az alábbi videóban tekintheti meg.

1.3. Hány gyűjtőállomás és kerékpár található a MOL Bubi közbringarendszerben?

A rendszerben 1506 db kerékpár és 125 gyűjtőállomás üzemel, melyek elhelyezkedése itt látható: http://molbubi.bkk.hu/

1.4. Miért jó nekem, ha a MOL Bubit használom?

  • A bicikli a leggyorsabb eszköz a belvárosi közlekedéshez.
  • Nem kell a dugóban várakozni.
  • Kerékpárral gyorsabban lehet haladni, mint gyalog.
  • Nem kell a megállóban várakozni vagy átszállni más járatokra.
  • A kerékpár addig használható, amíg szükség van rá, mert bármelyik MOL Bubi gyűjtőállomáson letehető.
  • Közösségi közlekedéssel kombinálható egyirányú utazásokra is alkalmas.
  • A belvárosban olcsóbb és gyorsabb, mint az autós közlekedés. Kiváltható vele a hosszú gyaloglás a belvárosban, jól megközelíthetők a metró- és a villamosmegállók.
  • A kerekek tömlője speciális tömör gumiból készült, ezért nem lyukad ki.
  • A bringák görgős féket kaptak, mely nem blokkolja a kereket, ezáltal biztonságossá teszi a biciklizést.
  • A kerékpárok első és hátsó lámpája használat közben automatikusan bekapcsol, és megállás után 2 percig tovább világít.

1.5. Létezik MOL Bubi mobilalkalmazás?

Honlapunkon és okostelefonra letölthető mobilalkalmazáson keresztül is elérhetők a gyűjtőállomások telítettségére vonatkozó információk.

1.6. Mennyire biztonságos a MOL Bubi bicikli?

A kerékpárok tökéletesen megfelelnek a KÖHÉM (http://kerekparosklub.hu/kisokos/mielott-nyeregbe-ulnel) előírásainak. Minden MOL Bubi kerékpárt strapabíró, defektmentes, nyáron és télen is egyaránt jól használható és fényvisszaverő prizmákkal ellátott gumikkal szereltünk fel. A kerékpárok görgős féket kaptak, mely nem blokkolja a kereket, ezért biztonságossá teszi a biciklizést. A bringák agydinamóval táplált első és hátsó lámpája használat közben automatikusan bekapcsol, és megállás után 2 percig tovább világít.

1.7. Mitől egyedülálló a MOL Bubi bicikli?

A MOL Bubi bringa egyedileg kialakított vázat kapott, és egy 15 kg teherbírású kosarat, ahol egy elektronikus lakat is található. Különlegessé teszi még a fedélzeti számítógép és a szárnyak, amelyek ruhavédő funkciót is ellátnak. A kerékpárokat speciális tömör gumikkal szereltük fel, ami defektmentessé teszi; van rajta csengő, prizmák, első és hátsó görgős fék, valamint agyváltó.

1.8. Hogyan állítható az ülésmagasság?

Az ülés magassága a nyeregvázcső tetején található gyorszár kioldásával állítható. A kerékpárokat 150 és 200 cm közötti magasságú emberek is kényelmesen használhatják. A nyeregcső skálázott, ezért könnyen megjegyezhető a megfelelő ülésmagasság.

1.9. Hogyan védik a kerékpárokat a rongálás, a lopás ellen?

A kerékpárokat adminisztrációs, fizikai és elektronikai védelemmel is elláttuk. Mindegyikük jeladót kapott, és használójuk mindig azonosítható. A bringák egyedi kialakításúak, alkatrészeik nem használhatók más kerékpárokhoz, tehát nem érdemes ellopni azokat.

1.10. Hogyan történik a kerékpárok karbantartása?

A karbantartás külön műhelyben történik, ahol a szükséges ellenőrzéseket elvégzik, és a kerékpárokat javíttatjuk. A kisebb ellenőrzési és javítási feladatokat a szerelők a gyűjtőállomásoknál is megoldhatják.

1.11. Honnan tudják az üzemeltetők, hogy hol van hiány a bringákból?

Az aktuális telítettségről a gyűjtőállomások automatikusan továbbítják az információkat a rendszernek, így mindig tudják, hogy melyik gyűjtőállomáson mennyi kerékpár található.

1.12. Hogyan biztosítják, hogy legyen üres hely és elérhető kerékpár a gyűjtőállomásokon?

A kerékpárok elosztását, egyik gyűjtőállomásról a másikra (illetve szükség szerint a műhelybe) szállítását az üzemeltető végzi környezetbarát járműveinkkel.

1.13. Ugyanoda kell majd visszavinnem a kerékpárt, ahol felvettem?

A kerékpárok bármelyik MOL Bubi gyűjtőállomáson felvehetők, illetve leadhatók.

1.14. Mi a teendő, ha nincs szabad dokkolóállás a gyűjtőállomáson?

Minden gyűjtőállomáson található egy zöld színű extra támasz, ahová az elektronikus lakattal rögzíthető a kerékpár, ha nincs szabad dokkolóállás. Az elektronikus lakat a kerékpár hátulján található érzékelőn keresztül MOL Bubi kártyával vagy PIN kód beütésével nyitható. Az elektronikus lakat lezárását követő 10 másodpercen belül meg kell nyomni a kerékpár hátulján található érzékelőn az „OK” gombot: ezzel a bérlés lezárul.

1.15. Hogy néz ki az extra támasz?

A gyűjtőállomás mellett elhelyezett extra támasz teljesen zöld színű, és piros matricán az alábbi felirat olvasható: Extra támasz csak MOL Bubi lerakásához. A szürke színű hagyományos közterületi kerékpártárolóknál, amelyeken helyenként a következő felirat olvasható: BKK Bicikli – BKK.HU/BICIKLI/LAKATOLAS nem lehet MOL Bubi bringát visszaadni, mert nem extra támasz. Azoknál a támaszoknál csak a bérlési idő alatt lehet a bringával parkolni.

1.16. Mit tegyek, ha nincs szabad bicikli a gyűjtőállomáson?

Kollégáink éjjel-nappal figyelik az állomások telítettségét; ha éppen egy szabad bringa sincs, akkor pár percen belül hoznak minimum két kerékpárt.

1.17. Hány kerékpárt tudok egy időben kibérelni?

Egy felhasználói azonosítóval (jegy- és bérlettermékkel egyaránt) egyszerre akár 4 db kerékpár bérelhető. Jegy vásárlásakor a jegy ára és a kaució kerékpáronként fizetendő. A kaució összege 25.000 Ft/kerékpár. Bérlet vásárlásakor nincs szükség kaució megfizetésére.

1.18. Hogyan működik az elektronikus lakat?

Az elektronikus lakattal a bérlés időtartama alatt bárhol és bármikor leparkolhatjuk és/vagy lezárhatjuk a kerékpárt, ehhez nem kell gyűjtőállomást keresni. Rögzítse a kerékpárt az elektronikus lakattal szabályosan és úgy, hogy az ne legyen elmozdítható. Az elektronikus lakatot azonban soha ne rögzítse a kerékpár saját kerekéhez, mert a kerékpár ettől még elmozdítható marad. Segítségével ugyanígy le is adhatjuk a biciklit a gyűjtőállomások extra támaszán, ha minden dokkolóállás foglalt. Ekkor a kerékpár hátulján található érzékelőn mindenképpen jelezni kell, hogy a használatot befejeztük, nem pedig parkolunk (Lead – OK gomb). Amennyiben ezt a műveletsort kihagyjuk, a rendszer tovább számlálja a bérlési időt.

Az alábbi videóban nézheti meg, hogyan használhatja az elektronikus lakatot a parkoláshoz.

1.19. Hogyan vehetem fel a kerékpárt, ha alkalmi felhasználó vagyok?

Az alkalmi felhasználók a mobiltelefonszámuk és PIN kódjuk megadásával tudják használni a rendszert.

1.20. Hogyan vehetem fel a kerékpárt, ha regisztrált/állandó felhasználó vagyok?

Regisztrált/állandó felhasználóként a rendszer használata egyszerű: elég a MOL Bubi kártyát (csak regisztrált/állandó felhasználók kapnak ilyet, jegyterméket vásárlók nem) a kerékpár hátulján található érzékelőhöz érinteni, és máris bérelhető a bicikli. Amennyiben a MOL Bubi kártya nincs a felhasználónál, a rendszer mobiltelefonszámmal és PIN kód vagy a MOL Bubi mobilapplikáció segítségével is használható.

1.21. Milyen távolságra vannak egymástól a gyűjtőállomások?

Az egyes gyűjtőállomások közötti távolság 300–600 méter, ezért maximum 5 perc gyaloglással eljuthatunk egyiktől a másikig.

1.22. Javasolhatok új gyűjtőállomás-helyszínt?

A rendelkezésre álló források függvényében tervezzük a rendszer kiterjesztését, tehát további gyűjtőállomások telepítése várható. Ezek pontos helyszíne számos egyeztetés eredményétől függ. A gyűjtőállomásokat egymástól 300-600 méterre helyezzük el, hogy a gyaloglási távolság rövid legyen.

1.23. Ha 30 percen belül leadom a kerékpárt az egyik gyűjtőállomáson, majd azonnal felveszek egy másikat, díjmentes marad a használat?

Igen. „Váltott lovakkal” akár folyamatosan használható a rendszer. Vagyis ha 30 percen belül a kerékpárt a felhasználó leadja az egyik gyűjtőállomáson, ott azonnal felvehet egy másikat, és díjmentesen folytathatja útját.

1.24. Mi a teendő akkor, ha az extra támasz is telített?

Az extra támasz kapacitása gyakorlatilag korlátlan, az elektronikus lakat használatával egymáshoz zárhatók a MOL Bubi kerékpárok: a szomszédos MOL Bubi bicikli vázán (esetleg kosarán) kell átbújtatni a lakatot, de soha nem egy másik lakaton! Rögzítse a kerékpárt az elektronikus lakattal szabályosan és úgy, hogy az ne legyen elmozdítható. Az elektronikus lakatot azonban soha ne rögzítse a kerékpár saját kerekéhez, mert a kerékpár ettől még elmozdítható marad. Az elektronikus lakat sodronyát másik sodronyhoz zárni szigorúan tilos!

1.25. Felszerelhetek-e a kerékpárra kiegészítőket, pl. gyerekülést?

A kerékpárok egyedi kialakításúak, nem lehet kiegészítőket rájuk szerelni.

2. Használati feltételek

2.1. Hogyan lehetek MOL Bubi felhasználó?

Regisztrált/állandó felhasználó – azaz ezáltal MOL Bubi bérlet kártya birtokosa – az lehet, aki MOL Bubi negyedéves, féléves vagy éves MOL Bubi bérletet vásárol, vagy kupon formájában negyedéves, féléves vagy éves bérletet kap, és azt beváltva szerződést köt.

2.2. Korhatárhoz kötött-e a MOL Bubi közbringarendszer használata?

A közbringarendszer használatának alsó korhatára 14 év. A MOL Bubit csak 150–200 cm közötti magasságú és maximum 120 kg-os felhasználók vehetik igénybe.

2.3. Vannak-e kedvezményes MOL Bubi bérletek?

Éves Budapest-bérlettel rendelkezők a MOL Bubi éves bérletet 50%-os kedvezménnyel válthatják meg. A bérletvásárlás napján érvényes tömegközlekedési szemeszterbérlettel rendelkező köz- és felsőoktatásban tanuló diákok 20%-os kedvezményt kapnak a féléves MOL Bubi bérlet vásárlásakor.

2.4. Hogyan történik a bérletvásárlás?

Negyedéves, féléves vagy éves MOL Bubi bérletet a BKK Ügyfélközpontokban lehet vásárolni. A bérlet vásárlása esetében a személyes ügyintézést megkönnyíti az előregisztráció. Ebben az esetben a személyes szerződéskötés ideje lerövidül, és a megvásárolt MOL Bubi bérletet a BKK Ügyfélközpontjaiban csupán pár perces ügyintézés után át lehet venni. A MOL Bubi közbringarendszerbe előzetesen regisztrálni kell, majd A bérlet vásárlásához a BKK Ügyfélközpontjaiban az az egyalkalmas személyes ügyintézéskor bemutatni a megfelelő okmányok bemutatását követőenat, és ezt követően lehet megkötni a felhasználói szerződést. A használati hozzáférési díj kifizetése után a felhasználó egy MOL Bubi bérletet kap, mellyel a rendszert akár azonnal igénybe veheti.

2.5. Hogyan történik a kupon vásárlása?

A MOL Bubi kupon megvásárlására a BKK Központi Ügyfélszolgálatán (1075 Budapest, Rumbach Sebestyén utca 19–21.) van lehetőség. A kupon megvásárlására magánszemély és nem természetes személy is jogosult.

2.6. Hogyan történik a kupon beváltása?

A MOL Bubi kupon beváltója hozzájárul ahhoz, hogy számára a BKK Zrt. az Adatkezelési Tájékoztatóban foglalt feltételek szerint üzletszerzési célú üzeneteket küldjön. A megvásárolt, egyedi azonosítóval ellátott kuponok nem névre szólóak, 14. életévüket betöltött, magyarországi lakóhellyel rendelkező személyek jogosultak a kupon beváltására. A MOL Bubi kupon a kiállításától számított 3, 6, vagy 12 hónapon belül váltható be bérletre a BKK Ügyfélközpontokban, a beválthatóság időtartamát a kupon által képviselt bérlet típusa határozza meg. A kiváltott bérlet érvényességi ideje a szerződéskötést követő aktiválás időpontjában (nap, óra, perc) kezdődik és 3, 6, illetve 12 hónap elteltével jár le. MOL Bubi kuponnal kiváltott negyedéves, féléves vagy éves bérlet esetén nincs szükség kaució megfizetésére.

2.7. Mi a MOL Bubi kártya?

A MOL Bubi kártya egy egyedi azonosítóval ellátott plasztikkártya, és a bérletes felhasználók számára megkönnyíti a biciklibérlést. MOL Bubi kártyát csak a bérletet vásárlók kapnak, a jegyet vásárlók nem.

2.8. Mi a jegyvásárlás folyamata?

A MOL Bubi jegy vásárlása több módon lehetséges: MOL Bubi mobilapplikáció segítségével, érintőképernyős terminálnál vagy a molbubi.bkk.hu oldalon.

2.9. Magánszemély és jogi személy is vásárolhat jegyet és bérletet?

Jegyet csak magánszemély vásárolhat, azonban a vásárlásról áfás számla is kérhető.

2.10. A „nem természetes” személy hogyan tud regisztrálni?

A nem természetes személyek az alapító okiratuk és aláírási címpéldányuk bemutatásával tudnak negyedéves, féléves vagy éves MOL Bubi bérletet vásárolni BKK Központi Ügyfélszolgálatán (1075 Budapest, Rumbach Sebestyén utca 19–21.).

A szerződést az aláírásra jogosult személy vagy az aláírásra jogosult meghatalmazottja egyaránt megkötheti. Egy szerződés megkötésével akár több MOL Bubi bérletigénylése is lehetséges. Egy összegben előre kell megfizetni az adott bérlet érvényességi idejére (negyedéves, féléves vagy éves MOL Bubi bérlet vásárlására van lehetőség) vonatkozó bérlet árát. A díjak megfizetésére, továbbá a bérletekre vonatkozó egyenlegfeltöltésre is a szerződést kötő szervezet kötelezett.

A szerződést aláíró fél a részére kiállított bérleteket az általa meghatározott természetes személyeknek adhatja át használatra. A nem természetes személy köteles naprakész nyilvántartást vezetni azokról a személyekről, akiknek a MOL Bubi bérleteket felhasználásra átadta, illetve társaságunkkal szemben ő felel a felhasználók tevékenységéért, valamint az általuk okozott károkért.

Amennyiben a szerződő fél részére átadott MOL Bubi kártyák elvesznek, megsemmisülnek vagy megrongálódnak, azt a szerződő fél köteles a BKK Zrt.-nek bejelenteni a kártyák letiltása érdekében.

A részletes szabályozást az ÁSZF tartalmazza.

2.11. Milyen okmányok szükségesek a bérletvásárláshoz?

Belföldi magánszemélynek: személyazonosságot igazoló okmányok (lakcímkártya + személyi igazolvány; vezetői engedély + lakcímkártya; útlevél + lakcímkártya).

Jogi személynek: A gazdasági társaságokhoz (Zrt, Rt, Bt, Kft) cégkivonat bemutatása szükséges, alapítványhoz alapító okirat, egyesülethez pedig alapszabály, illetve aláírási címpéldány.

Külföldi magánszemélynek: útlevél, személyi okmány és magyarországi lakcímkártya, mely legalább 6 hónapig érvényes.

2.12. Igényelhető-e áfás számla?

Amennyiben a vásárláskor jelzi a számlaigényt, akkor igen. A számla átvehető bármelyik BKK Ügyfélközpontban, de a postázását is lehet kérni. A postai úton kiküldött áfás számla díját a mindenkor hatályos ÁSZF 1. számú MOL Bubi díjszabás melléklete tartalmazza.

2.13. Mettől meddig érvényes a MOL Bubi bérlet?

A bérletek érvényességi ideje a szerződéskötés időpontjában (nap, óra, perc) kezdődik, és 3, 6, illetve 12 hónap elteltével jár le.

2.14. Mettől meddig érvényes a jegy?

A jegyek érvényességi ideje a vásárlás időpontjában (nap, óra, perc) kezdődik, és 24 óra, 72 óra és 7 nap elteltével jár le.

2.15. Mit jelent a kaució?

A jegy megvásárlásakor a felhasználó bankszámláján 25.000 forintot zárolunk. A jegy érvényességi idejének lejártakor – tehát 24 óra, 72 óra vagy 7 nap múlva – történik az elszámolás. Ez azt jelenti, hogy ebből az összegből levonjuk a megvásárolt jegy árát, a 30 percen túli használat díját, valamint az áfás számla postázási költségét (amennyiben a felhasználó ez utóbbit előzetesen kérte). Az összeg felszabadítása a bankkártyáját kibocsátó társaság vagy bank eljárásrendjétől függően, az általa meghatározott időtartamon belül kerül sor.

2.16. Éves MOL Bubi bérletet tudok-e OTP egészségkártyával vásárolni?

Nem.

2.17. Éves bérlettel (1 vagy 12 lapos) hogyan tudok regisztrálni?

Ahhoz, hogy az éves MOL Bubi bérlet vásárlásakor a felhasználó kedvezményt tudjon igénybe venni, rendelkeznie kell érvényes éves Budapest-bérlettel, mely lehet egy- és 12 lapos is. Ha 12 lapos, akkor elegendő, ha csak az arra a hónapra érvényes szelvényt hozza magával. Egy darab éves Budapest-bérletre egy darab éves MOL Bubi bérlet vásárolható kedvezményesen. A vásárláshoz személyi igazolvány és lakcímkártya bemutatása szükséges.

Éves Budapest-bérlettel rendelkezők a MOL Bubi éves bérletet 50%-os kedvezménnyel válthatják meg.

2.18. Tudok-e két különböző jegyterméket venni alkalmi felhasználóként?

Nem. Amennyiben alkalmi felhasználóként valamilyen típusú és számú jegyterméket vásárolt, akkor az ahhoz tartozó zárolás feloldásáig ugyanazzal a bankkártyával nem lehet újabb jegyterméket vásárolni, még azonos típusút sem. Azaz ott helyben kell eldöntenie, hogy milyen típusú és a választott típusból hány db jegyterméket szeretne vásárolni a következő időszakra.

2.19. Van-e diákkedvezmény?

A vásárlás napján érvényes tömegközlekedési szemeszterbérlettel rendelkező köz- és felsőoktatásban tanuló diákok részére 20%-os kedvezményt biztosítunk a féléves MOL Bubi bérlet árából.

2.20. Az első 30 perc mindenkinek díjmentes?

Érvényes jegy vagy bérlet meglétekor az első 30 perc használata díjmentes.

2.21. Hol tudom megnézni az egyenlegemet?

Minden állandó felhasználó rendelkezik egyenleggel, melyből az esetlegesen felmerülő használati díjat levonjuk. Az egyenleg a molbubi.bkk.hu weboldalon, MOL Bubi mobilalkalmazáson keresztül vagy személyesen, az ügyfélszolgálatunkon ellenőrizhető és tölthető fel.

2.22. Negatív egyenleggel is használhatom-e a rendszert?

A rendszert negatív egyenleggel nem lehet használni, csak a tartozás kiegyenlítése után. Állandó/regisztrált felhasználóinknak a rendszer az egyenleg kimerülésekor (a regisztrációkor megadott e-mail címre) figyelmeztető e-mailt küld.

3. Ha gond adódna

3.1. Mit kell tennem, ha használat közben meghibásodik a kerékpár?

A meghibásodott kerékpárt vissza kell vinni a legközelebbi gyűjtőállomásra, és jelezni a meghibásodást a BKK Központi Ügyfélszolgálatának a +36 1 3 255 255-ös telefonszámon.

3.2. Mit kell tennem, ha a bérlés időtartama alatt ellopják a kerékpárt?

A kerékpár ellopását azonnal jelezni kell a BKK Központi Ügyfélszolgálatán, a +36 1 3 255 255-ös telefonszámon! A bérlés teljes időszaka alatt a kerékpárért a felhasználó a felelős.

3.3. Hová fordulhatok, ha kérdésem van?

A BKK Központi Ügyfélszolgálatához, amit a +36 1 3 255 255-ös telefonszámon érhet el.

3.4. Hol tudok hibát bejelenteni és/vagy panaszt tenni?

Bármilyen hibát és/vagy panaszt azonnal jelezni kell a BKK Központi Ügyfélszolgálatának a +36 1 3 255 255-ös telefonszámon, vagy közvetlenül rögzíteni a MOL Bubi hibabejelentő rendszerében, amely a felhasználói fiókból érhető el.

3.5. Kölcsönadhatom a MOL Bubi bérletemet?

A felhasználót a bérlet alapján lehet azonosítani. A bérletét kölcsönadhatja, azonban a felelősség továbbra is a MOL Bubi bérlet tulajdonosáé.

3.6. Mit kell tennem, ha ellopják vagy elvesztem a MOL Bubi bérletemet?

Ellopott, elvesztett MOL Bubi bérlet esetén, kérjük, hívja a BKK telefonos ügyfélszolgálatát a +36 1 255 255-ös telefonszámon. A bérletet az ügyfélszolgálaton keresztül lehet letiltatni, és ugyanitt lehet újat igényelni. Az új MOL Bubi bérlet díja 500 Ft.

4. Budapesti kerékpárosbarát fejlesztések

4.1. Mi történik annak érdekében, hogy Budapesten jobban lehessen kerékpározni?

A BKK megkezdte a belváros komplex kerékpárosbarát fejlesztését, melynek célja, hogy a MOL Bubi közbringarendszer szolgáltatási területén a kerékpározás vonzóbbá váljon, és emellett a közlekedés minden résztvevője számára biztonságosabb legyen. A fejlesztés kilenc kerületet, összesen mintegy 120 utcát, 60 jelzőlámpás csomópontot, 30 fő és gyűjtő útszakaszt érint, ezenkívül magában foglal 20 kisebb forgalmirend-módosítást.

A MOL Bubi elindulásával és a szolgáltatási területen végrehajtott fejlesztésekkel reményeink szerint nagymértékben növekedni fog a kerékpárral közlekedők száma és részaránya olyan mértékben, hogy az nyilvánvalóvá teszi a további fejlesztések szükségességét, és a városi közlekedésben a hangsúlyok áthelyezését A budapesti utak forgalomtechnikai kezelőjeként a BKK folyamatosan figyeli és gyűjti az új létesítmények alkalmazásának tapasztalatait. A kerékpárosbarát beavatkozások nem egyszeri beruházást jelentenek, hanem azt, hogy fokozatosan átalakítjuk a forgalmi rendet. A forgalomtechnikai tervek teljes körűen elkészültek a MOL Bubi működési területén, 2014-ben a MOL Bubi indulásához kapcsolódva kezdtük meg azok megvalósítását. A tapasztalatok alapján további fejlesztéseket szorgalmazunk, elsősorban a kerületek jóváhagyását kérve, hogy azokat a nagyobb építési beavatkozással járó más projektekhez igazítsuk.

További információ: